09 januari 2008

President Bush har varit här några timmar och allt är festligt värre. Barn som dansar, delar ut blommor och sjunger och vår egen president som ler som han alltid gör när det är en röd matta i närheten. Eller Madonna...
Bush är en söt kille med ett knepigt jobb och som nu gett sej in mitt i smeten. Peres avklarad och nu gästar han Olmert. Om Olmert ler vet jag inte - han borde inte göra det.
Bush bor på King David Hotell i Jerusalem och har hela härligheten för sej själv och sin stab som kostar israelerna 25.ooo$ i timman. Hur många timmar ska han stanna här, hmmm - åker på fredag...... Hur som helst en ryslig massa pengar blir det. Undrar just om besöket kommer att bära sej? Kanske om han åker till Sderot och försöker lära sej lite om palestiniernas välkomstceremonier. Raketer och granater har svärmat in över Israel idag och människorna i Sderot har tvingats lyssna till krigssirenen "Tseva Adom"(röd färg) gång på gång för att omedelbart lämna allt och springande söka skydd. De har inte många sekunder på sej och vill ju helst vara på en någorlunda säker plats innan nedslaget hörs och röken efter explosionen stiger mot himlen.
Jag undrar om Bush blir informerad om detta? Kanske betraktar Olmert detta som enbart störande moment som bör sållas bort. Som hundarna som klubbas ihjäl på gatorna i Beijing inför den stundande olympiaden. Tjusiga besökare ska inte tvingas se verkligheten i vitögat utan bara det som polerats, putsats och desinficerats.
Nåväl, kanske naturlagarna skyddar honom från denna sjuka verklighet för han, oavsett vad som står på programmet och var han befinner sej, enligt uppgift drar täcket över huvudet vid 21-tiden.
- Det finns många sätt att försöka hålla kvar sin ungdomliga fräschör.

Inga kommentarer: