19 september 2008

Tokerier med knorr i Sydsvenskan

Ung vänster skapar förståelse

Först publicerad: 18 september 2008 12:31Senast uppdaterad: 18 september 2008 12:38

Igår eftermiddag upprättade vänsterpartiets ungdomsförbund Ung vänster check-points – säkerhetskontroller – vid Gustaf Adolfs torg i Malmö och stoppade förbipasserande.
En solidaritetsaktion med palestinierna, hette det.”Genom att stoppa folk mitt i Malmö kan vi förhoppningsvis föda en ökad förståelse för det palestinska folkets situation”, förklarade Sara Mohammadi, ordförande i Ung vänster i Skåne, för Skånska Dagbladet.
Och för att öka förståelsen för det israeliska folkets situation skall Ung vänster ikväll, torsdag, skjuta hemmabyggda raketer från Rosengård mot Slottsstaden – nej, det där sista var ett skämt.

Kommentar.
Det är patetiskt när Ung Vänster försöker ta greppet men slirar redan i starten.
Palestinierna blir stoppade i checkpoints på grund av sina egna handlingar.
Det gamla ordspråket "Som man bäddar får man ligga" är en synnerligen adekvat beskrivning av situationen.

Israelerna blir också stoppade när de t.ex. vill gå in i ett varuhus och köpa tandcreme.
De blir stoppade, genomsökta, utfrågade och tvingas passera en metalldetektor - inte på grund av sina egna handlingar utan beroende på palestiniernas handlingar!

Om palestinierna inte vill stå i kö vid en checkpoint kan de enkelt ändra sitt beteende och som en följd därav kan israelerna börja skrota sina nu nödvändiga vakter tillsammans med metalldetektorerna.

, , ,
SDS

2 kommentarer:

Guds Basun sa...

Vänstern i Sverige tillsammans med araberna som utförde check-points – säkerhetskontroller i Malmö, har verkligen svårt för tanken om orsak - konsekvens. När det gäller de svenska slynglarna så beror det nog på en miss i uppfostran. Och Araberna får man ju förstå att dom inte ser sina egna fel i konfliket i Mellanöstern. Jag är ganska säker på att om en av dessa kommunistungdommar fick tillbringa en tid i ett Gulag skulle dom byta idiologi. Skulle dom sedan få leva i en Israelisk by under ständig beskjutning så skulle dom säkert byta åsikt. Men det är så lätt att ha åsikter när man bara går hem till mamma och pappa för att få det man vill ha.

Gita sa...

Det som händer i Malmö nu är ju bortom allt förnuft.
Om det kan få några av de styrande att tänka till lite extra så är det väl det enda goda dessa förnedrande ESF-dagar kan föra med sej.