17 januari 2008

Man borde inte skriva när skallen börjar kännas möglig men vad som händer nere i Sderot med omnejd kan göra den sömnigaste upprörd.

I går föll ca. 50 Kassamraketer och idag blir det nog nästan lika många. Att folk inte kan fortsätta att leva så här är uppenbart för alla men ändå fortsätter dom. Olmert vill varken eliminera hotet eller hjälpa dem att skydda sej så nu har en del börjat ta saken i egna händer. När en raket exploderar sprids splittret långa vägar och ibland består det av rejäla, skarpa metalldelar som lätt tränger in i en människa och kan fastna på de mest olämpliga ställen.
Nu sätter en del plast innanför glasrutorna för om fönstret splittras som följd av en exploderande raket så stoppas raketsplittret upp av plasten som då kan förhindra att folk i rummet kommer till skada.

Jag kommer speciellt ihåg en liten flicka som var rädd för att besöka sin mamma på sjukhuset efter att ha sett henne alldeles nerblodad tidigare. Det gick så småningom med lite lock och pock och speciell hjälp fick man av en liten vit kanin i en kartong som var en present till flickebarnet som just i dag hade födelsedag.

Mellanösterna störste komiker, Saeb Erekat, har tyckt till idag. Har sa att palestinierna inte kunde fortsätta att förhandla med Israel om de inte upphörde med sina aktiviteter i Gaza.
Den simplaste lösningen på den situationen lämnade han osagd - att göra IDF arbetslösa genom att sluta skjuta Kassam på civilbefolkningen i södra Israel.
Detta är ytterligare ett exempel på hur Israel och palestinierna mäts med olika måttstockar.
Att förhandla medan Kassamraketerna faller i svärmar går bra men om Israel börjar försvara sej mot dem, då är det tvärstopp.
Israelerna är vana vid denna skeva bild men det blir ju inte trevligare för det. Det trista är att Erekat har CNN´s och andra medias öra och blir alltid ordagrannt citerad utan att på något sätt bli ifrågasatt p.g.a. sin total logikkollaps.
Alla älskar ju en komiker.

2 kommentarer:

Guds Basun sa...

Som dom säger, med vänner som Olmert vem behöver då fiender? Nåväl vi får väl hoppas att Avigdor Liebermanas avhopp tvingar fram ett nyval så fort som bara möjligt är, innan Olmert lyckats förstöra Israel. Man måste undra vad det är som driver honom att agera som han gör. Jag har alltid varit övertygad om att det bland det judiska folket funnits ett kollektivt minne över de senaste 2500 åren, allt från Nebudkadnessar fram till Yassir Arrafath. Men Olmert verkar vara mera angelägen att få sin bild i press än att ta sig an idiotin i Gaza. Kanske är det så att det måste till en av de där så kallade hökarna i regeringen för att det ska bli lugn och ro för folket i södra Israel.

Gita sa...

Gissa vem jag röstade på???