19 februari 2008

Inget kan röra en förhärdad krigsreporter mer än en snöflinga. Det allvarliga ansiktet klyvs i ett leende och lite tafatt plockar han upp en näve snö, formar den lätt och slungar iväg en snöboll.
Plötsligt blir en elak värld lite snällare.

Det verkar som om nästan hela landet idag fått mer eller mindre snö. I Galileen, i Jerusalem och även nere i Negevöknen.
Snö på sanden och på kamelerna...
I vår kibbuts har det varit oväder men ingen snö och vi två svenskar som bor här är kanske de enda som inte saknat möjligheten till snöbollskrig.

Idag har jag funderat på pengar. Det finns inga pengar till nya användbara gasmasker för befolkningen i Israel. Hela planeringen står stilla och befolkningen fortsätter att gå omkring oskyddad om det oerhörda skulle inträffa.

Samtidigt läser jag att USA under en 5-årsperiod tänker lägga 4.2-7 miljarder dollar på träning och utrustning av en palestinsk armé.
Fy skäms att kalla det en armé - poliser eller säkerhetsstyrkor ska det heta.
Nu kommer dessa säkerhetsstyrkor inte att bli utrustade med leksakspistoler utan sin vana trogen så kräver palestinierna tunga vapen - och får det.

I en intervju i Daily Telegraph (London) berättar palestiniernas premiärminister Fayad att
"Ingen kan garantera att de skänkta pengarna når sin avsedda destination. Att kontrollera palestiniernas finanser är virtuellt omöjligt."
Samme man hade den goda smaken att lova bort till Hamas 3 av de 7,7 utlovade "starta-upp-miljarderna."
Det berättas också att Fayad betalar Fatah-anhängare i Gaza för att INTE gå till jobbet. Att jobba kunde möjligen stärka Hamas och just nu är de i onåd.
Kanske kommer de 3 miljarderna att gå dit?
Då kommer dina och mina skattepengar förmodligen att gå till sidenkravatter och Rolexklockor, ett mönster vi så väl känner igen.
Jag som i min enfald trodde att Hamas låg i karantän men trenden att inte kräva öppen redovisning av palestinierna håller i sej - det är ju så synd om dem...
- Ovanstående siffror är hämtade ur en artikel av Rachel Ehrenfeld (författare till bl.a."Funding evil") och Alyssa A. Lappen (editor inom finansvärlden.)

På vems sida står egentligen USA? De ska ju gu´bevars fungera som objektiva medlare men om man påtagligt medverkar till att utrusta och träna palestiniernas tilltänkta armé då bygger man ju upp en styrka man genom mångårig erfarenhet VET aldrig kommer att användas till att bryta ner några terrororganisationer, utan till något helt annat.
Israelerna vet vem som kommer att vara måltavlan för dessa vapen som skänkts av både Israel och USA.
Jodå, Israel har själva, ivrigt uppbackade av The State Department i USA, bidragit till den markant upfräschade vapenarsenalen.

Om Gaza uttryckte sej en man såhär: "Egentligen behöver Hamas inte smuggla in mera vapen för just vapen är vanligare i Gaza än både cancermedicin och Coka Cola."
Kanske är situationen likartad i Abbas rike?

Slutligen lite kuriosa.
Det har bildats en sprillans ny terrorcell tillhörande Abbas och Fayads Fatahorganisation som tagit sitt namn efter den nymördade maffiaterroristen, Mughniyeh.

Snyggt jobbat herr President och herr Premiärminister. Fortsätt så här, för vad ni än gör så kommer Condoleezza att fortsätta att kalla er "men of peace."

Inga kommentarer: