03 augusti 2010

Lyckliga palestinier

Palestinierna måste vara de lyckligaste människorna i hela världen.
Tänk så mycket pengar de snälla amerikanarna ger dem.
Miljoners biljoner – bara för att de vill göra dem lyckliga.

Om du dessutom lägger till vad Bildt ger dem – ja, då blir jag riktigt avundsjuk.
Tänk att bara få så där......

Ingen bryr sej egentligen om vad de gör med pengarna fast någonstans är jag övertygad om att många gräsrotspalestinier gärna skulle vilja ha ett ord med i laget.
De ser vanligtvis varken röken eller något annat av dessa slantar som har en lång tradition av kolsvart marknadsföring.
Pengar fungerar alldeles utmärkt att klia varandra på ryggen med.

Titta på den här videon och häpna.
Bli bestört är kanske ett bättre uttryck men allra mest adekvat är att bli förbannad.
Häng med för ibland går det undan med siffrorna men videon är så kort så du kan lätt göra en replay.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmmm, om man räknar biståndspengar så borde ju Israelerna vara ännu lyckligare som världens absolut mest biståndsberonde land.
Även om många försöker att inte låtsas om det så finns det ju väldigt många likheter mellan palestininer och Israeler, en är att de tillsammans toppar världens biståndsliga Isarel leder men palestininerna ligger tällt i hälarna.(varje Israel får ju i runda tal 4000 USD från bara USA per år, det är ju inte fy skam). Och nu senast är Israel sura för att inte tyskarna vill betala deras nya krigsfartyg att döda araber med.

En annan sak som både Israeler och Palestininer har gemensamt är gnället, båda folken gnäller ständigt att alla är emot dem samtidigt som de hör till jordens våldsammaste folk men ständigt övervåld och attacker från båda sidor.

Snart kanske vi tröttnar på båda sidor och deras eviga konflikt. Jag tror att om både Israel och Palestininer fick kriga på egen bekostnad skulle det nog bli fred forare än kvickt.

Gita sa...

Hej Anonym –
Ja, det var en glassig analys...
Här kan du läsa om de lyckliga israelerna
http://israelisverige.info/?p=848

Det roligaste med biståndet USA ger till Israel är att det är USA som drar den största nyttan av det eftersom det mesta är bundet i lånegarantier vilket i sin tur hjälper till att hålla uppe den amerikanska sysselsättningen.
För israelerna är det numera mest en gammal vana eftersom de till stor del lärt sej stå på egna ben.

Anonym sa...

Om Isarel kan stå på egna ben borde de väl inte klaga om Tyskland inte vill betala deras krigsfartyg ?

Fast jag tror du har rätt när du använder uttrycket "..gammal vana..."

Jag tror fler och fler inser att palestininer och israeler är samma skrot och korn. Bägge har blivit bortskämda med att leva på andras bistånd, och likt alltför bortskämda barn håller de på att bråka med varandra eftersom nån annan hela tiden försörjer dem.

Gita sa...

Hej Anonym –
Skillnaden är bara att israelerna byggde sin stat medan palestinierna fortfarande väntar på att någon annan ska komma och GE dem en stat.
Vad gäller de tyskbyggda ubåtarna så ligger det mera bakom än vad som framgår av några enkla rubriker.

Merlin sa...

Bistånd från USA till Israel..??!! Sagor och myter är tydligen populärt när man skall förtala Israel. Anonym tror säkert på Sions vises protokoll också eller varför inte rödluvan och vargen. Det ser inte bättre ut. Det krävs grova lögner och stor okunskap från mottagarna för att upprätthålla Israelhatet. Det ser man tydliga exempel på i anonyms absurda påståenden.

Adam sa...

Bäste Merlin, jag är säker på att du menar väl, men jag tror du faktisk bjuder Israels fiender på en massa gratispoäng med din debattstil.
Lär av Gita, vill du hjälpa Israel så försök inte förneka fakta utan förklara.
Jag har inte exakta siffror men tror biståndet motsvarar ca 3 miljarder USD/år + lånegarantier.
Det finns vänsterkrafter som dessutom försöker påstå att Israel har ansvaret för palestininerna och att detta bistånd också borde räknas som indirekt bistånd till Israel.

Låt oss reda ut:
1: Palestininerna har valt bort freden, det gör att de skall vara glada för vad de får och det har inget med Israel att göra.

2: Ja, Israel skulle kunna räknas som en biståndsmottagare, och Ja, Israel får mycket pengar om man räknar summor. Men till skillnad från araberna som tar emot välgörenhet så betalar USA och Europa en skuld till det judiska folket när de stödjer Israel.

Israel är en liten demokratisk nation omgiven av fientliga hot. Västvärlden har ett ansvar för att inte återigen lämna ut det Judiska folket till lynchmobbarna. Det är inte samma sak som välgörenhet.