10 juli 2008

Nyttiga idioter

En viss Sofi har i dagarna blivit kändis i Göingebygderna.
Hon agerar babysitter för bråkmakare och terrorister på Västbanken och har "talat ut" i både Kristianstadbladet och i Norra Skåne.
I kväll kände jag mej föranlåten att lägga till lite basinformation om den organisation hon tillhör, ISM, vilket osökt gav rubriken:


FALSK VARUBETECKNING eller EN ULV I FÅRAKLÄDER

Sofi är instängd på Västbanken. Stor dramatik.
Sofi skyddar byborna. Ännu större dramatik.

Sofi är medlem av ISM, International Solidarity Movement.
Sofi kom till Västbanken för att störa lag och ordning - med andra ord för att utföra kriminella handlingar.
Många frågor inställer sej.
Varför är hon där och vad förväntar hon sej att uppnå?
Hon är där för att hon inte vågar se konflikten i vitögat. Den har inget med husbyggen att göra, det är en existensiell konflikt där araberna inte ger upp innan Israel försvunnit.
Kommer hennes vistelse på Västbanken att åstadkomma något positivt? Naturligtvis inte.
Kommer hennes vistelse på Västbanken att åstadkomma något negativt? Det har hon redan uppnått.

Visst kan man förstå att en ung tjej vill uppleva något av orientens mystik på sin semester men när hon berättar att hon tillhör ISM förstår man att hon är ordentligt vilseförd.

Vad är då ISM?

Det är en organisation som under en täckmantel av fred , agerar för krig och revolution.
De förleder demokratierna i väst att tro att de är en fredsorganisation allt medan de hjälper kända och okända terrorgrupper i deras strävan att eliminera Israel.
De tycker att palestinsk terror är ett adekvat medel att framföra sina åsikter på och medverkar gärna i dylika sammanhang.
ISM gömmer sej ibland bakom andra namn för att förvilla allmänhet och myndigheter men också för att erhålla skattelättnader (USA).
De kommer till Västbanken för att störa Israels överlevnadskamp mot terrorism och andra hatrelaterade handlingar och agerar mänskliga sköldar i diverse olagliga aktioner eftersom de tror att deras vita skinn skyddar dem från ev. följder.
När så inte visar sej vara fallet ringer de hem till mamma eller "talar ut" i någon tidning.

Vilka är då de som fastnar i ISM-nätet?
De är av två olika kategorier – för att ta det grovt.
Representanter för den första kategorin är de "användbara idioterna" som kännetecknas av sin markanta brist på kunskap.
Den andra gruppen har sin hemvist bland olika radikala och fanatiska element med revolution i blicken.
Man hyllar det väpnade palestinska motståndet med den ökände grundaren Adam Shapiro som förebild.

Jag hoppas Sofi kommer ur sin semesterförvillelse med kroppslig och själslig hälsa i behåll.
När höstmörkret lägrar sej rekommenderar jag något djupare och mer verklighetsrelaterade studier om "den eviga konflikten."
Gita

ETC

4 kommentarer:

sofi sa...

den dagen du ser ett barn skjutas sönder av en testosteronstinn israelisk tonårspojke, med en m16 i sina skakande händer. den dagen du vågar dig till palestina för se verkligheten, kanske du kommer att förstå. kanske kommer du då inte längre agera nyttig idiot åt en apartheid stat. kanske kommer du då att flyttar från ockuperad mark.

det är svårt att våga öppna ögonen. det är lätt att leva i förljugenheten. jag förstår att det är lockande för en medelålderskvinna som du, att få uppleva det förlovade landet och att känna dig som tillhörande det utvalda folket, men när man hör att du bor på ockuperad mark i en rasistisk stat förstår man att du är ordentligt vilseförd.

du vet, förmodligen bättre än jag, att det inte är ett brott mot lag och ordning att vistas på palestinsk mark. du vet mycket väl att det däremot är ett brott mot internationell lag att ockupera eller annektera mark. att det inte är lagligt att döda barn, inte ens palestinska.

texten du skriver lider av total avsaknad av sobra argument.

"The most violent element in society is ignorance".

Gita sa...

Stackars Sofi –

Redan i din första mening avslöjar du ditt grova judehat genom det epitet du gav en viss israelisk tonårspojke och därmed borde vår konversation vara avslutad.
Jag klämmer dock in lite basundervisning först – det finns inget som heter Palestina och det finns heller inget som heter palestinsk mark.
De hade kunnat haft alltihop redan för 60 år sedan om de hade visat upp något av det civiliserade beteende vi vanligtvis kräver av varandra.
De valde i stället blod och ond bråd död – inte minst för den egna befolkningen.
I dagens läge verkar det inte som om de är intresserade av någonting längre – inte mej emot...

Uppgiftslämnarna om den medelålders kvinnan utan en droppe judiskt blod i ådrorna gav dej dålig valuta för pengarna om de påstod att hon bor på ockuperat område.
Jo jag vet att palestinierna lär sina barn att både Haifa och Tel Aviv är ockuperat och visst – det är deras officiella syn på saken vilket hjälper till att förklara varför de fortfarande lever kvar i ’Tusen Och En Natt’.
Jag skulle iofs inte ha någonting emot att bo på ockuperad mark så länge det bor palestinier på israelisk mark.
Det som är rätt för den ene ska vara lika rätt för den andre.

Det är väl möjligen inte så att du Sofi stöder etnisk rensning av judar???
Du är förmodligen både ung och lättpåverkad men jag hoppas det inte sträckt sej så långt som till rå rasism.

Kan du ge ett enda rimligt skäl till varför ett eventuellt framtida palestina skulle vara kliniskt rensat från judar och allt med judisk anknytning medan araberna fortsätter att bo i Israel och föredrar att fortsätta att göra så.
Om du vill reta upp dem riktigt ordentligt kan du fråga dem när de tänker flytta till de palestinska områdena.
De tar det som en grov förolämpning trots att man objektivt skulle kunna tro att det var deras högsta önskan.

Du kan ju sedan roa dej med att ställa frågan varför det inte väller in strömmar av arabiska flyktingar från Israel till bl.a. Sverige?
De lär ju enligt dej bo i den grymmaste av rasistiska apartheidstater.
Möjligen ser de själva saken i ett annat ljus.

Vi lever och arbetar tillsammans med araber på daglig basis och som du uttrycker dej ”våga sej till Palestina för att se verkligheten” upplevs inte lika romantiskt och exotiskt av oss som det verkar vara för dej – snarare ganska banalt.

Nej Sofi, läs på din historia och bli lite mer sofistikerad i ditt sagoberättande – snyft blandat med spottloskor går inte hem längre.

Härmed överlämnar jag Sofi till framtiden utan så värst stora förhoppningar – Sofi som inte har en aning om att det heller inte är lagligt...(!) att mörda judiska barn.

sofi sa...

Gita,
jag tror absolut inte på etniskt rena stater. tror inte på en tvåstatslösning över huvudtaget. tycker inte att man ska bygga nationer på etnicitet. palestinier och israeler har levt tillsammans fredligt förr, ser ingen anledning till att de inte skulle kunna göra det igen. de judar som faktiskt bor på palestinskt område verkar inte ha problem med det.

jag tycker inte heller att det är så oeflexivt som du verkar tro att det är. självklart finns det palestinier med nazistiska och rasistiska åsiker, precis som det finns israeler med denna typ av vridningar. det betyder inte att alla är det eller ens en bråkdel.

jag är absolut inte nazist som du föreslår. arbetar framför allt antifascistiskt och har flertalet judiska vänner. det verkar snarare vara du som är rasisten. det är ganska grova saker att säga att det inte finns något palestina eller palestinsk mark.

det är mig veterligen inte lagligt att döda någon oavsett ålder, religion eller nationalitet. du skriver judiska barn, kanske menar du israeliska? jag menar att det är irrelevant vilken religion eller etnicitet barn tillhör. det handlar väl om att man inte dödar oskyldiga människor, eller?

Gita sa...

Hej Sofi –
Jag tänkte först publicera ditt försvarstal rakt av (bra att du insåg att du behövde ett sådant) utan någon ytterligare kommentar från mej men jag vill i stället ställa en fråga.
Varför tror du att alla, ALLA, väntar på att en ny förhandlingsrunda ska komma igång? Hade palestinierna redan haft ett land så hade ju allt redan varit
klappat och klart - det hade inte funnits något att förhandla om.

Att idag tala om ’Palestina’ och ’palestinskt land’ är ett ypperligt exempel på propagandans makt.
Idag har de inget land och de har aldrig haft något land men det finns områden där det bor många palestinier som man med ganska stor sannolikhet kan förmoda kommer att tillfalla palestinierna efter att ett fredsavtal är signerat och ett slut på konflikten är proklamerat.
Motsvarande gäller för israelerna.

När palestinierna säger att de ’vill ha’ är det inte liktydigt med att det idag är deras.
Om jag säger att jag vill ha en helikopter betyder det ju inte att jag idag har en helikpoter eller ens att jag kommer att få en.

”They claim Jerusalem as their capital”.
So what? So they claim.
Det betyder inte att staden tillhör dem.
Jerusalem har aldrig tillhört dem och har aldrig varit en arabisk huvudstad.

När Jerusalem var ockuperad av Jordanien var ingen själ intresserad av den staden.
Den var negligerad och liknade mest en dynghög.
Allt judiskt var bortdissekerat och judarna fördrivna men ingen brydde sej – allra minst palestinierna.
Efter att israelerna anfölls från alla håll kom staden i judiska händer och då plötsligt blev den intressant.
Inte som stad utan som ett nytt påtryckningsobjekt i kampen mot Israel och på den vägen är det.

Som avslutning ytterligare en grej som borde rätas ut.
Den dag israelerna lämnar Västbanken borde den ju återlämnas till sina förra ’ägare’ – eller hur?
Före 1967 var de områdena ockuperade av Jordanien men kruxet är att de inte vill ha dem tillbaka lika lite som Egypten som ockuperade Gaza vill ta i dem med tång.
De vet vad som döljs under ytan och slåss med näbbar och klor för att slippa.
Så plötsligt poppar Arafats lilla skapelse upp, palestinierna, och gör från ingenstans anspråk på områdena.
När nu droppen urholkat stenen tillräckligt länge har även detta blivit var mans ’sanning’.

Nog för i afton.
Jag tror dej Sofi när du säger att du inte är nazist utan mer ligger åt idealist-hållet.
Se bara till att dina ideal har torrt på fötterna.