09 juli 2009

Human Rights börjar lukta...


Det finns ord som över tiden ändrar sin betydelse och när jag surrar runt lite på Googles börjar jag ana att detta fenomen utvecklats till vetenskap.
Vi har slangen som ofta norpar fräcka ord och låter dem täcka nya företeelser vilket gör att den oinvigde ofta står där som ett fån.
Vi har ord som producerats eller adopterats av olika grupper, ord som identifierar grupptillhörighet, typ vänsterns miserabla vokabulär.
Vi har kidnappade ord, vi har stulna ord och vi har ord som igår betydde en sak men som idag står för något helt annat.

Human Rights.
Mänskliga Rättigheter.

Igår tänkte jag på Martin Luther King och Mandela men idag tänker jag på hur detta begrepp förändrats och förvanskats till oigenkännlighet.
Vågar man inte eller inte klarar av att gå till botten av ett problem så kan man ju alltid anklaga den andre för att våldföra sej på de mänskliga rättigheterna.
Man vet då att hur det nu än står till med förståelsen av problematiken så är man oantastlig när man placerar sej under banderollen ’Mänskliga Rättigheter’.
Vem kan anklaga dej för tvivelaktiga uppsåt när du gömmer dej bakom en mask av ’Mänskliga Rättigheter’?

FN är idag högborgen för denna förvanskade form av ’Mänskliga Rättigheter’
Du finner där allsköns hopkok av kommissioner, kommittéer och allt vad de nu kallar sej.
Smaka lite på den här titeln: ”UN High Commissioner for Human Rights.”
Det låter så tjusigt att man nästan börjar gråta.

Vad sysslar då dessa Human Rights-människor med i FN?
Enligt den ursprungliga meningen med beteckningen skulle de syssla med att påvisa brister i de mänskliga rättigheterna världen över och arbeta för att förbättra situationen men dagens betydelse av mänskliga rättigheter har inneburit att alla deras penningar och all deras kraft koncentreras på att sätta dit Israel.
I alla situationer och inom alla områden.

Som FN är sammansatt idag är det egentligen helt naturligt.
Snuskiga diktaturer bildar säkra majoriteter där det övergripande målet är ett – att hänga ut Israel.
Kina och Libyen behöver inte ligga vakna om nätterna och oroa sej för att någon ska platta till dem i FN för stöds de inte av arab/muslimska grupperingar så kan de fortsätta med sin härskarmentalitet, kemiskt befriad från alla mänskliga rättigheter, på grund av demografiska och ekonomiska hänsynstaganden.

Vad som är förvånande är att detta inte har gått in bland mer respektabla nationer som borde sett att en ändring kommit till stånd som ett naturligt steg.
Det är som vanligt de som tiger still som gör det möjligt för odågorna att härja fritt.

För att avsluta med en riktig godbit så har vi missfostret Amnesty.
Deras senaste rapport från Hamaskriget i Gaza på nyåret gör att man undrar vad som får dem att tro att de är kapabla att syssla med sådant.
De agerar ju enbart som megafon för den globala jihad-rörelsen som har upprättat ett icke oansenligt lokalkontor i Gaza.
Någon annans åsikt göre sej inte besvär.

Var det någon som nämnde NGO's...?
Tyvärr, det får bli en annan gång.
Den biten har utvecklats till en djungel, en ogripbar, ogenomtränglig och oseriös djungel.
Sveriges egen lilla guldklimp i sammanhanget, Diakonia, är naturligtvis oseriösast av alla.

När jag ser och hör att något sägs i namn av ’Human Rights’ drar jag numera öronen åt mej.
Jag synar det som sägs med en ganska trist misstänksamhet som tyvärr visat sej berättigad.
När något som i grunden är fint förvandlas till skam – och ytterst få reagerar – då börjar man ana var grunden ligger till dagens till synes olösliga problem.

, , , , , , , , , , , , , ...

7 kommentarer:

Anneli sa...

Kan ite låta bli att tänka på George Orwells nyspråk "krig är fred" osv, samt:

"dubbeltänkande": Att framföra två motstriga åsikter i en uppfattning samtidigt och acceptera båda...att säga avsiktliga lögner och verkligen tro på dem...att glömma alla fakta som blivit obekväma, och sedan när det är nödvändigt igen, plocka fram dem från glömskan bara så länge det behövs... att förneka existensen av den objektiva verkligheten och samtidigt ta hänsyn till den verklighet man förnekar-allt detta är absolut nödvändigt" (George Orwell i "1984")

Anonym sa...

Jag håller med, väldigt tråkig utveckling men tyvärr sann. Bra skrivet.

Gita sa...

Hej Anneli och Anonym –

... allt detta är absolut nödvändigt (Annelis citat)
Är vi verkligen så komplicerade?
Jag har egentligen inget emot komplicerade människor men avsiktligt dubbeltänkande är betydligt svårare att ha överseende med.
Tack Anonym för din kommentar.

Anonym sa...

PÅ tal om mänskliga rättigheter. EU har i sin vishet beslutat att på ena sidan straffa Isarel genom att frysa förhandlingarna om nya avtal, eftersom Israel inte uppfyller deras krav på mänskliga rättigheter.
samtidigt som man vill inleda nya samtal med gissa vem...
Abbas och palestininerna.
...Och för att bjuda på dagens överraskning, gissa vem som protesterar !!! Kanske nästan material för en egen bloggnotering (eller ett läge måla ett litet kors i taket....) http://www.newsdesk.se/pressroom/diakonia/pressrelease/view/diakonia-uppmanar-eu-att-staella-krav-paa-palestinska-myndigheten-302963

Irene sa...

Ja, det är så sant. Det verkar som vissa länder (religioner) har bara rättigheter, medans andra länder (religioner) har bara skyldigheter!
Amnesty lämnade jag för 2 månader sedan. Orkade inte med deras ensidiga dömande och droppen var när en taliban reste runt med Amnesty och ´föreläste´om hur bra det är i Afghanistan och hur kvinnor faktiskt trivs (och själva har valt!) att bära burka!
Nu gör jag det lilla jag kan för att visa mitt stöd för Israel.

Gita sa...

Hej Anonym –

Eftersom jag har begränsad tid att hålla mej informerad om allt som pågår både framför och bakom kulisserna så uppskattar jag specificerad och udda information - som länken du gav.
Jag låter det tills vidare stanna vid ett kors i taket men hör gärna av dej igen om du ramlar över ytterligare matnyttig information.
Tiden får utvisa var vi hamnar med den förhoppningen att under tiden inga oreversibla skador inträffat.

Gita sa...

Hej Irene –

Vad jag är glad över att du hörde av dej.
Din historia talar om både mod och om seger för sunda åsikter. Jag hoppas du får många efterföljare.

Israel är idag bokstavligen klämt från alla sidor och då blir människor med civilkurage, som du, dubbelt värdefulla.