29 januari 2010

Malmös ynkligaste man


Malmös ynkligaste man har gjort bort sej och i sina försök att ta sej ur knipan gjort bort sej ännu mer för att slutligen(?)göra bort sej så till den milda grad att svallvågorna av hans ynkedom nu nått både Europa och Asien.
USA står förmodligen på tur.

Hur har Malmös ynkligaste man lyckats med detta konststycke?
Har har helt enkelt varit sej själv.
Sagt vad han tycker och tänker och förväntat sej bli älskad för det.

Till sin förvåning upptäckte han att svenska folket visade en tåga han inte kunnat drömma om.
De höll inte med.
De ville inte dela hans smutsiga byk genom sin tystnad utan hov upp sin röst.
Det svenska folket stod upp för den urgamla svenska traditionen att ’du ska värna om din broder utan att snegla på snöd personlig vinning'.

Ilmar Reepalu hade lika gärna kunnat berätta för sina läsare i klartext att han säger vad han säger för att Sverige går till val i september i år och att han behöver varje upptänklig muslimsk röstsedel för att vara säker på att kunna fortsätta sitt guldkantade jobb.
Alla förstod.
Om det finns något som kallas ’moralisk brottslighet’ så var Reepalus försök att skuldbelägga Malmös judar samtidigt som han gav muslimerna i samma stad frisedel ett exempel på detta.
Moraliskt brottsligt.

Ilmar Reepalu kallas "Malmös starke man".
Det kan inte bli mera fel.
Malmös starka män och kvinnor är de judar som stannar kvar trots trakasserierna.
Det är de Malmöbor - kristna, muslimer och de som inte bryr sig om religion - som tar ställning emot rasismen, antisemitismen, intoleransen, fanatismen och våldet.
Ilmar Reepalu däremot framstår idag som Malmös svagaste länk.

Om Reepalu finns inte mycket mer att tillägga men invånarna i Malmö och alla som på något sätt har möjlighet att påverka denne mans fortsätta karriär – kräv ett stopp.
Ett tvärstopp.
Om ni låter honom fortsätta kommer ni att vara delaktiga i denna moraliska brottslighet och delaktiga i denna vackra stads fortsatta förfall.


Låt Malmö bli känt och inte ökänt.


Efter dessa spretiga tankar har jag fått möjlighet att bjuda er på en koncentrerad och mera genomarbetad belysning av Reepalus framfart bland rubrikerna.
En god vän, Jurek Hirschberg, publicerade en kommentar till ’en dåres försvarstal’ i Barometern 28 jan. 2010 som jag fått hans tillåtelse att publicera här.


Kommunalrådets förlorade heder

Ilmar Reepalu, du är en offentlig person.
Ingenting av det du säger offentligt är privat.
Som offentlig person tar du dig friheten att tala om för medlemmarna av en ansatt minoritet vad de skall ha för åsikter och lojaliteter, vilka organisationer de skall stödja, vilka flaggor de skall vifta med, vilka uttalanden de skall göra och hur mycket de skall skylla sig själva ifall de inte lever upp till dina naiva föreställningar.
En etnisk minoritet marscherar inte i takt.
Varje medborgare har rätt till vilken personlig hållning som helst inom lagens råmärken och denna hållning behöver han inte stå till svars för.
En jude som bor i Malmö har all rätt i världen att stödja Israel, se det som Mellanösterns demokratiska oas, bära Davidstjärnan eller kipa, delta i laglig demonstration under israelisk flagg och betrakta Judar för Israelisk-Palestinsk Fred som en komprometterad marginell organisation som inte bidrar till israelisk-palestinsk fred.
Eller tvärtom.
Som offentlig person skall du se till att denna demokratiska rätt får utövas av varje Malmöbo i stället för att bli stympad av lokala antisemiter, religiösa fanatiker, odugliga polisbefäl eller ett komunalråd (s) som har glömt sin uppgift.
Där har du misslyckats på alla fronter.

Jurek Hirschberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ...

SDS NSK HD SDS SDS NSK SKD DN

7 kommentarer:

Anneli sa...

Skulle vi, mot förmodan, behandla Reepali som han behandlar oss, skulle han skrika i högan sky över etnisk förföljelse och rasism.

Av hans förnamn och efternamn, att döma har hans familj rötter i Estland.Balterna är ju ökända för att ha angett, judarna i länderna till Gestapo o SS. Då var det ingen massflykt av balter, det blev det först när ryssarna kom.

Borde inte han be om ursäkt för sina fäders hållning och rätta sina politiska åsikter därefter?


Då skulle det skulle han yla om etnisk och politisk förföljelse.

Dessutom tycks han ju vara sur och hämndlysten över att den juiska församlingen i Malmö inte kondolerase, honom när han fick sitt hus nedklottrat med hakkors.

YNKLIG PERSON och Sahlin säger mycket litet, men å andra sidan tycks hon ju inte anse det fel attskandera "Gasa alla judar" under en demonstration hon deltog i för ungefär ett år sedan.

Merlin sa...

Reepalu borde åtalas för hets mot folkgrupp och därefter omedelbart avsättas från sitt politiska uppdrag, där han ändå inte gjort någon nytta. Han har skuld i att det har blivit sådana problem i Malmö till att börja med.

Sahlin lär inte ta avstånd från rasisten och antisemiten Reepalu. Hon delar ju hans åsikter.

Gita sa...

Hej Anneli -
Förmodligen är det mesta man kan hoppas på att denne man i fortsättningen håller inne med vad han tycker och tänker. Att tro att han ska ändra sina preferenser är nog lite väl optimistiskt.
Vissa ränder går bara aldrig ur.

Gita sa...

Hej Merlin –
Man önskar att malmöborna själva skulle ta itu med sin förtroendevalde ynklige man och inte ge honom något förtroende i framtiden.

Merlin sa...

Hej Gita!

Ja, det kan man verkligen önska, men det verkar gå åt helt andra hållet, fel alltså. Många judar flyr från Malmö i denna stund och då kan vi alla räkna ut vad som händer. Mer av det onda.

Gita sa...

Hej Merlin -
Man säger ibland att 'det börjar med judarna' - för att sedan sprida sej men nu kan vi travestera genom att säga 'det börjar med Malmö' - för att sedan sprida sej upp över landet.
Hatbrott är något man aldrig får ta lätt på för spridningsmekanismerna är oerhört eldfängda.

Merlin sa...

Som sagt, Sahlin tog inte avstånd från Peepalu. Istället försvarade hon honom i agenda-debatten.

Rödgrön smörja = brun sörja

Arvet från 1930-talet är tydligare än någonsin i de socialistiska leden.