05 augusti 2008

Bränt barn...


Det är oerhört intressant att iakkta hur TT, och i sin tur svenska media, väljer sina nyheter.
Man förmedlar inte nyheter – man väljer dem.
Resultatet är förnedrande, men de känner naturligtvis till vad som säljer i Sverige.
Skitprat om Israel, uppblandade med lite "tycka-synd-om-historier".

"Läkare för mänskliga rättigheter" har intervjuat endast de som av säkerhetsmässiga skäl inte släpptes in i Israel (oj, har de också ställt frågor...) och att då sjuklingarna gärna vill brodera ut sin berättelse till läkarnas tillfredsställelse, är ju ganska förståeligt.
"Tusen och en natt " är ju en sagosamling med rötter i Mellanösterns mylla.

Den senaste rafflande historien handlar om att israelerna förhör de krigsskadade från inbördeskrigets Gaza.
Det är egentligen inte mycket att orda om för bränt barn skyr i allmänhet elden – och har orsak därtill.
Ett antal tidigare vårdbehövande missbrukade israelernas humanitet genom att försöka släpa med sej bomber och granater in i Israel för att mörda så många judar som möjligt.
Jag tycker inte alls det är så konstigt att man efter dylika händelser vill ställa lite frågor till de hjälpsökande, till och med ganska intrikata frågor.

Vad som är mycket intressantare att diskutera är varför Gazaborna söker sej till fiendeland för att bli botade och varför Israelerna överhuvudtaget tar emot folk som stenhårt arbetar på deras snabba hädanfärd – med sjukhus och allt.
Varför funderar man inte på varför det inte finns tillräckligt adekvat vård i Gaza efter att man åter igen gjort sitt bästa för att ha ihjäl varandra under ett antal dagar.
Hade man satsat de pengar EU, Sverige och Furubjelke ger dem på att förbättra livskvaliten för befolkningen – exempelvis genom att förbättra sjukvården – så hade ingen behövt utstå detta livshotande tillstånd det tydligen innebär att svara på frågor.

Naturligtvis satsar Hamas och co. inga pengar på sjukvård. Enligt deras prioriteringar går givarpengarna först till sidenslipsar åt ledargarnityret och senare till bomb-och raketfabrikerna.
Därefter läggs en avsevärd summa på import av allt tyngre vapen och avancerad utrustning och utbildning för sin armé.
Sjukvården vet de att hur som helst de blödiga europeerna bistår med – för att inte tala om de naiva israelerna.

Hur i hela friden ska det bli den dag Hamas nått sitt mål och förintat Israel?
Till vems sjukhus ska de då skicka sina skadade och sårade?
De skadade och sårade de själva skadat och sårat.

Biter man sej inte i den lilla svans man har?

2 kommentarer:

Guds Basun sa...

Du frågar: Hur ska det bli den dagen Hamas nått sitt mål och förintat Israel?

Går man till Youtub och söker på Brigitte Gabriel, för att sedan lyssna så får man veta. Muslimerna kommer inte att stanna vid ett utplånande av Israel, lika lite som Hitler nöjde sig med att försöka utrota judar. Dom kommer att ge sig på nästa mål, sedan näst osv. Som Brigitte Gabriel säger, det finns ett så enormt hat i hjärtat hos muslimerna så det går inte att beskriva.

Som jag skrivit tidigare Gita, så är jag en troende människa och har svårt att tro att Gud skulle överge sitt folk trots alla löften. Han förde dom tillbaka som ett enda folk, vilket dom inte varit på minst 2800 år då landet delades i Nord- och Sydriket.

Gita sa...

Hej Guds Basun -
Jag får en känsla av att du är pastor eller präst? Är det korrekt?
Du sitter inne med så mycket kunskaper och resonerar inte utifrån vad TT förmedlar utan med mera djupgående analyser som bas. Det är ganska ovanligt i dagens Sverige men desto mer välkommet.

När jag får tillräckligt med tid en dag ska jag lyssna på Brigitte Gabriel. Jag har sett och hört en av hennes videos där hon beskriver sin barndom i södra Libanon och sitt första möte med Israel. Hon är dessutom en mycket fängslande berättare.