23 februari 2008


Att skriva tar tid. Man hinner inte både det och detta.

Den 17 februari publicerade jag en insändare jag skickat iväg till några tidningar. Tre tidningar har hitintills nappat varav en är Borås Tidning. Den blev några dagar därefter kommenterad av en person som jag idag i min tur har kommenterat. Om jag får min sista inlaga publicerad i BT har jag ingen aning om men jag kopierar över den här i alla fall."FÖR VAD SKA MAN ANNARS HITTA PÅ"?

Ulf Larsson måste vara en atlet med den lätthet han hoppar upp och vispar runt på det smörgåsbord vi kan kalla "Tycka-Synd-Om-Syndromet". Han plockar till sej det "göttaste" utan att bry sej om vem som dukade bordet från början allt medan nya rätter sätts fram. Kassamschnitzeln och Bombbältesglassen är några av favoriterna.

Jag vet att det numera i Sverige är en stark trend att "tycka synd" om folk som av olika orsaker verkar ligga i underläge med detta är den ytligaste av alla vägar att närma sej ett problem. Man löser ingenting genom att "tycka synd" om folk som har det besvärligt när man samtidigt nogsamt avhåller sej från en analys av problematiken och inte heller lägger fram någon trovärdig lösning. Man nöjer sej glatt med att "tycka synd" om vederbörande, naturligtvis utan att offra någon personlig bekvämlighet och utan att bryta några trender.
För att göra lyckan fullständig för U.L. så är den trendigaste av alla trender i Sverige att "tycka synd" om just palestinierna. Det är tjusigt att flyta med strömmen och bli en i gänget.
Tänka självständigt och väga in fakta är numera något exotiskt på gränsen till utdöende.

Om U.L. fastnade för mitt uttryck att föda och göda sina bödlar så berikade samme författare oss med en ny och fascinerande frågeställning:
"FÖR VAD SKA MAN ANNARS HITTA PÅ"? Hmmm...

U.L kan vara helt övertygad om att Kassamraketerna är hemmagjorda för det är en av favoritsysselsättningarna hemmavid i Gaza. Dessutom – med varje Kassam de skickar iväg in i Israel vidhäftas en bön till Allah att den ska döda , lemlästa, skrämma och skada så många judar som möjligt.
Dessa målsättningar är helt förenliga med en bödels agenda.

Ja, vad tycker U.L. att de stora starka och modiga maskerade ynglingarna i Gaza ska hitta på? Jag menar då förutom att styla runt med senaste modellen av automatvapen eller som extra krydda spränga sönder och samman KFUMs bibliotek i Gaza.
Vad ska de göra???
Vad säger du om förslaget att till exempel börja bygga sitt land?!

I Israel har man lagt sina krafter på att bruka, investera och hela tiden utveckla den lilla landremsa man en gång fick sej tilldelad av FN. Du har kanske hört uttrycket att man arbetade med spaden i ena handen och geväret att försvara sej med i den andra. Detta har gett i utdelning att man nu helt enkelt har bättre grejer än palestiniernas hemmabyggen.
Palestinsk krigföring och israeliska försvarsaktioner skiljer sej också markant åt, med humanitära mått mätt. Israelerna gör sitt yttersta för att endast buset ska få sitt medan palestierna gör vad de kan för att avliva så många civila som möjligt. Varför tror du att så många av Kassamsvärmarna avlossas på morgonkvisten när barnen smyger sej till skolan i skydd av murar och huskroppar?
Var det någon som osökt kom att tänka på "kollektiv bestraffning"?

Varför behöver palestinierna fortfarande matleveranser efter alla dessa miljarder de överösts med under decennier?
Samma svar som ovanstående – hemmabyggen. Miljarderna som förhoppningsvis var tänkta att frambringa en blomstrande palestinsk stat har förutom att de elegant slunkit ner i ledarskiktets djupa fickor gått till - hemmabyggen.
Bildandet av en ny, fräsch terrororganisation i stort sett var vecka, barnverksamhet som pedagogiskt fostrar småttingarna i rått hat, teckningskurser där man lär sej rita kartor över Mellanöstern där inte Israel finns med. Inte ens Tel-Aviv. Det där med bombbälten, sprängladdningar och raketer behöver jag väl inte ens nämna.
Naturligtvis har man då inte mycket tid över att bygga sitt land. Man väntar på att EU och andra ska komma och bygga det åt dom.
Man ska inte vara dum...

En Gazabo uttryckte sej så här: Att importera fler vapen till Gaza behövs verkligen inte. Här finns mer vapen än både mat och jobb och ännu fler än cancermediciner och Coke."

Din slutkläm angående apartheid är nästan komisk. Vet du egentligen vad apartheid innebär?
En stat som har arabiska representanter i sin lagstiftande församling har inte uppfyllt det viktigaste kriteriet för en apartheidstat.
Däremot kommer en eventuell palestinsk stat att bli en modellstat för just apartheid. Där kommer inte att få finnas en enda jude och ingenting som har någon som helst judisk anknytning.
Inte ens en liten bosättare...


- Jag skickade också med den här bilden från "teckningskursen" jag nämner. Hela Israel täckt av en palestinaschal, Arafat från sina glansdagar samt ett vapen som extra krydda.

Inga kommentarer: