30 juli 2010

Fabricerade axiomVi känner alla till tesen om droppen som urholkar stenen men när vi konfronteras med resultatet vill vi inte erkänna att vi inte förstod vad som var på gång.
När man upprepar en sak tillräckligt många gånger, rimlig eller orimlig, blir den för var gång alltmer identifierad som en sanning.
När man dessutom upprepar sin tes med pondus och utan att darra på manchetten blir den imaginära sanninghalten ytterligare förstärkt.

Detta var en av de första och viktigaste lärdomarna palestiniernas propagandamaskinerister fick lära sej och resultatet är strålande.
DARRA ALDRIG PÅ MANCHETTEN vad du än säger.

Det finns några företeelser eller slogans som blivit så inarbetade att ingen idag på något sätt ifrågasätter varken dess rimlighet eller sanningshalt.
Vi avslöjar härmed hur ytliga våra resonemang är och på vilken skakig grund vi bygger våra slutsatser.

Visst har ni hört talas om att palestinierna kräver Jerusalem som sin huvudstad.
Åtminstone östra delarna – blygsamma som vanligt...
Var har denna idé egentligen kommit ifrån?
Människor som vid ett otal tillfällen gett sej in i krigandets ’ädla konst’ men aldrig lyckats varken genomföra eller slutföra sina avsikter.
Dessa människor har mage att ställa krav...

Varför Jerusalem?
Därför att de vet att Jerusalem tillhör judarna, har alltid tillhört judarna och kommer alltid att tillhöra judarna.
Just därför är Jerusalem så attraktiv för araberna för de vet att om de via den berömda droppen kan norpa åt sej Jerusalem från judarna då orsakas de nuvarande ’ägarna’ största möjliga skada.
Omvärlden nickar instämmande – Jerusalem till araberna.

Ett axiom har skapats.

Om vi sedan tar oss lite norröver så närmar vi oss Golan.
Golans gröna bergskedja har en skuggsida som de som bor vid dess fot aldrig kan skaka av sej.
På den tiden då Golan tillhörde Syrien odlades varken äpplen eller vin utan bergsryggen utnyttjades som natursköna avskjutningsramper med avsikt att utrota de hårt arbetande judarna nere på slättlandet.
De hade verkligen naturen som sin allierade medan judarna sakta men säkert decimerades, en efter en.

När Syrierna samlade tillräckligt mod för att starta ett regelrätt krig då förlorade de rätt och slätt.
De förlorade både kriget och sina avsjutningsramper på Golanbergen.
När någon nu börjar tala om fredssamtal är det första Syrierna säger – ’ men först ska vi ha Golan’.
Omvärlden nickar instämmande – Golan till syrierna.

Ytterligare ett fabricerat axiom har skapats.

Alla goda ting sägs ju vara tre så vi ska slutligen ta en titt på den Gröna Linjen.
Palestinierna kräver idag att få vad de tidigare förkastat – rakt av.
Som om ingenting hade hänt under mellantiden, under alla dessa år?
Som om de inte blåst ur ett antal bussar, bombat sönder ett antal restauranger och skjutit ett oändligt antal människor till döds.
Eftersom, enligt palestinierna, ingenting har hänt så kräver de nu att erbjudandet står kvar i oförändrat skick – en gräns längs den gröna stilleståndslinjen.
(Jämför gärna med ICA’s erbjudanden som oftast finns tillgängliga någon vecka eller så.)

FN stadgade dock att vid en fredsuppgörelse skulle Israel tillerkännas säkra och försvarbara gränser för på den tiden insåg till och med FN att Israels strategiska läge krävde just detta.
Ingenstans står det att allt vad Israel ockuperar idag ska återlämnas – vad som står skrivet är att gränser och annat ska fastställas genom förhandlingar.
Idag när palestinierna utan att rodna kräver att vad de tidigare förkastat nu ska serveras dem på silverbricka då nickar omvärlden instämmande.
’Allt vad palestinierna kräver må tillfalla dem’.

Speciellt sista frasen har blivit ett generellt men ack så fabricerat axiom.

Jag undrar när beslutsfattare av olika digniteter ska börja tänka självständigt och sedan våga dra konsekvenserna av sina slutsatser.
Idag är fantasi en bristvara och idétorkan en verklighet.
Nya infallsvinklar göre sej inte besvär.
Man nöjer sej med gammal skåpmat eftersom det är enklast så - och så slipper man ju sticka ut hakan...

Gammal skåpmat som Jerusalem till araberna, Golan till syrierna och den sköna, gröna gränsen till palestinierna.

I morse blev vi brutalt påminda om det kanske viktigaste axiomet av alla.
Det lyder som följer:
Palestinierna har rätt att skjuta vilka raketer de vill och hur många raketer de vill in över Israels tättbebygda områden.
Israels rätt inskränker sej till att sitta som åskådare till detta sprakande fyrverkeri.

Hamas beslöt alltså i morse att det återigen var läge för deras favoritsport – att skrämma häcken av judarna.
En Grad-raket slog ned mitt i storstaden Askelon och några granater gjorde strategiska nedslag i Gazas övriga närområden.

Allt är sej precis likt och allting är precis som det ska vara... för så är det ju med axiom.
Omvärlden nickar instämmande.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ...

5 kommentarer:

Anneli sa...

Gokvää Gita.

Att det var en kraftigare raket än någonsin tidigare nämns inte ens det.

Att Hamas har kapacitet att nå Tal Aviv och Jerusalem men ännu inte vågat sig på det nämns inte heller. Ashkelon var bara en liten övning.

Undras vad som sägs om de skulle råka träffa östra delarna av Jerusalem? Hamas herrar shiiterna i Teheran är ju inte direkt föörtjusta i sunnivarianten av islam, Sunni o Shia har ju varit i krig med varandra under alla århundraden sedan splittringen.

Ett av det sista Sadam Hussein sa innan han hängdes var "förbannade perser må ni brinna i helvetet". Sunniirakierna kallar sina shiitiska landsmän för perser. Detta hördes tydligt på en av videorna jag såg o noga lyssnade på, då det begav sig.

Så vad säger "palestinierna och omvärlden när den första raketen träffar Jerusalem?

Men de kan ju alltid trösta sig med att de fått fler martyrer i den gemesamma kampen för att ta ifrån israelerna deras mångtusenåriga huvudstad. Förlåt befriat sin huvudstad skall det naturligtvis vara.

Gita sa...

Hej Anneli –
Jag läste något häromdagen som – ja jag baxnade.
Ban Ki–Moon (usch, nu har jag spenderat en massa tid på att försöka hitta citatet utan att lyckas) --- han sa något i stil med att israelerna måste sluta bygga i de delar av Jerusalem som palestinierna ”CLAIM” som sin tilltänkta huvudstad.
Är det verkligen så enkelt som att bara man gör anspråk på något så bör det bli ditt?
Om israelerna skulle vilja göra anspråk på exempelvis Sinai, skulle detta då föranlåta Ban Ki-Moon att säga till egyptierna att nu får ni packa er hem för israelerna gör anspråk på hela Sinai.
Vilken underbart intelligent karl som styr det lika underbart intelligenta FN.

Raimo sa...

Hej!
Jag har mött människor som lever sina liv på den palestinska sidan muren. Om du går på universitetet skall det egentligen ta 15 minuter att komma till sin kurs. Idag tar det tre timmar för alla checkpoints och kontroller.

Jag förstår konflikten som en ockupation av Palestina där Israel förtrycker på alla tänkbara sätt.

Jag kommer fortlöpande att ha kontakt med den delegation som var här för att berätta om sin verklighet. Intressant att höra er sida av saken

Hälsningar
Raimo

Gå gärna in på min hemsida:
www.s-info.se/raimo

Gita sa...

Hej Raimo –
Jag tycker du ska ta dej en tur på den israeliska sidan av barriären också. Då kommer du kanske att träffa ungdomar som studerar på universiteten i Israel och som fortfarande är i livet tack vare säkerhetsbarriären.
Glöm inte att det var palestiniernas eget barbariska beteende som framtvingade denna barriär som faktiskt var den minst blodiga lösningen för att stoppa terrorn.
Att det kan vara obekvämt för många palestinier förstår jag men detta kan aldrig mätas med möjligheten att få fortsätta att vara vid liv och exempelvis studera ett tag till. Förlorade människoliv kan aldrig ersättas.

Vet du att Israel är det enda land i Mellanöstern där en arab offentligt kan snacka skit om premiärministern utan att bli ett huvud kortare. Om araberna här verkligen var förtryckta så varför översvämmas inte exempelvis flyktingmottagningarna i Sverige av dessa människor. Berätta gärna om du känner till fall där araber från Israel flytt till Sverige för att de känner sej förtryckta.
Det är en helt annan sak att resa land och rike runt och berätta vilka monster israelerna är. Det kan – speciellt i Sverige – ge många sköna PR-poäng och även slantar till kassakistan som dessvärre i stället för botten har ett stort svart hål.

Ha det bra Raimo. Jag var inne på din hemsida som hastigast och såg att du är från den härliga västkusten. Jag ska kolla lite bättre när jag får tid.

Merlin sa...

Raimo, du har inte ens koll på grundläggande fakta! Därför bygger du upp felaktiga åsikter. Det har aldrig funnits någon palestinsk stat i världshistorien och således inget palestinskt folk. De är araber som kommer från Israels grannländer. De ljuger därmed och hävdar att de har rätt till något de aldrig haft. Därför kan det inte existera någon ockupation från Israel av ett land som aldrig funnits!

Den romerske kejsaren Hadrianus döpte om området till palestina år 135 e Kr enbart för att skymfa den judiska befolkningen i Judéen, Samarien och Gallilen och visa sin maktfullkomlighet genom totalt förtryck av judarna. På samma sätt gav han även Jerusalem ett annat namn.