07 februari 2008

Hårdare tider.
Egyptens utrikesminister, Gheit, varnar en nervös folkmassa från Gaza att om de försöker att bryta igenom gränsen en gång till så kommer de egyptiska soldaterna att se till att också deras armar och ben blir uppbrutna.
Kanske har egyptierna surnat till efter att de upptäckt att Hamasfolket lurade skjortan av dem när de för någon vecka sedan strömmade in över gränsen för att inhandla "livets nödtorft." De använde sej vid betalningen av runt 1miljon hemmaproducerade dollar vilket av förklarliga skäl inte gjorde dem särskilt populära.
Om det är dollar, shekel eller kronor är inte så viktigt - men de ska ju helst vara äkta.

Egentligen är jag ganska trött på allt dödande i Gaza. Det har varit mycket sådant nu.
Många Kassamraket har sänts in över Israel också, men inga döda. Inte på ett tag i alla fall.
OK, när inte ens de som anses vara kloka inom området vet hur situationen bäst bekämpas - hur ska då vi vanliga dödliga veta? Vi är bara fyllda av en känsla av djup otillfredsställelse.
Visst kan man hävda att Gazafolket dagligen tigger om att bli uppjagade och på det sättet får skylla sej själva, men mitt i alltihop handlar det ju om människor och människoliv har man ju lärt sej att vörda.
Synd att andra sidan inte lärt sej det.
Även om inte Kassamraketerna alltid träffar sina mål (ganska sällan egentligen) så vet vi att med varje uppskjuten raket följer en stilla bön till Allah om största möjliga förödelse och ond bråd död för judarna.
Är det sådant som Condoleezza och andra kallar "förtroendeskapande åtgärder"?
I så fall har Gazafolket åstadkommit över 420 förtroendeskapande åtgärder sedan årsskiftet.
I dessa dagar ökar den siffran katastrofalt. Bara idag har de sänt iväg runt 30 stycken.

Jag brukar säga till min man när det är kärvt, att Israel skulle ha en kung!
Ett högtidligt kungahus är väl inte vad han direkt drömmer om men han förstår vinken.
Ibland tycker jag det här landet saknar en gammaldags kung, en landsfader, som helt enkelt säger att "nu gör vi så här" och sen blir allt så bra så bra.
Tyvärr, hjälper det inte att kyssa en groda i det här fallet. Olmert kommer att förbli Olmert hur mycket vi än tar till sagans makt.

Inga kommentarer: