22 juli 2008

Bulldozergalning nummer tvåMan skulle naturligtvis inte skoja med illustrationen till den allvarliga händelsen i Jerusalem idag, men frestelsen var för stor.
Det såg ut som en terrorattack och hade följder som efter en terrorattack så därför kallar jag det som hände för en terrorattack.
Mitt i hela tragiken kan man inte låta bli att undra vart fantasin tagit vägen.
Att bara upprepa vad en annan gjorde mycket bättre och mera effektivt bara för några veckor sedan, verkar lite andefattigt.
Man väntar sej lite större initiativrikedom av araberna som är uppfödda på orientens mystik och ett yvigt sagoberättande.

I terroristens hemby är alla eniga om att det var en trafikolycka, men hur kan det komma sej att två arabynglingar under en kort tidsrymd är ute för två likadana "traffikolyckor" där de äntrat en bulldozer, lagt i högsta växel och sedan plöjt över allt och alla.
Inte bara det som stod i vägen utan föraren gjorde stora ansträngningar att fånga in i skadesfären så många och så mycket som möjligt.
Bussen blev bokstavligen jagad av bulldozern och bilar som väntade vid ett trafikljus satt fångade som i en fälla när bulldozern vädrade ytterligare byten.

Nej det håller bara inte.

Jag skulle önskat att det var en simpel trafikolycka för visst skulle världen vara lättare att leva i om det inte fanns människor som hatar andra människor så mycket att de gör så stora ansträngningar för att skada och döda.
Som det nu ser ut så måste vi tyvärr acceptera faktum.

De finns.
De människorna finns och vi får lära oss att leva därefter.
Man önskar att Jerusalem ska kunna vara en öppen stad för alla men om det bara inte går...

Inga kommentarer: