19 november 2009

Historieförfalskning på högsta nivå


Idag vet alla vad Gilo är.
Gilo är en stadsdel i Jerusalem – förlåt en ockuperad stadsdel i Jerusalem.
En stadsdel som araberna älskade att skjuta prick på för några år sedan och där invånarna nu förväntas leva utan tak över sina huvuden.

Denna stadsdel tillsammans med andra delar av östra Jerusalem var fram till 1967 ockuperade av Jordanien men när det Hashemitiska Konungadömet valde att dra ut i krig mot det lilla Israel och gjorde det oförlåtliga misstaget att förlora så hamnade dessa områden i Israels händer.
Israel tog sitt fulla ansvar för dessa negligerade delar av Jerusalem och annekterade dem till Staten Israel.

Ban Ki-moon, FN’s generalsekreterare kunde igår inte avhålla sej från att dra sitt tvivelaktiga strå till stacken.
Han påstod, rakt av, att Gilo var "conquered from the Palestinians in 1967."
"Erövrad från Palestinierna..."
Detta är inte bara en grov lögn, det är en oförlåtlig lögn som i högsta grad bidrager till att erodera FN’s redan starkt eroderade anseende.
Någon kunde väl ha förbarmat sej och viskat lite fakta i hans öra innan han vädrade sina synpunkter - om han nu alls var intresserad av några fakta?

För det första är Gilo och andra delar av östra Jerusalem inte ’erövrade’ utan tillföll Israel efter att de framgångsrikt försvarat sej mot stora delar av arabvärlden 1967.
För det andra tillhörde dessa delar av Jerusalem inte palestinierna utan var ockuperade av Jordanien.
Palestinierna var nätt och jämt födda då.

När man lyssnar på folk som anser de har något att bidraga med när det gäller Israels problem får man osökt intrycket att palestinierna en gång ägde världen innan de stygga israelerna kom och tog den ifrån dem.
Vad vi idag menar med palestinier ”uppstod” – eller möjligen skapades – 1964 då PLO bildades.
Denna organisation kom till stånd i avsikt att bättre bekämpa och i förlängningen förinta den judiska staten, och på den vägen är det...
Ban Ki-moon anser uppenbarligen att denna målsättning är så hedervärd att den rättfärdigar palestiniernas krav på de östra delarna av Jerusalem.
Speciellt som de var de förra ägarna... – enligt Ban Ki-moon.

Historieförfalskning.
Historieförfalskning på högsta nivå.
Historierförfalskning så grov att ett skolbarn lätt kunde ha korrigerat honom.

Om Ban Ki-moon fortfarande tror att israelerna ’erövrade’ de östra delarna av Jerusalem ’från palestinierna’ tror han kanske också att denna stad varit palestiniernas huvudstad – någon gång någonstans.
En historieförfalskning lämnar fältet öppet för ytterligare historieförfalskningar som bekant.

Denna fadäs bjuder på intressanta frågor vad gäller Jerusalems framtida status.
Vi känner till att palestinierna aldrig varit intresserade av Jerusalem förrän Arafat kom på att det kunde vara en taktiskt suverän grej att utnyttja denna stad i kampen mot israelerna.
Han lyckades.
Ingen stad är idag i hetare hetluft än Jerusalem.

OK – världens storheter vill spela ’according to the book’.
I denna bok står det att delar av Jerusalem är ockuperade.
Om de läser ytterligare ett kapitel i den boken ser de att palestinierna förväntas – sedan många herrans år – stoppa all hatpropaganda mot Israel.
Eftersom detta är något de verkligen är bra på så är det naturligtvis ingenting de tänker sluta med – i synnerhet som de inte har någon press på sej att göra detta.
Om Obama eller någon annan i gänget händelsevis nämner att det kunde vara lämpligt att palestinierna slutar kalla judarna för apor och svin m.m. (lite tjatigt i längden) så gör de det i en avslutande bisats när utandningsluften ändå håller på att ta slut.
Underförstått – kör på som vanligt.

Jodå, de kör på som vanligt vilket vi såg och hörde för några dagar sedan då man i Ramalla hade en minnesceremoni på dagen fem år efter Arafats död.
Man hade bl.a. engagerat barn som visade prov på hur hatpropagandan genererar den ena förlorade generationen efter den andra.
Här några citat.

"The Jews poisoned him and I hate them very much. Allah will repay them what they deserve."

"Well, I don't know what he died from, but I know it was by the Jews."

One boy praised Arafat because he was a "fighter who did things through violent struggle" and who "did not make peace."

Något som inte är historieförfalskning är således den pågående och ständigt accelererande hatpropagandan som palestinierna hanterar med mästarhand.
Den fortsätter att fostra nya generationer i hat vilket bildar en effektiv propp för en eventuell framtida försoning.

Kunde detta möjligvis vara värt ett uttalande, Ban Ki-moon?
Ett uttalande utan historieförfalskning.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ...

D

4 kommentarer:

Merlin sa...

Hej Gita!
Historierevisionismen i svensk media är så utbredd idag att jag och många med mig undrar: är de omedvetna lögner som sprids om Israel eller görs det medvetet av ren ondska. Svenska s k journalister är inte ett dugg bättre än de förintelseförnekare, vilka de gärna hänger ut när det passar deras egna suspekta syften. Där sätter de amoraliska trots allt än gräns för judehatet. Vilket hyckleri!

Vi lever idag i ett land där vi varken kan lita på maktahavare, eliten, kultur-etablissemanget och absolut inte media. Vi vet att de flesta ljuger och manipulerar för att tvinga oss in i deras pk-religion. Ett sådant samhälle är inte gott. Det känns hopplöst, kompakt och man undrar var vi är på väg. Tydligen åt fel håll. Det liknar mer DDR än en fri demokrati.

Sverige har absolut ingen rätt att hetsa mot världens enda judiska minoritetsfolk och deras land. Sverige borde skämmas och be om ursäkt för att så länge bedrivit denna agressiva destruktiva hållning gentemot ett land som inte gjort Sverige något ont.

Förresten dog inte arafat i aids...? Finns en mycket intressant video från en viss Grotesco Caucesco och hans beryktade säkerhetstjänst....

Anneli sa...

Jamen du vet ju att det är klarlagt av muslimernas världsledande historiker att det aldrig funnits judar i Mellanöstern före Shoa!

Att deras historiker på denna punkt inte anser att deras heliga skrift har rätt är rätt märkligt, eftersom den är vad Allah säger nedskrivet verbatim.

Och det är sina egna man lurar mest, inte de otrogna som det är tillåtet att ljuga för.

Vad gäller "palestinierna" som folk, så har ju flera i den tidiga PLO-ledningen öppet erkänt att detta endast är ett vapen i kampen att utplåna Israel, sedan återgår allt till som det var förr, dvs "Palestina" uppgår antagligen i Jordanien eller numer kanske troligare Syrien.

Gita sa...

Hej Merlin -
Jag säger med stor sorg att jag tror att allt förtal som sprids mot staten Israel utförs synnerligen medvetet.
Att tror något annat skulle vara att ifrågasätta deras intelligens - att de inte skulle vara istånd att skilja agnarna från vetet.
De vet exakt vad de håller på med och börjar dessutom bli riktigt bra på vad de pysslar med.

Merlin sa...

Gita,
jag är beredd att hålla med dig. Tyvärr är det nog precis så hemskt som du säger. Medveten ondska, hur skall det sluta?