06 februari 2008

Mellandag? Egentligen inte, för sådana finns inte här.
Är det inte palestinierna som trampar på gasen så är det israelerna själva.

Winograd som borde vara saligen avsomnad vid det här laget efter att ha legat i toppen av nyhetsflödet mer än en dag, fick plötsligt ny luft under vingarna. En av utredningens delegater gav en intervju i den stora dagliga tidningen Maariv där han uttryckte tydliga vänstersympatier vilket genast skakade liv i alla de som helt krasst blev besvikna på utredningsresultatet eller bara bidade rätt tidpunkt för att ifrågasätta utredningens kredibilitet.
Här fick man alldeles gratis de glödande kol man bett om i sin aftonbön men egentligen aldrig vågat hoppas på.
Om utredningen arbetat under en dold vänsteragenda då finns ju inte mycket mer att tillägga.
Enbart skrotning.
Så gick uttalandena idag där en del naturligtvis var mer inlindade än andra.
Fortsättning följer.

Super Tuesday.
Du har knappast kunnat undgå uttrycket efter dagens hårda nyhetsbevakning.
Det som borde ha varit intressant blev det inte medan det som inte var särskilt intressant blev ordentligt spännande.
Det ointressanta var att ställningskriget mellan demokraterna Hillary Clinton och Barak Obama fortsätter. Inga nyheter. Det intressanta blev i stället den klara seger republikanernas John McCain vann vilket pekar mot en säker nomineringsvinst till de flestas tillfredsställelse.
Hillary Clinton är bara halvvägs uppför backen och den andra halvan kommer inte att bli enklare än den första för hon kämpar inte bara mot en annan kandidat utan mot en hel rörelse.
Det är intressant att ta del av hur garvade kommentatorer uttrycker sej. De använder ord som "tsunami" och "väckelserörelse" för att beskriva Obamas framgångar. Om luften inte går ur hans kampanj innan demokraternas konvent kommer han att gå till historien även om han inte vinner deras nominering.

Inga kommentarer: