05 juli 2009

Icke-logik


Kan man inte förvänta sej åtminstone en gnutta logik från det största, starkaste och vackraste(?) landet i världen?

Jag hade egentligen tänkt ta upp något helt annat men kvällens uttalanden av den amerikanske vicepresidenten gör att jag får skrämselhicka.
Jag kände hur det började krypa av fysiskt obehag längs ryggraden när jag började lägga ihop två och två.
När jag såg hur det stora USA tvingar in det lilla Israel i ett hörn så att de inte har något annat val än att göra jobbet för dem.
Som om Iran var bara Israels problem?
Israel kommer väl att få sin beskärda del men den store satan är ju USA.

Joseph Biden upprepade ett antal gånger i kvällens intervju att Israel var en självständig nation, fri att ta sina egna beslut.
Gång på gång uprepade han det.
USA såg ingen anledning att försöka stoppa Israel om landet beslöt att plocka bort Irans kärnkraft(-vapen?)anläggningar - Israel är ju en nationalstat med rätt och förmåga att fatta egna beslut.

Så talar USA när det gäller att ta saker och ting i egna händer vad gäller en annan nation.
När det gäller att bygga hus lägger USA ned all sin pondus, smäller sin stora, breda näve i bordet och säger – stopp!
Hus......

I går skrev jag om prioriteringar och jag undrar hur man ska kunna ta USA på allvar när de avslöjar sin totala brist på logik på detta flagranta sätt.
Är Israel en fri och självständig nation, helt kapabel att fatta sina egna beslut när det gäller storpolitik men måste ha en babysitter som fattar besluten för dem när det gäller att utöka duschutrymmet med en halv meter?

, , , , , , , ...

11 kommentarer:

Anneli sa...

Dessvärre kan jag inte låta bli att säga vad var det jag sa i en tidigare diskussion om detta här på din blogg.

USA vet att Israel kommer att känna sig tvingat att göra något om inte annat så har ju Bibi lovat det.

Vad gäller deras påtryckningar vad gäller de judiska samhällena i Judéen o Samarien så skulle jag vilja köra en del bindande ännu gällande överenskommelser från mandattiden i käften på vicepresidenten, utrikesministern och deras chef.

Israels gräner är ju inte fastställda och araberna vill ju uppenbarligen ha det så och då bör de väl få ta konsekvenserna av det.

Dessa mina minsta bröder sa...

Du skall inte glömma att USA är den största militära bidragsgivaren till Israel se länk:
http://www.ifamericansknew.org/stats/usaid.html
USA börja nog att ledsna på militärt stödja Israel, de vill att Israel går med på en fredsuppgörelse, då kan man inte fortsätta att bryta mot folkrätten och bygga bosättningar som försvårar en fredsuppgörelse.

Anneli sa...

Dessa mina minsta bröder sa!

Så du menar att Israel som fri Nation skall böja sig för dem som använt landet som ett "fast hangarfartyg", eller i vart fall inbillade de sg att de gjorde det, eller hålla på sin frihet att besluta själva?

De sk palestinierna har ju redan fått sitt land det kallas för Jordanien o "Västbanken" kallas just så, därför att den av araberna betraktas som en del av
Ummah.

De erkänner ju själva att "palestinierna" är ett politiskt påhitt efter Israels seger i försvarskriget 1967.

Före ungefär 967 och under de tidigare över sextio åren av 1900-talet var det judarna som kallades palestinier, de övriga inbyggarna, som oftast inte ägde sin mark,kallades araber eller druser och betraktadee sig som sådana

Sedan får du ite glömma bort att Israel väntar på ärliga fredssamtal från parter som inte har i sina partiprogram, målsättningen att utplåna staten eller som i Hamas fall utplåna alla judar på denna planet.

Mot sa...

A propå vad "Dessa mina minsta bröder" sa den 6 juli 2009 12:45 om USA:s hjälp till Israel, så kan man också tillägga att USA är också en av världens störtsa sponsorer av palestinaarabterroristerna i deras beväpning, träning samt hatpropaganda mot judar som inte skådat sitt like sedan Hitlertiden!

Gita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gita sa...

Hej Dessa mina minsta bröder –

Jag tror det skulle vara intressant för läsarna om du ville specificera vilka som, enligt din uppfattning, är dina minsta bröder.
Om du syftar på ett likartat Jesusord anser jag att du grovt förvanskat det genom att begränsa det till de människor som idag valt att kalla sej palestinier.

Tur för kristenheten att Jesus var bra mycket vidsyntare än vad du är.

Gita sa...

Tack Anneli och Mot för kommentarer som fördjupar ett ganska hastigt påkommet blogginlägg.

Hans sa...

Varfor kan man inte bygga bosattningshusen uppat? En extra vaning sa den naturliga tillvaxten av familjerna far utrymme? Varfor masta man expandera pa mer och mer av omtvistad mark?

Gita sa...

Hej Hans -

Man har gjort vad du föreslår under en längre tid, allt sedan uppgörelsen mellan Bush och Sharon.
Vad Obama nu säger är att man inte får slå in en enda ny spik - varken uppåt, nedåt eller på tvären.
I de stora bebyggda blocken som Israel under alla omständighheter ämnar behålla anser man dock att man kan bygga enligt behov. Palestinierna bygger ju enligt sina behov på områden de ämnar behålla.
Det bästa vore om gränserna kunde fastställas så snabbt som möjligt så parterna vet vilka områden som kommer att tillhöra vem och kan fortsätta en normal livsföring.

Hadassa sa...

Jag är inte förvånad. Den nya left-wing lunatic administrationen under Obamas regim är så inkompetent att man har svårt att tro att det är sant. Att det rör sig om regeringen i världens f n supermakt gör det än mer skrattretande.

Obama måste ut från Vita huset och det omgående!

Israel for ever! Palestine never never ever.

Merlin sa...

Amerikanerna verkar mer förvirrade än någonsin. DE har röstat på Obama utifrån irrationella skuldkänslor. En omvänd form av rasism på sätt och vis. DE röstade på honom just FÖR att han är svart (vilket han iofs inte är, men det spelar tydligen ingen roll i sammanhanget där fakta är ointressant och inte längre betyder något när man bedömer kandidater).

Att studera hans bakgrund, politisk ideologi och substansen i det han proklamerade var få intresserade av, när denna Messiasgestalt helt enkelt skulle trumfas igenom till varje pris. Inga oegentligheter togs upp och journalisterna gjorde inte sitt jobb, som kritiskt granskande reportrar. Var är USA på väg?