11 mars 2008

Vi var nere i klubblokalen på ett föredrag i kväll. Kanske inte speciellt smart för ämnet var "Hoten mot Israel" men det var också svårt att hålla sej borta. Att som strutsen stoppa huvudet i sanden är jättegosigt men tyvärr ohållbart - så vi gick dit.

En initierad kille inledde med att berätta att han tänkte hänga upp sitt föredrag på fyra punkter, fyra hotsituationer.
Det första var Iran, det andra Syrien och Hizballah, som trejde hot tog han palestinierna med Hamas och sist den internationella jihadrörelsen.
Iran över och under allt och alla. Han verkade inte sätta i fråga om de skulle skaffa sej kärnvapen utan mer hur de då skulle hantera dessa.
Syrien och Hizballah var utposter till Iran och så även Hamas. Detta betyder i praktiken att vi är omslutna av två halvmånar styrda av Iran både i norr och i söder. Stödet för Iran är dessutom ansenligt också på hela Västbanken.
Vad gäller Irak så sker ett närmande mellan Iran och Irak som pekar på att när USA drar sej ur så väller Iran in. Irak har ju en shiitisk majoritet så varför inte klumpa ihop dessa två länder...
Han nämnde också Ryssland som återhämtat sej och nu kräver mera livsrum, Indien och Kina med sina stora folkmängder och imponerande ekonomier.
Iran förresten drar in massor av pengar nu på försäljningen av sin dyra olja och kan lätt betala för sina experiment.

Sist var där tillfälle för frågor och man märkte att folk sökte svar men det enda han kunde åstadkomma i den vägen var att erkänna att situationen var komplicerad och att vi måste söka efter möjliga lösningar.

Jag slutar nu för jag måste samla krafter för att orka underhålla min depression...
Sova?
Ingen aning.

2 kommentarer:

Guds Basun sa...

Hela tiden handlar det om pengar. Så länge Kina är intresserad av Irans olja kommer dom att stoppa alla försök till kraftfulla uttalanden från säkerhetsrådet. Samtidigt som det finns arabländer som sätter sin lit till Israel. Läste att Kuwait och andra Gulfstater hoppas att Israel ska eliminera Irans kärnvapenplaner så som man gjorde med Irak. Jag är en kristen människa med mina rötter djupt nere i Bibeln. Och eftersom jag tror på en levande Gud som utvalt ett folk åt sig, så vet jag att Han aldrig kommer att tillåta att det folket utrotas. Det som hände när Israel utropades som stat är bara en av många profetior som gick i uppfyllelse.

Gita sa...

Ja det var en trösterik kommentar trots att världen blir mer och mer obegriplig. Många gånger önskar jag dock att jag såg hela Guds plan och inte bara styckevis. Det är av naturliga skäl lätt att fastna i detaljer när man inte ser hela bilden.
Förmodligen är det här som tron kommer in...