10 januari 2008

Trist väder för Bush och inte lär det bli bättre i morgon då han tänker sej till Genesarets Sjö.
Kanske gör det inte så mycket för om ett år är han vanlig menig igen och kan när som helst ta en charterresa till Israel tillsammans med sin Laura.
- Vet ni att Laura kallar sin presidentmake för "Bushie". Jag tycker någonstans att det passar honom riktigt bra.

I går var det en massiv demonstration i Gaza mot Bush och naturligtvis mot USA (vars pengar de aldrig sagt nej till.) En av Hamas talesmän, en kusligt bildskön kille, skrek ut sitt bittraste hat för allt och alla som inte är Hamas och det var riktigt läskigt att lyssna på honom. Hans röst steg allt mer i volym och massorna nästan lyftes från marken av hänförelse. Naturligtvis brändes det flaggor både från USA och Israel.
- Jag undrar om de har fabriker i Gaza som har som uppgift att producera flaggor för bränning? Det går ju åt ganska många så det kunde ju bli en del arbetstillfällen...
Jag bara ryste i TV-soffan och försökte göra mej så liten och osynlig som möjligt.

Frågan många ställer sej är ganska naturlig. Hur ska Israel kunna signera ett fredsfördrag med Abbas som inte har någon auktoritet över knappast någonting? Möjligen över sina egna kontorslokaler i Mukata. Han varken kan eller har någon lust att tala förstånd med ruskprickarna i Gaza och det andra alternativet - att ta över - har inte många i Israel någon direkt lust med.
När Begin och Sadat slöt fred så var egyptierna inte ett dugg intresserade av att behålla Gaza utan Israel fick bita i det sura äpplet. Nu ligger det där det ligger och hur mycket vi försöker tiga ihjäl dem eller tänka bort dem så fortsätter de med sin destruktiva verksamhet.
Att Hamas inte än tagit makten i Judeen och Samarien är bara IDF´s förtjänst. De är så rutinerade nu att buset hålls på rimlig nivå. Att endast få personer tvingats betala med sina liv betyder inte att terroristerna inte försöker. Under 2007 genomfördes 2.946 terrorattacker mot Israel. Dessutom ungefär lika många Kassamattacker. Vad gäller granatattackerna har det skett en markant ökning från 55 år 2006 till 1.511 år 2007.
Att endast 13 personer blivit mördade i någon av dessa attacker beror endast på Israeliska Försvarsarmens stora skicklighet.
- Jag hoppas att Netanyahu vid sitt samtal med Bush idag lade fram på bordet lite olika sanningar som han aldrig kommer att få höra från Olmert och hans gäng.

Inga kommentarer: