26 januari 2010

Propaganda15+16+8
Det tog 15 timmar för det första israeliska räddningsteamet att organisera sej.
Det tog 16 timmar att flyga till Haiti.
Det tog 8 timmar att sätta upp fältsjukhuset och göra det funktionsdugligt.

39 timmar av rå och obarmhärtig propaganda.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och, när Israelerna dök upp med sin på alla sätt fina insats så var de svenska kristna organisationerna redan på plats och jobbade (inlusive de i Isarel så ofta utskällda Svenska Kyrkan, hoppets stjärna + 3 av 5 huvudmän för Diakonia).
Varför rapporterades detta inte i Isarelisk press ?

PS! En underlig sak dock: Israel var det enda teamet som skickade med en stor grupp journalister, fotografer och mediafolk i själva räddningsteamet. Andra länder lät media sköta sina egna transporter och logistik. Lite sinistert...

Gita sa...

Din kommentar är en utmärkt illustration till varför ’Propaganda’ hamnade på bloggen.
Förresten – kanske syföreningen i Krullhult var allra först på plan???
Det har av någon anledning heller inte rapporterats i Israel.

Diakonia vill som vanligt inte smutsa ner sina små fingrar utan hänvisar pliktskyldigast till andra. http://www.diakonia.se/haiti
Hade villkoret för hjälpinsatser varit att ha samarbetsorganisationer och ett sedan tidigare utvecklat nätverk hade inte mycket blivit gjort men som tur var resonerade israelerna på ett både effektivare och mer jordnära sätt. Framför allt på ett humanare sätt.

Magnus sa...

Kul! :)

Anonym: "var de svenska kristna organisationerna redan på plats och jobbade".

Ja, och de var på plats även under ruiner, dessvärre. (Men jag stödde de som fått sina skolor förstörda och förlorat medarbetare.) Ingen väntar sig att Israel ska vara på plats i jordens alla länder -- de verkar ha human verksamhet hos de grannländer de hatar sååå... -- men som alltid arbetade man bra här.

Gita sa...

Hej Magnus –
Jag vet inte riktigt hur jag ska besvara din kommentar... men nu är den i alla fall publicerad.

Anonym sa...

Till anonym 28/1 10:10
Du verkar ju insatt. Svenska kyrkans stöd sker främst genom att de är medlemmar i ACT, som tydligen är kyrkornas internationella katastrofhjälp. På kyrkans hemsida säger de i alla fall så. Vet du möjligen på vilket sätt svenska kyrkan bidrar och hur mycket folk ACT har på plats? Hälsningar Anonym2.