17 februari 2008

Ibland rinner det över och då måste man på något vis få utlopp för eländet.
En del springer i skogen medan andra kastar porslin omkring sej.
Jag skriver.
Jag skrev en insändare idag som jag tänker publicera här för det lär vara enda stället den blir publicerad på. Ska man ha en chans att få något publicerat i Sverige idag då måste man ha en förkärlek för terrorister och terroristkramare.
Det har inte jag, så håll till godo!


HÖJDEN AV FRÄCKHET

Folk som sitter högst uppe i sina elfenbenstorn har talat.

EU, Egypten, Jordanien, FN-chefen och naturligtvis Condoleezza Rice m.fl. De begär att Israel ska öppna gränsövergångarna till Gaza och fortsätta att förse befolkningen där med vad de begär. Detta trots att redan de första lastbilarna med gods förmodligen skulle mötas av häftig beskjutning.

Vilka är dessa övermänniskor som begär av israelerna att de ska föda och göda sina bödlar?
Detta är en oförsvarlig, oförståelig, ohederlig, ovärdig, okänslig, okunnig, oförskämd, ofattbar, orättfärdig, omänsklig, oärlig, osannolik, ologisk, ociviliserad och oförlåtlig fräckhet.

Carl Bildt proklamerade i årets utrikesdeklaration att "vi verkar för att isoleringen av Gaza hävs."
Frågan är hur han tänker sej Sveriges agerande. Tänker han gå till roten av problematiken eller enbart ägna sej åt kosmetiska piruetter? Tänker han ställa verkliga krav på makthavarna i Gaza eller inskränka sej till några pliktskyldiga ord i slutet av en bisats och sedan låtsas som om allt är som vanligt.

Carl Bildt – allt är inte som vanligt.
Gazas isolering är FÖLJDEN av konstant raketbeskjutning av israeliska städer och kibbutser i Gazas närområde med den följd att de hjältar som ännu bor kvar lever i ett konstant belägringstillstånd. När som helst kan en Kassamraket explodera inne i köket - vilket också sker.
Sedan finns där inget kök längre.

Hur rädd är Carl Bild egentligen för Hamas? Hur rädd får man vara som utrikesminister?
Är han rädd för den nu så berömda "muslimska vreden" eller är han bara rädd för att inte smälta in i den råkalla europeiska gemenskapen?
Var är civilkuraget?

Jag känner mej frestad att använda Diakonias djupt förolämpande slogan – "Med vilken rätt".
I Diakonias version ifrågasätts Israels rätt till självförsvar men jag frågar mej med vilken rätt man kräver av Israel något man aldrig skulle komma på tanken att kräva av någon annan.

Inga kommentarer: