10 november 2009

'Får jag inte allt så skriker jag'


Abbas och Erekat på hadj.
Den trötte mannen till vänster som är insvept i sitt lakan utan tillstymmelse till glipa är Abbas.
Erekat sitter till höger, visar mera hud och smakar så mycket han törs på en sexigare image.


Att idag ge palestinierna ansvar för en egen stat vore som att låta förskolebarnen sköta och driva sitt eget dagis.
Ansvarslöst.
Man måste lära sej krypa innan man kan gå – eller hur det nu är man säger.

Bildt, Obama och Åsa Linderborg på Aftonbladet vill ge palestinierna en stat, helst idag och eventuella brister i fundamentet tänker de kompensera med lämpligt antal biljoner.
Detta är den absolut rätta vägen om man vill ta sej ur askan och in i elden men vem bryr sej...?
Inte ovanstående sällskap i alla fall.

Palestinierna är fenomenala på att låtsas som om det regnar var gång det kniper.
Vem kommer vid det här laget ihåg vad som hände en gång för länge sedan?

Palestinierna har en imponerande historia av att sätta sej på hasorna och vägra.
Man vägrade en stat första gången 1947 och sedan har detta mönster upprepats medan decennium lagts till decennium.
Att vägra har blivit deras kungsväg ut ur knepiga situationer.

Idag vägrar de igen, vägrar att öppna munnen.
Vägrar att prata med israelerna.
Hur de räknar med att detta beteende skulle tillföra dem själva något positivt är en gåta.
Inte lär det uppmuntra någon att slänga en stat efter dem i alla fall.

För att återknyta till dagiset och 'får jag inte allt så skriker jag-fenomenet'.
Får jag inte allt häller jag vällingen över Lisas klänning.
Får jag inte allt smetar jag jordgubbsglassen på soffan.
Får jag inte allt kletar jag såsen i Pelles hår.

Idag skriker palestinierna med Västbankens alla röstresurser för de vet att världen lyssnar.
Bildt, Obama och Åsa Linderborg lyssnar intensivt, artigt och mycket uppmärksamt.
Idag hörde jag i radion rösten av den som skriker högst, vildast och allra mest ursinnigt.
Saeb Erekat.

Ni som läst något från den här bloggen tidigare vet att jag har ett gott öga till denne Erekat, palestiniernas förhandlingsboss.
En större falskspelare är svårt att finna och idag genomförde han ett av sina utsökta förvandlingsnummer.
Han är ju CNN’s egen lille kelgris och dyker upp i deras sändningar med förunderlig regelbundenhet.
Där är han verserad, elegant, soft spoken, vädjande och belevad.

Idag talade han till sitt eget folk på arabiska i Ramalla och ni som kommer ihåg hur Hitler lät i sina vansinnestal under nazismens guldålder kan föreställa er hur Erekat lät idag.
Lika lite som man behövde kunna tyska för att förstå andemeningen i Hitlers tal, lika lite behövde man förstå arabiska för att greppa vad Erekat bjöd sina lyssnare.

’Får vi inte allt så skriker vi’ var kontentan av hans utbrott enligt referenten och om detta inger förtroende för ett framtida statsbyggande då är solen grön och månen blå.

Palestinierna startar krig och intifador när det dem så lyster vilka de sedan lika regelbundet förlorar.
Trots dessa nesliga förluster låtsar de som om det regnar och ställer krav efter krav efter krav...
Den som förlorar det krig man själv startat är inte den som ställer kraven men detta axiom har uppenbarligen inte nått fram till varken Erekat eller Abbas.
Israelerna får ta på sej en del av ansvaret för att denna fars tillåts fortsätta vilket får ses som ett resultat av omvärldens likgiltighet och okänslighet för rätt och rättvisa.

Det hör naturligtvis till saken att Bildt, Obama och Åsa Linderborg aldrig ställer några besvärande frågor till en palestinier utan, liksom Goldstone, sväljer deras historier med hull och hår.
Detta är palestinierna väl medvetna om och utnyttjar till bristningsgränsen.
Dumma vore de väl annars.

Detta skulle egentligen handlat om vår tids Hitlerdemagog men eftersom Erekat inte hänger i ett vacuum fick han orera till en bakgrund av vår samtids absurditeter.

Det är dags för Bildt, Obama och Åsa Linderborg att berätta för Erekat och Abbas att det är hög tid att sluta med dessa barnsligheter, växa upp och börja ta ansvar för sitt folks välbefinnande och välstånd.

Det är väl sådant man har presidenter och andra ledare till...???!!!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ...

19 kommentarer:

rachel sa...

Varfor har du en bild pa palestininer nar det ar Bibi och the settlers du citerar ?? Ge oss allt, annars skriker vi, Antisemitism, antisemitism, antisemitism...... Gita vilken verklighet lever du i, vi har 72% av landet, varför skulle vi inte kunna avsta 22% till palestininerna och sen lata dem skota sig sjalva. Sa lange settelers tvingar IDF att vara kvar pa territorierna sa kommer varlden sjalvklart stotta palestininerna. Och om vi tar mer land sa kommer de krava en enstatslosning, och med viss ratt (till och med Bush sa att man inte kan bygga ett land på en scweizisk ost). Sjalvklart kan vi ta vad vi vill militart men da maste ju aven du acceptera att vi alltid far leva med ansvaret. Du vet redan att jag inte tycker dessa ynka kvardratkilometer och alla settlers ar vard en enda agorot extra, och framfor allt inte att riskea nagons liv for.
Lat dem behalla sina ynka 22%! Sen far de faktiskt skota sig sjalva..

Gita sa...

Hej Rachel –
Nej, jag citerar varken Bibi eller nybyggarna utan just palestinierna.
Om de inte får alla sina krav uppfyllda INNAN några förhandlingar ens börjat så går de i strejk under högljudda ”tyck nu riktigt synd om oss”.
Du är förbluffande naiv för att vara härifrån (jag har inte förstått om du bor i Sverige eller här).
Tror du verkligen på fullt allvar att om Israel avstår vad palestinierna kräver så kommer freden med automatik att sprida sej över nejden?
Tror du verkligen på fullt allvar att de kommer att nöja sej med att ”sköta sej själva”?
Inte ens de själva påstår något sådant utan de håller fast vid sin osthyvelsprincip - lägger vantarna på vad personer som du bjuder på alldeles gratis för att hela tiden flytta fram sina positioner.
Rachel, vakna upp och våga se vad som VERKLIGEN händer.

Harry Harrysson sa...

Rachel:

Det måste vara skönt att leva i en drömvärld som inte har det blekaste med verkligheten att göra.

Minns Gaza eller var du för ung då? De fick allt, varenda jude lämnade, varenda IDF-kille lämnade, rika amerikanska judar och Bill Gates betalade mer än 14 miljoner dollars, för mer än 3000 toppmoderna växthus som judarna där hade levt gott på, en industriby på gränsen hade varit utmärkt levebröd för både judar och araber i generationer. De hade fått löfte om återuppbyggd flygplats, utvidgad hamn, de har gas värt $4 miljarder minst, utanför kusten……

Sen gjorde Sharon vad du vill att Netanyahu ska göra.

Lämnar judarna och IDF på samma sätt Judéen/Samarien kommer exakt samma sak att hända, araberna där har inget alls att sätta emot Hamas, de kanske till och med väljer dem eftersom hatpropagandan där också har fått dem att helt förlora självbevarelsedriften. IDF där skyddar hela resten av Israel, hur många timmar tror du det tar innan raketerna faller över Ben Gurion Airport och resten av Israel?

Arafat och Abbas hade/har båda intimt umgänge med Iran, som gärna vill sätta några raketer där, liksom de vill göra på Golan.

En sådan drömvärld måtte vara ett billigt berusningsmedel, men effekterna tar alltid en ända med förskräckelse.

Merlin sa...

Varför så upprörd Rachel? Tycker du det är ok att araberna vill stjäla delar av Israel? Arabiska islamister vill ju ta hela landet för att sedan kunna slänga alla judar i havet, milt uttryckt. Etnisk rensning, sedan 1948 alltså. Faktiskt ännu längre tillbaka om man skall vara korrekt... Har inte araberna tillräckligt med länder där de kan bo? Det finns bara ett ynka litet judiskt land i denna värld med ett folk som är utsatt för hot om förintelse - igen (via Iran t ex). Är det inte lite väl självdestruktivt att i det läget upplåta 22 % av detta land till de som hatar en? Några palestinier har förresten aldrig existerat. De är araber.

Anneli sa...

Rachel!

Harrt o Merlin, för att inte säga Gita själv, har på ett förtjanstfullt sätt talat om verifierbara fakta.

Jag kan tillägga ett par personliga uppgifter under tidigt sjuttiotal var jag i Gaza. Jag fick vänner där. Ekonomin var på väg uppåt och befolkningen såg positivt på framtiden.

Som vi vet, kom dessa förhoppningar på skam, först genom Arafat och hans medhjälpare senare genom andra o nu genom Hamas.

Några av dessa vänner har jag ännu kontakt med genom emejl o numera Twitter.

De beklagar sig över att Israel drog sig tillbaka, När IDF fanns i Gaza kunde vanligt folk gå på gatorna utan rädsla och det var tillskillnad från nu, tillåtet att lyssna på musik, gå på bio eller dricka vin på krogen eller dansa på bröllop eller danskrog.

Gjorde man något olagligt så inte blev man stympad eller piskad.

Dessutom är inte Gaza så fattigt och sönderslaget som det görs gällande. Om Hamas använde alla pengar de får i gåvor från Väst till att bygga upp infrastrukturen skulle det vara ännu bättre.

Det samma gäller Samarien och Judéen fast i mindre grad, de bygger lyxiga swimmingpools i stället.

rachel sa...

Kare Merlin, jag tycker du ar ett bra exempel pa hur manniskor som inte berors personligen kan resonera. Om palestninerna inte finns sa kan vi ju ta bort alla checkpoints och stängsel, kalla dem vad du vill men det finns det en massa miljoner manniskor som sen lange bott i juden samarien jerusalem och gaza, hade du tankt deportera dem, eller skulle de bara forsvinna ???
Gita och Harry, gor er garna lustiga over mig om ni vill, men om ni tror situationen inte kostar nat idag sa undrar jag vem av oss som ar naiv, las garna mer om verkliga "kostnader" .... http://www.theparentscircle.com/

Jag tror ekvationen ar tydlig. Antingen far palestinierna/araberna en bit land som bade de och deras "flyktingar" kan leva pa (och 22-78 ar battre an 50-50), i annat fall kommer vi forr eller senare tvingars ge dem rostratt och medborgarskap i Isarel. Valj sjalv !!

Idag ar det bosattarna och deras politiker som stoppar en losning, vi andra maste betala for de enorma kostader som bosattningspolitiken och bosattarna orsakar. I Israel finns manga fattiga och brister dar dessa pengar skulle behovas.

Merlin sa...

Nej, Rachel det finns inte en massa miljoner människor som sedan länge har bott i t ex Judeen (förutom judar) och definitivt inte araber. Inte i några tusen år som de hävdar och någon stat har de aldrig haft på Israels mark, så varför skall det få det nu, när de dessutom tackade nej 1948 då de en gång hade chansen? Allt sådant är myter och lögner, ren vänster-propaganda.

Naturligtvis bör araber, som hatar Israel återvända till sina hemländer varifrån deras förfäder massinvandrade på 1930-talet då britterna tyvärr tillät detta ske. De har ju som sagt mängder av länder att välja på, i teorin åtminstone.

Ta bort checkpoints o dyl, ja visst, men vad blir resultatet. Mängder av israeler mördas igen. Är det bra, tycker du?

Varför skulle man ge dem medborgarskap och rösträtt? De araber (på ex västbanken) som inte bor i Israel har ju oftast jordanskt medborgarskap, så det är väl Jordanien som skall ta hand om dem i första hand.

Gita sa...

Hej Rachel –
Jag är absolut inte ute efter att göra mej lustig på din bekostnad – jag blir snarare bedrövad över att du inte anser israeliska medborgare i Ariel har samma existensberättigande som de i Ramat Gan. Dina resonemang är så kortsiktiga (pengar, pengar) att man undrar vem som viskat i ditt öra? Är det Yariv Oppenheimer eller någon annan av samma snuskiga kaliber?
Tycker du verkligen att det är land araberna saknar??? Har du aldrig sett en karta över Mellanöstern?
Vad de saknar är i stället en vilja att överhuvudtaget dela landet och de har absolut inga tankar på kompromiss.
Ena dagen vill araberna ha en enstatslösning för att nästa dag hota med att ensidigt proklamera en stat.
Förtroendeingivande?

Många bosättare bär sej åt som svin men jag utgår från att det inte är enskilda personer du diskuterar.
Det finns ingen som helst orsak att dela upp landet innan araberna visar att de är beredda att leva i fred med sina grannar vilket är tydliga krav i varje FN-resolution som behandlar ämnet.
Först leva i fred – sedan en stat.
Dit lär vägen vara mycket, mycket lång.

Harry Harrysson sa...

Rachel: Försök tänka tvärtom: vad skulle kunna ske som inte äventyrar Israels säkerhet? Jag tror faktiskt att du själv inser att det inte ligger i Israels intresse alls att ha Judéen/Samarien full av dyra soldater, dyra vägspärrar, dyr barriär, och de fanns inte förrän de blev tvungna i och med Intifada II. När Barak tagit bort ett antal vägspärrar sker genast någon attack från araber med stenkastningar och brandbomber precis efteråt.

Berätta hur man ska få Abbas att ta de allra första nödvändiga åtgärderna på väg mot fred: absolut stopp för hatpropagandan mot judar/Israel och omskrivning av Fatahs Konstitution, som inte tillåter existensen av Israel. När det har skett är en början på fred synlig.

rachel sa...

Visst kan man latsas som araberna inte finns (som Merlin, som tydligen trollat bort dem).
I Sverige finns en utmarkt bok utgiven sv SvenskIsraelinformation (Israels Historia, Patrik Ohberg) som kanske kan ge lite insikt i att det aldrig fanns ett land utan folk for ett folk utan land.
Sverige har manga kristna, jag tror inte de haller med om att de palestinska kristna flyttade hit under palestinamandatets tid.
Men Harry och Gina, om vi struntar i latsaslekarna. Joda jag kan kartan minst lika bra som ni. Kan ni bara beskriva praktiskt hur vi skall fa dem att flytta. Fortsatta med checkpoints, vägra bygglov och militarlagar tills de ger upp och flyttar frivilligt? Eller skall vi slå till med en rejal etnisk rensning en gang for alla? Skall vi lata dem bo kvar men utan fulla rattigheter?
Ar ni sakra att Israel skulle vara ett Israel att vara stolt over om vi genomforde nan av dessa ideer? Eller har ni nan annan metod pa lager?

I princip alla attacker senaste aren har kommit fran araber innanfor stangslet, vilket visar hur dumt det var att bygga det utanfor Isarel, pa kopet fick vi varldsopinionen mot oss, till ingen nytta.
Att man sager att Israeler i Ariel skall flytta hem till Israel (eller om de vill stanna som palestinska medborgare, Tov Mazel isafall) betyder inte en sekund att de inte har existensberattigande, men bosattarna har ingen ratt att tvinga resten av Israel att utkampa deras sjalviska krig for nagra ynka kvardratkilometer land extra.

tack for mig for denna gang, Shabbat Shalom

Gita sa...

Hej Rachel -
Vill bara önska dej också Shabat Shalom.

Gita sa...

Hej Merlin -
Tack för din kommentar och alla andra kommentarer du skickat till äldre inlägg.
Jag har ingen möjlighet att kommentera dem alla utan koncentrerar mej på nya inlägg. Livet måste trots allt rulla vidare.

Harry Harrysson sa...

Rachel:

Bara ett lästips: Se vad Rabin sa vid Osloöverenskommelsen, jag har översatt en del på http://israelisverige.info/?p=1522 och originalet ligger där också. Det självklara att de INTE kan få en egen stat så länge Israel vet att det hade blivit ett nytt Gaza. När de inte alls har visat sig ha lust att åstadkomma en civiliserad statsbyggnad i område A, så är det inget mer Israel kan göra än att understödja ekonomin so Netanyahu gör. Rabin sa kristallklart att Israels säkerhet omöjligen kan säkras om inte Jordandalen för alltid är dess östgräns.

De senaste 100 åren har araberna varit totalt otillförlitliga. Israel måste faktiskt tänka på att där är 500 miljoner av dom i närområdet, som hänger ihop när det passar sej, och slåss som vildar när det inte gör det - som i Irak.

Israel har gett det ena och det andra, släppt tusentals terrorister fria - många har tagits igen när de utfört nya mord. Minns hur Israel hjälpte dem efter 1967? Annars läs på http://israelisverige.info/?p=252

Merlin sa...

Tack själv, Gita! Du är en fantastisk inspirationskälla. Att det finns sådana personer som du gör mig hoppfull, trots allt. Det verkar dock som de flesta vettiga männsikor flytt Sverige, likt du själv...Jag önskar jag kunde göra detsamma. Det här landet blir mer och mer ett dårarnas paradis för varje dag som går. Det är inget som började förra veckan utan är tyvärr en process som pågått i 40 års tid.

Rachel!
Nu har du totalt missförstått mig. Jag har inte trollat bort några araber. I själva verket påpekade jag att de s k "palestinierna" är just araber och inget eget folk som de vill göra gällande. Därmed har de ingen juridisk eller historisk rätt till någon stat på det judiska territoriet. Dessutom ifrågasatte jag de rena sakfel du för fram.

Med risk för att vara repetativ. De araber som hatar Israel har inte där att göra. Det finns andra stater där de rent teoretiskt borde känna sig mer hemma kulturellt och religiöst.
För övrigt vet jag inte vad du menar med de kristna kontra Sverige och ett folk utan land. Liksom det här tjatet om bosättarna...
Vad är din poäng?

Hadassa sa...

"...dags för Bildt, Obama och Linderborg att berätta för Erekat och Abbas..."

Jag tror iofs inte att de är rätt personer att lära Abbas och Erekat något. Den trion har ju samma agenda som den kriminella terrorist-organisationen hamas.

Gita sa...

Hej Hadassa –
Ironi, kära Hadassa.
Ironi.

Gita sa...

Hej Anneli –
Att kunna ge en personlig skildring av ett förr och ett nu i Gaza är det inte många av oss andra som kan göra.
Kul att du fortfarande har kontakter där.
Menar du på fullt allvar att det finns datorer i Gaza? Jag trodde inte det fanns något annat än ruiner och begravningsplatser...
Skämt å sido – tack för ditt bidrag från verkligheten.

Harry Harrysson sa...

Vad som också hade varit väldigt intressant vore några personliga skildringar hur det var i Gaza FÖRR och förr, före och efter 1967. Lite i stil med http://israelisverige.info/?page_id=200

Gita sa...

Hej Harry -
Du kan ju läsa Annelis personliga minnen från Gaza strax här ovanför.
Hon jämför ett 'då' med ett 'nu' på några korta rader.