25 april 2008

Obegriplig humanismMan undrar om de är dumma eller vad är det för ett folk som oförtrutet fortsätter att riskera sina liv för andra.
De fortsätter att köra in förnödenheter till Gaza trots att mottagarna välkomnar dem med kulor och granater.
Ibland när det är som värst tvingas de vända om och vänta ut eländet, men så snart kulregnet minskat något i intensitet försöker de återuppta leveranserna till en befolkning i nöd, en befolkning under Hamas knutna näve.

Visst får lastbilsförarna betalt – det är ju deras jobb – men detta kan verkligen inte betraktas som ett normalt jobb. Det är ett jobb med uppenbar livsfara.
Två av deras kompisar blev mördade på arbetstid för ett par veckor sedan.
Jag ler när jag tänker på vad ett svenskt skyddsombud skulle sagt om en liknande situation hade uppstått i Sverige. En komisk tanke men här är det blodigt allvar.

Påstötningar har kommit från EU och UNRWA att israelerna borde sända in mer drivmedel till Gaza. Faktum är att depåerna i Gaza redan är fyllda men Hamas vägrar att hämta ut den flytande varan, utom vad de själva behöver - naturligtvis. Hamas "hemliga polis" har av outgrundlig anledning ingen brist på drivmedel till sina bilar och ledarnas limosiner glider fram längs de stinkande trottoarerna precis som vanligt.
Hamas teori i all sin glans innebär att inte fördela någon bensin och olja till befolkningen för att på så sätt lättare få ut missnöjda människor till de regelbundet förekommande demonstrationerna mot "ockupationsmakten."

Jag tror att de palestinska barnen lär sej säga "ockupation" innan de lär sej säga "mamma."
Att ockupationen är självförvållad och resultatet av ett antal aggressionskrig de sedermera förlorade får barnen nog dessvärre aldrig lära sej.

Sen kan man ju i ärlighetens namn undra var de arabiska bröderna håller hus. Nog skulle de kunna skramla ihop lite olja och drivmedel till Gazaborna så de kan använda sina bilar igen. Kanske t.o.m. spendera lite på UNRWA - fast då förlorar de förstås några PR-poäng...
Araberna har ju egen gräns mot Gaza som de ändå handskas med lite som de behagar.

I morgon kommer åter igen nya leveranser av allsköns varor och förnödenheter att transporteras från Israel in till Gaza med israeliska liv som insats.
Det är inte äventyrslystnad som driver dem utan en övertygelse om att man inte ska låta ens sin värsta fiende gå hungrig.
Motsvarande tankegångar från Hamas lär israelerna få vänta på länge.
Förmodligen får de vänta förgäves.

SvD K HD SvD2 K2

Inga kommentarer: