12 januari 2010

Terrorissan och Carl Bildt


Jag försöker förstå hur Abbas tänker men det är inte helt lätt.
Det är ungefär som om Bildt och co. skulle sponsra, hedra och skapa monument och ärofulla minnesmärken av en person som mördat 37 svenskar.
Jag har inte hört att någon i Sverige skapat idoler och förebilder av folk som uppsåtligt mördat andra människor – bara tanken är frånstötande, omoralisk och sjuk.

Detta till trots uppmuntras folk som sysslar med dylik hantering av Bildt och co.
De uppmuntras så till den milda grad att svenska knegare tvingas bidraga med runt 800 miljoner/år till bl.a. 800.000(!) offentligt anställda i palestiniernas rike.
Dessa offentligt anställda består till stor del av dubbelarbetande Al-Aksa-terrorister som på dagarna drar på sej sin nystärkta polisuniform och hjälper gamla tanter över gatan medan de nattetid svidar om till den väl ingångna kamoflagemunderingen som gör sej så bra tillsammans med automatvapnen.

Sveriges ledare betraktar fortfarande Abbas som en hedervärd person värd allt stöd han kan få vilket naturligtvis är både absurdt och svekfullt.
Det kan ju faktiskt hända att någon svensk tror på detta, tror att Abbas är en fridsam person vars högsta önskan är att sluta fred med Israel.

Vad svenskarna inte blir informerade om av Bildt och co. är att denne Abbas nyss hedrade minnet av den terrorist som mördat flest israeler på ett bräde.
Abbas sponsrade häromdagen en ceremoni med anledning av denna terrorists födelse för 50 år sedan.


Terrorissans namn är Dalal Mughrabi som skapade sej 'evigt liv' genom att 1978 kapa en buss och effektivt avliva 37 vanliga människor.
Hon kan i ensamt majestät ståta med titeln ”den i sitt slag enastående och mest effektiva terroristen, oavsett kön, i Israels historia”.Värt att fira?
Anser Bildt och co. att detta är värt att fira?
Är det på grund av dylika ceremonier Abbas får allt mer pengar av Bildt och co?

Det är något som inte stämmer här.
Man ger i allmänhet inte ekonomisk support till någon som offentligt glorifierar handlingar man själv föraktar och tar avstånd ifrån.

Är Bildt och co. ovetande om vad Abbas har för sej?
Är Bildt och co. väl medvetna om vad som pågår men föredrar att blunda för eländet?

Förresten – klart att de vet och lika klara är deras bevekelsegrunder men de redovisas aldrig i några regeringsprotokoll.
Dessa protokoll är som vanligt bara en uppvisning i fagert tal.

Att villkorslöst fylla Abbas kassakistor, som är välkända för sina stora, svarta bottenhål, är en ängslig, feg, och naturligtvis helt galen strategi som inte har någonting gemensamt med att hjälpa palestinierna utan enbart är inriktad på att stärka den terroristglorifierande Abbas i hans kamp mot Israel.
Bildt och co. stöder aktivt och djupt engagerat Abbas kamp mot staten Israel.

Jag undrar om majoriteten av hyggliga svenskar egentligen ställer upp på detta men så länge de undanhålls fakta och via TT’s tentakler i stället delges någon hemkokt smörja – vad ska de tro?
De tror naturligtvis att Abbas är vår tids fredsapostel i stället för den person som genom att celebrera mord och mördare kraftfullt uppmuntrar nya generationer att följa i Dalal Mughrabis fotspår.

Slutsats.
Sverige har ledare som stöder, både ekonomiskt och moraliskt (om man nu överhuvudtaget kan tala om moral i detta sammanhang), en person som hyllar och glorifierar både massmord och massmördare.
Sverige har ledare som frotterar sej med dessa terroristkramare och som trots detta förväntar sej att bli betraktade som vördade liberaler med tolerans och vidsynthet i blick.
Sverige har ledare som förlorat sitt folks respekt, förlorat omvärldens respekt och även förlorat min respekt.

Har vi de ledare vi förtjänar eller förtjänar vi möjligen något bättre?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ...

11 kommentarer:

Magnus sa...

Utmärkt inlägg, som får mitt blod att koka, över Bildts, TT:s och det officiella Sveriges illvillighet och moraliska bankrutt.

maggi sa...

Herr Bildt har från att vara en stor förebild för "riktiga" politiker och en jag höll högt, rasat ned till stövelskafts-nivå. Är han inte så klok som jag en gång trodde eller var det bara det att han i jämförelsen med de andra helidioterna framstog som sådan? Min respekt har han inte längre i alla fall.

Gita sa...

Hej Magnus och Maggi –
Jodå, jag röstade faktiskt en gång på Bildt men det känns idag som mycket länge sedan.
Skönt att höra att ni blir upprörda över den svenska ljummenheten som tyvärr allt oftare övergår i medlöperi.
Att det trots allt finns folk som ni gör att Sverige kanske får ytterligare en chans.

Alf Lindgren sa...

Hej Gita

Ja det är sorgligt som du skriver. Är världen upp och ner? Jag har många gånger försökt få in inlägg i tidningar om den enögda rapporteringen men svensk media censurerar inlägg som är positiva till Israel. Befinner mig just nu i Israel och vet vad barriären betyder för landet. Tyvärr är det inte bara Bildt och Sverige som stöttar Abbas utan också EU och Obamas USA. /Alf Lindgren

Gita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gita sa...

Hej Alf –
Jag kan skriva under på varje ord i din kommentar. Jag har samma erfarenhet som du av att hamna i redaktörernas papperskorg av en enda anledning – att inlägget inte är PK.
Visst – det är inne att sparka på Israel. Det verkar vara det nya sättet att få utlopp för sina aggressioner och det kostar ju inget. Tvärtom – det ger popularitetspoäng och en härlig känsla av att vara en i gänget.
Ha det så trevligt här i landet och har du vägarna förbi så...
By the way – skönt med folk som skriver ut sitt namn.

Merlin sa...

Skall äntligen åka till det underbara landet Israel i mars och som jag har längtat tillbaka dit! Har varit en gång tidigare för några år sedan.

Bildt...Gud hjälpe oss från den psykopaten. Tyckte också att han var bra för ca 15 år sedan, då verkade han ju vettig åtminstone, men vad har hänt?

Är det den billiga oljan som Sverige får köpa från Iran som leder till detta politiska debacel?

Maggi Haglund sa...

Det där med hela namnet är viktigt i vissa bloggar. Den här t.ex
Hej Mitt namn är Maggi Haglund och bor i Stockholm och har ingen önska att vara anonym när det gäller kampen för Israel.

Gita sa...

Hej Merlin -
Grattis till dina resplaner - du har valt en månad då det är stora chanser att vädret blir fint (även om jag inte tror att du reser hit enbart för vädrets skull.)

Gita sa...

Hej Maggi Haglund -
Du är en klippa. Du räds inte de starka strömningar som idag säger att stå upp för Israel är något man bara inte får göra.
Jag önska ditt föredöme sprids som ringar på vattnet och inspirerar till efterföljd.
Vi är inte i majoritet (fast vem vet vad som döljer sej i den tysta majoriteten?) men vi tillåter heller inte att en blind leder en blind.

Merlin sa...

Maggi!

Jag vill bara förklara mig, då jag upplever att du till viss del riktar kritik mot mig. Jag kan omöjligt framträda med namn på en blogg med ett så kontroversiellt ämne. Så länge som farliga personer som Bulten bo, anonym och gustav m fl lyckas nästla sig in här vet man aldrig vad som kan hända. DE är onda och viss självbevarelsedrift har jag trots allt än så länge. Det viktigaste är att värna sitt liv så att man kan fortsätta att kämpa för Israel! Det är betydligt viktigare än att t ex jag skriver mitt riktiga namn här.

Mvh