16 september 2008

"Friendship First"


Ja, någon sanning ligger det säkert i ryktena även om skrämselattackerna i huvudsak kommit från begränsat håll.
Paul McCartney ska sjunga i Tel Aviv, Israel, och det finns vissa personer och grupper som inte gillar det.
Det är inte så att de inte gillar hans musik eller har något emot hans sångstil utan de tänker bara, som vanligt, i termer av propagandavärde.

En muslimsk sheikh vid namn Omar Bakri, tidigare bosatt i England där han jobbade hårt på att hela landet skulle lyckliggöras med Islam, har hotat att bomba sönder och samman den forne Beatlen om han framhärdar med sina planer att genomföra sin konsert i Tel Aviv.
Nu verkar inte Paul vara den lättskrämda typen för han säger att han trots detta tänker komma och att han dessutom ser fram emot besöket.
Han fortsätter att berätta att flera politiska grupper kontaktat honom och försökt överträffa varandra genom att skrämma och hota honom.
Hitintills har han gått rakryggad ur dessa konfrontationer.
Skönt med klarsynt folk.

Bakri passade på att utnämna Paul till att vara en fiende till Islam och lade till som slutkläm att det borde vara de som är under ockupation som borde få hjälp...
Men om de nu har tuggat ihop eländet alldeles själva då?
Det är långt ifrån säkert att det alltid är den svagare parten som har rätt.
Vad gäller palestiniernas situation så är de mest berömda för sina felval genom historien.

Bakri är tydligen en person som helst vill leva i ett ständigt mediabrus medan hans agerande mestadels handlar om munväder.
De palestinska terrorgrupperna Bakri förmodades sparka igång känner knappast till Beatles och dessutom lyssnar de inte på en ovidkommande person som Bakri.

Visst skulle det kunna vara en nostalgisk kick att ta sej till Tel Aviv och lyssna på Paul McCartney men eftersom jag inte har någon helikopter får det vara.
Trafiken i den staden är totalt ogenomtränglig och är man dessutom en lantis så är utsikterna att hitta rätt snudd på obefintlig.
Rätt synd egentligen...DN SvD

Inga kommentarer: