06 mars 2008

Araberna blir allt fräckare.
Så får man naturligtvis inte skriva men faktum kvarstår.

Igår demonstrerade en hop araber och arabiska knessetmedlemmar i den radikala staden Um-el-Fahm (vi ser den från våra fönster) mot händelserna i Gaza. Nej, jag menar inte att de demonstrerade mot de folkrättsvidriga Kassam-och Katyusharaketerna som vi skrämmande nog nästan vant oss vid.
Nej, de demonstrerade under palestinska och syriska flaggor till förmån för de missförstådda gossarna i Hamas. Många visade sitt mod(!) genom att täcka sina ansikten med Arafatschalar. Man gjorde uppenbarligen allt för att efterlikna sina idoler - terroristligorna i Gaza.
De skrek, "Israel är modern till all terror," "Stoppa sionazisterna," "Vila i frid, ni martyrer, vi ska fullborda ert jobb," och "Varma välsingelser till de stenkastande barnen."
De hade inget annat än beröm för raketbeskjutningen av Israel och som extra krydda avslutade de kvällen med en omgång stenkastning på israeliska bilar.

Det börjar nästan bli tjatigt att säga det men är inte detta högförräderi??? Uppenbarligen klassas det inte så i Israel men jag misstänker att det inte finns många andra civiliserade länder som skulle låta dem "get away with it". Speciellt vad gäller lagstiftarna i Knesset.
Det hela är absurdt.
Effie Eitam från ett nationalreligiöst parti tyckte hela evenemanget var i grövsta laget så han tog till storsläggan i Knesset. Han kallade de arabiska knessetledamöterna förrädare och varnade dem att när tiden är inne så skulle de sparkas ut.
Ut från Knesset och ut från landet.
Detta mottogs naturligtvis inte med tystnad utan de som kände sej träffade fick så småningom föras ut under buller och bång.

Man kan i och för sej tycka att vuxet folk skulle kunna uttrycka sej och bete ej mer civiliserat.
På båda sidor.
Att en polarisering pågår är helt klart och jag tycker ofta att det sker på vår bekostnad. Israel vann krigen och araberna fick slicka sina sår. Nu visar de på ett sätt typiskt för dem att även de kan "föra utvecklingen frammåt."
Det trista är att medan israelerna skördar framsteg på alla fronter så är det bara på mördarfronten araberna gör sina framsteg.
I morse lyckades de spränga en militärjeep vid gränsen till Gaza. En ung kille dog, en blev kritiskt sårad och två fick lättare skador.
Araberna har sina ljusa dagar då de kör sin humanitära show och delar ut godis på gatorna när de lyckats avliva någon från "den sionistiska staten."
I dag var det en sådan dag.

Alla dessa miljarder som naiva länder som t.ex. Sverige skänker de "stackars" palestinierna - vad har blivit resultatet av denna generositet?
Jo vad vi ser är blankare vapen och effektivare sprängladdningar och naturligtvis kaninen Assud som lär barnen att man inte ska äta dansk mat men att det går mycket bra att äta danskar.

Inga kommentarer: