25 juni 2008

KohandelVisst var det kohandel alltid.
En rå och saftig kohandel.
Jag hade skämts ögonen ur mej men några sådana tendenser såg man inte röken av.

Min egen lilla sammanfattning låter som följer:
"Olmert visar sej vara slugare än man trott och Barak visar sej vara fegare än man trott."

Historien är inte värd fler ord.

Om någon händelsevis undrar över vad jag pratar om så handlar det om den skamlösa uppgörelsen i skydd av nattens mörker mellan Olmert och Barak.
Allt för att göra det möjligt för dessa herrar att klamra sej fast vid makten på bekostnad av medborgarnas väl och ve.
Jag vet inte någon direkt gräns mellan vad de nu åstadkommit och ren diktatur.
En ynklig och livsfarlig diktatur.


Nu över till något helt annat - fast ändå inte.
Det jag tänker skriva om är resultatet av dessa herrars tankemöda.

Härom dagen ville några israeliska värnpliktiga förhöra sej lite med några gossar från Islamic Jihad i Nablus på Västbanken om inplanerade terrordåd. De hade luskat ut i vilket hus dessa företagsamma gossar befann sej och tog sej dit. Jihadisterna var dock inte på samtalshumör utan valde att svara med eldgivning. Israelerna försvarade sej på samma sätt med resultatet att Jihadisterna drog det kortaste strået.

Glöm inte att Hamas hade bönat och bett om den nyss upprättade vapenvilan och hade dessutom varnat Gazas Jihadister och andra att för deras eget bästa var det säkrast att de också lade ner vapnen.
Åtminstone så länge det främjade Hamas syften.

Efter händelserna i Nablus surnade Gazas Jihadister till, polerade snabbt upp sina granater och Kassamraketer och sköt sedan över några salvor till Israel.
Hus förstördes i Sderot och folk fick både kroppsliga och själsliga skador.

Aja baja Israel, rör ni några av dessa våra bröder på Västbanken så kommer Sderot och andra platser att bombas. Ungefär så löd budskapet från Gaza.
Detta innebär att israelerna på Västbanken blivit gisslan till Hamas.

En som inte vill begränsa israelernas aktiviteter där är Abbas - fast det skulle han aldrig erkänna.
Alla vet dock att han inte kan resa någonstans, inte lämna Ramalla om han inte har beskydd av IDF, den israeliska försvarsmakten. De är hans enda garanti för att överleva både fysiskt och som palestiniernas president.

Att vara gisslan åt Hamas innebär att när israelerna ser någon på väg att ta lagen i egna händer på Västbanken så kommer de att tveka att ingripa för Olmert och Barak har ordnat det så utstuderat att skulle de gör något som misshagar de terrorbenägna i Gaza så vet de nu att det kommer att gå ut över Sderot och andra platser i Israel.
Snyggt jobbat!

Inga kommentarer: