09 juni 2008

Hatpropagandans död - lätt som en plätt.

Det var naturligtvis bara en tidsfråga när Jordanienpalestinierna och Egyptenpalestinierna skulle finna att olikheterna dem emellan vägde lättare än det gemensamma hatet mot Israel.
En av de första åtgärderna de vidtog var att stoppa hatpropagandan gentemot varandra.
Jordanienpalestinierna slutade kalla Hamas för kriminella, religiösa idioter och Egyptenpalestinierna slutade kalla Fatah för Israels och USAs hantlangare.
Bra.
Så enkelt var det.
Hatpropaganda är alltid giftig och gift för sällan något gott med sej.

Jag tänker mej försiktigt in i situationen där palestinierna lika enkelt hade stängt av hatpropagandan mot Israel och mot judarna.
Hur hade våra trakter sett ut då?

Vi hade sett ett antal palestinska generationer som förstått att bästa sättet att förbättra sin egen situation var att samarbeta med israelerna.
Vi hade sett ett antal palestinska generationer som vågat lämna terrorismen bakom sej för att i stället bygga upp sitt land.
Vi hade sett ett antal palestinska generationer som inte varit rädda för att sluta fred med Israel, även om man i första vändan inte hade fått allt.

Hatpropagandan är giftet i ådrorna som begränsar individens handlingsfrihet enligt skygglappsprincipen.
Den skapar en fanatism byggd på rädsla som förkrymper och förnedrar människovärdet.

Hat+Propaganda=Fångenskap

Om hatpropagandan står det att läsa i allra första början av "The Road Map" men ingen verkar ha sett det. Jag börjar misstänka att det är skrivet med osynligt bläck.
Palestinierna har definitivt inte sett det för de insisterar alltid på att de uppfyllt alla vägkartans föreskrifter samtidigt som hatet väller ut från media och moskeer.
Israelerna har uppenbarligen heller inte sett det för de har, mej veterligen, aldrig krävt att palestinierna sätter stopp för denna snuskföreteelse. Man låtsas som om det regnar för det verkar vara enklast så.

Osynligt eller synligt bläck - hatpropagandan frodas i högönsklig välmåga med nya, fräscha grepp var vecka.
Kom och ta för dej och lev lycklig i alla dina dagar.

2 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Jag tror Olmert har sagt det i en bisats, någon gång, men sen blev han väl åthutad av sina vänsterextremistiska kompisar (inklusive sin fru) som övertygade honom att han inte skulle tjäna mycket pengar på det.

Gita sa...

Du slår många flugor i en smäll, men gärna för mej.
Jag undrar om Olmert nu också glömt att han sagt att om Abbas bara antyder att han söker återuppta samarbetet med Hamas kommer alla förhandlingar med Israel omedelbart att avbrytas.