13 november 2008

Välplanerad kris


Frågeställningen behöver tydligen förenklas.

Består Hamas av rationella, vuxna människor som känner till och bryr sej om sin befolknings behov eller är de att betrakta som omyndigförklarade, taffliga individer som inte förstår lagen om orsak och verkan?

Antingen har deras ledare en klar bild av läget och är beredda att ta konsekvenserna av sina beslut och handlingar eller så är de oförmögna att ta sitt ansvar och gravt missbrukar den maktposition blodiga kupper försett dem med.

Är de att betrakta som ansvarsfulla och generellt pålitliga så handlar de med folkets bästa för ögonen.
Är de att betrakta som icke ansvarsfulla och generellt opålitliga blir folket lidande.

Detta är vad som händer just nu.

Det eviga skjutande in över israeliska befolkningscentra är naturligtvis både folkrättsvidrigt och i strid med internationell rätt och andra rättigheter - och måste beivras.
Hade Hamas haft ledare värda namnet, skulle de tillfredsställa folkets behov innan de sneglar på att knipa propagandapoäng.Detta är tyvärr ljusår från ledargarnityrets överväganden.

Slutsats – en välplanerad kris.

Man kan inte planera en kris och sedan komma och skvätta tårar över resultatet - inte ens i Gaza.
Ingen blir längre imponerad.

, , , ..

2 kommentarer:

Guds Basun sa...

Den här så kallade Gaza krisen, visar med all tydlighet att araberna runt om inte har det minsta intresse av att hjälpa sina egna. Palestina araberna är bra att ha i propagandasyfte, men med det tar det också slut. Jag har funderat på varför FN måste köra sina konvojer via Israel, borde det inte gå lika bra att ta vägen över Egypten? Eller är det ednast för att förnedra Israel man gör det?

Gita sa...

Kanske var det din kommentar som inspirerade mej till dagens inlägg?
Det är så många falska profeter inblandade i detta rävspel att man tar sej för pannan.
Som jag skrev - Hamas är åtminstone ärliga...