01 mars 2008

Det är vår i luften men krigets hotfulla vindar virvlar runt husknuten. Fåglarna kvittrar som galna och fnittrar sej fram mellan buskar och träd medan nyhetsuppläsaren harklar sej inför de svåra nyheter han har att förmedla. Solen värmer men de har haft regn i Gaza och i Sderot. Jag har plockat fram lite sommarkläder men de värnpliktiga killarna har dragit på sej sina slitna uniformer. Hoppas de har varmt under. Jag får sova i en skön säng men jag undrar om soldatkillarna i Gaza får sova alls?

Två unga pojkar blev offer för skjutglada hamasnikar i Gaza idag och de lär inte bli de sista offren. Jag kan inte låta bli att tänka på familjerna till de unga, vackra killarna som av tunga omständigheter tvingas ta sej runt i smutsiga flyktingläger i Gaza för att rensa upp bland buset. Kan mammorna sova gott i natt och kan fruarna låtsas som om allt är som vanligt?
Jag tror inte det.

Visst är det underliga underströmmar vi möter. Strömmar som luktar hat och spyor.
Gazanerna har skjutit raketer in i Israel under flera års tid och omvärlden har bara fortsatt att le. Nu när Israel - äntligen - börjar försvara sej då vaknar alla plötsligt upp.
Ve och fasa, israelerna GÖR någonting. De försvarar sej och de använder sina vapen! Judarna skjuter och har dödat araber. Ujujuj......

Haniye predikade idag med högsta röstvolym inför en massiv folksamling att så länge palestinierna fortsätter att älska döden mer än vi andra älskar livet så ------
Hur kan någon någonsin handskas med sådana fanatiker?
Möjligen då Mona Sahlin som blottade sin mest naiva sida när hon uttryckte en önskan om närkontakt med Hamas. - I vissa situationer skäms jag för att vara svensk.

Abbas beter sej som en lealös teddybjörn. Han skryter om att han sköt Fatahs första skott 1965 (OBS. Detta skedde före aggressionskriget 1967 då Israel ärvde den Jordanska ockupationen av Västbanken).
Fanns det terror och terrororganisationer då? Konstigt. Det har inte Mona Sahlin berättat.
Han har varit uppe bland Libanons berg och tränat Hizballah och poängterar att araberna måste lära sej när terrorn är effektiv och när den är mindre effektiv. I dagens läge anser han inte att terror är speciellt lönande men framtiden är en mycket öppen fråga.
Således är fred inte en principiell eller moralisk övertygelse utan en helt igenom opportunistisk grej från hans sida.
"A man of peace" som Bush och Condoleezza brukar säga. De får nog läsa på lite till innan de yttrar sej nästa gång.

Och i Gaza fortsätter det att regna.

2 kommentarer:

Guds Basun sa...

Mona Sahlin glömde också att berätta att det var palestina araber som "uppfann" flygplanskapningen. Hon glömde också att berätta att före mitten av 60-talet fanns inga palestinier. Och palestinier kan dom aldrig bli för det är ett sedan länge utdött folk (filisteerna). Det är mycket som svenska politiker "glömmer" att berätta, och inte bara dom utan hela den samlade journalist kåren. I dagens tidning kunde jag läsa om den blodigaste dagen i Gaza på ett år. Men inte ett enda ord på den kvartssida som artikeln var om att Israel gjorde detta som ett svar på raketbeskjutningar. Man får när man läser stycket intrycket att Israel en dag bestämde sig för att gå in i Gaza och mörda araber istället för att låta soldaterna sitta i sina förläggningar och putsa gevär. Jag håller med dig att man skäms över att vara svensk.

Gita sa...

Denna underbara selektiva glömska.
Egentligen tycker jag att ordet "glömska" är alltför menlöst i sammanhanget. I så fall handlar det om en välplanerad och mycket utstuderad glömska.