11 december 2008

Springpojkar åt Hamas


Man skjuter, man hotar, man mördar och man kidnappar.
Man beter sej som brutala gangsters och är allmänt ociviliserade.

Sådana brukar det ju vara skottpengar på men inte då...
De blir i stället belönade med en värdetransport full av penningar från Västbanken på drygt 200 miljoner svenska kronor.

Någon i Gaza tyckte deras sedlar började bli söndertummade och tunnslitna och ville ha bättre grejer att handla sina frukostfrallor för.
Hjälp, vi gillar inte frallor från igår så det här får världssamfundet snarast åtgärda.
Vem är det som brukar agera springpojke åt Gazaborna?
Israel, naturligtvis.

Nu är det väl inte i första hand frukostfrallorna till fotfolket Hamasledarna månar om utan viktigare för dem är hur de ytterligare kan öka sin slagkraft i det krig de dagligen och stundligen förbereder sej för.
Underjordiska skyddsanläggningar kostar pengar
Raketer med allt längre räckvidd kostar pengar
Automatiska handeldvapen kostar pengar
Träningsläger i Iran kostar pengar
Bombmaterial kostar pengar
Uniformer kostar pengarGlömt något?
Det skulle i så fall vara Gazabornas önskan att köpa de nya TV-appareterna (plasma?) som smugglats in via de väloljade tunneltransporterna.

Att Israel bryter mot sina egna lagar, 'Anti-Terror Funding Laws', när de medverkar till att finansiera terror luktar kriminellt, men vad betyder en liten lag när man åter igen får förmånen att agera springpojke åt Hamas.


En som också älskar att agera spring"pojke" åt Hamas är journalisten Amira Hass som ägnar sina journalistiska gåvor enbart åt att belysa Israels tillkortakommanden.
Att de är många det vet vi, men att de är så intressanta att någon viger hela sitt journalistiska liv åt att torgföra dem känns lite verklighetsfrämmande.
Om hennes namn verkar bekant kan det bero på att hon 2004 blev belönad av Anna Lindhs Memorialfond.

Amira Hass har nu tyckt till.
Hon anser i en färsk artikel att det inte är någon större skillnad på den värnpliktige Gilad Shalit som blev kidnappad av Hamas för 900 dagar sedan och en palestinsk fånge som sitter där han sitter för att han har bombat, mördat och lemlästat.
Att göra väsen av Gilad tycker hon är smaklöst trots att han inte har fri telefon eller får ta emot besök av Röda Korset och familjen som den palestinske terroristen i ett israeliskt fängelse har möjlighet till.
Smaklöst var ordet.

Hon är en fullvärdig spring"pojke" åt Hamas.
, , , , , , , , ..
SvD HD DN B

Inga kommentarer: