04 mars 2009

SSU och storhetsvansinnet


Jytte Guteland och hennes undersåtar i SSU är kränkta.
Djupt förnedrade och förolämpade långt ner i hjärteroten.
Tänk att det finns folk och stater som inte lyssnar på dem och som - hemska tanke - inte gör som de säger...

I ett meddelande till pressen igår den 3 mars klockan 10.05 kan man läsa att de tänker stoppa tennismatschen mellan Israel och Sverige i Malmö därför att inte Israel har tagit intryck av vad SSU har sagt.
"utan att ta något som helst intryck av den internationella opinionen"
Usch och fy, Israel!

SSU's lilla Jytte gör sej till uttolkare för hela den internationella opinionen men jag är inte helt övertygad om att den internationella opinionen accepterar hennes självpåtagna roll.
Det finns ett magnifikt ord för sådant – megalomania.
Magnifik megalomania.

Det verkar också som om Guteland varit i kyrkan och lyssnat till Helle Klein för hon har, förmodligen i brist på egna ordval, helhjärtat anammat Kleins standardfraser.
Pressa Israel.
Pressa på ordentligt nu.
Pressa Israel till det yttersta.
Pressa mera, lite mer, lite till.
Pressa Israel tills hon förblöder...

SSU och Guteland kan pressa så mycket de orkar, pressa tills de blir alldeles blåa i ansiktena - ingen i Israel har ändå hört talas om SSU långt borta i ett land där midnattssolen oftast är dold av regntunga skyar och polcirkeln inte syns annat än i kartboken.
Effekten av allt detta pressande lär bli en synnerligen lokal företeelse.
Musen som röt, ni vet.

Får man påstå vad som helst i ett pressmeddelande?
Prata om gränser som inte är några gränser och en stat som inte är någon stat.
Får denna socialdemokratins ormgrop agera juridiska domare för vilket de inte har någon som helst kompetens.
"Vi anser"... ja, de kan anse vad de vill men det betyder inte att vad de anser har något med sanningen att göra.

En hel värld av beskyllningar mot Israel men inte ens i en bisats nämnde SSU den part som genom sin oförtröttliga terror inte gett Israel en lugn stund sedan hon föddes.
Redan under fosterstadiet hade palestinierna regelbundna uppvisningar i folkmord och gav allt som oftast prov på sin bestialiska utrotningspolitik.

Med andra ord – den gamla vanliga visan från det hållet vilket gör att man lätt drar en barmhärtighetens slöja över detta patetiska utbrott från Guteland och SSU.
Den rättvisa fred som offren för de palestinska hatorgiernade så väl behöver lär aldrig SSU vara med om att skapa.
De har ingen aning om hur man skapar fred – de vet inte hur man gör, trots darr på rösten.

, , , , , , , , , , , , ...
HD K SvD HD SDS K T Y AB SvD B SP SP ND AB AB AB DN HD ETC FC FC DN303 SvD397
SvD629 SvD SP SP D DN DN DN DN SvD SvD SDS SDS K SDS SDS
BLOGGPÄRLOR
Israel i Sverige
MXp
Fred i Mellanöstern
Sapere aude!
Bertils blogg
Ilya Meyer
Jihad i Malmö
Mellanöstern aktualia
Rabnor tycker o tänker
Gudmundson
Erixon
Ingerö

12 kommentarer:

Forestman sa...

Rätt fånigt att ta till manliga härskartekniker. Du verkar ju kunna skriva för dig ändå?

Joanthan Dahl sa...

"Redan under fosterstadiet hade palestinierna regelbundna uppvisningar i folkmord och gav allt som oftast prov på sin bestialiska utrotningspolitik."
En väldigt underlig formulering tycker jag. Kan du vara så snäll att du källhänvisar dessa påståenden om folkmord och utrotningspolitik.

För att ge perspektiv kan jag nämna att i skapandefasen av Israel så rensades det land som skulle bli den judiska delen från de civila palestinierna, tillsammans med massmord, våldtäkter och plundring. Ben Gurion, den stolte grundaren av Israel glädjer sig i sin dagbok åt att man i landet runt Jerusalem nu kan se ett rent judiskt land. Allt detta skedde under '48 kriget, vilket ställer upp frågor om hur hotat Israel verkligen var.

Källa? Sannerligen, boken har en titel "Den etniska rensningen av Palestina" och är skriven av israelen Ilan Pappe

törnfågel sa...

Tack för dina ord.Jag kände att varje ord var som taget från mitt hjärta. På lördag borde vi alla ta oss en rejäl tanke när vi ser det som kommer hända i Malmö. Är det såhär vi vill ha det i Sverige? Kanske blir vi rädda av det som sker i malmö och det har vi all anledning att vara. Det som hänt i Södertälje är småbagateller om vad som komma ske om vi inte sätter ner foten NU!
Vad har palestinierna för rätt att bestämma vilken frukt vi ska äta. Ingen har valt åt dem att flytta hit och vill jag äta jaffa apelsiner ska det inte vara deras val och deras våld som bestämmer det. De kan ta sitt hamas och sticka upp någonstans. För här vill vi ha fred och vill inte ha några hamasanhängare som bestämmer varifrån vår frukt ska komma. Inga bönder i Israel ska lida för ett krig, inte heller ska Israeliska idrottsmän lida för ett krig de inte deltagit i. Om det ska protesteras mot Israel genom att samlas tusentals palestinier, kommunister, nynazister etc som proteserar mot idrottsmän från Israel genom demonstrationståg och gud vet vad som kommer ske.
Då borde vi också gå i demonstrationståg mot alla palestinier. Ska idrottsmän och bönder personligen känna sig anklagade för konflikten i Israel, ja då är också alla palestinier
personligen skyldiga till alla bussar, cafeer och restauranger samt skolor i Israel som sprängts av terrorister. Ska vi döma alla för en och en för alla så ska även de behandlas på samma sätt som de Israeliska tennisspelarna. Men vem törs det? Då är det kanske vår flaggas tur att brinna. Då kanske det är vår tur att förföljas av en världsstor mobb.
Det värsta är att folk är blinda för vad de gör... medlöpare som hetsar folk till mer våld. Är det sådana människor vi vill ha? Varsågod ni har serverat det för er på silverbricka och som man brukar säga,
som man bäddar får man ligga. Tyvärr drabbar det även oss andra som inte vill ha våldsbenägna människor inpå knuten.

Anonym sa...

Jag skulle kunna skriva mycket, men ett häpet Va?! får sammanfatta det hela.

Det enda du har en poäng i är att Palestina/Hamas inte nämns. Men, ser du, det har sin förklaring i att det är en match mellan Sverige och Israel. Hade Sverige mött Hamas i en tennismatch skulle det säkert varit lika mycket liv.


Jo, en sak till måste jag ta upp. Två citat från din text.
"Får man påstå vad som helst i ett pressmeddelande?"
"Redan under fosterstadiet hade palestinierna regelbundna uppvisningar i folkmord och gav allt som oftast prov på sin bestialiska utrotningspolitik."

Ja, du verkar ju vara av åsikten att saker och ting som skrivs inte behöver ha något som helst med verkligheten att göra.

Förstår heller inte poängen att bli upprörd över avsaknaden av kritik mot Hamas. Alla är eniga om att de är skurkar, det är inget som ens diskuteras. Israel däremot, de är inga skurkar. Men nu beter de sig som sådana. Därför är det svårt att inte förstå de här känslorna.

Gita sa...

Hej Törnfågeln –

Tack för ditt fina inlägg som beskriver hur den dödsbringande bollen nu är satt i en våldsam rullning och vars slutmål vi inte känner till men likaväl fruktar.
Vi inte bara fruktar händelseutvecklingen utan blir också både förvånade och ilskna när vi förstår hur få det är som verkligen ser skriften på väggen och ännu färre som bryr sej om dess innehåll.
Du skrev: "Ska idrottsmän och bönder personligen känna sig anklagade för konflikten i Israel, ja då är också alla palestinier personligen skyldiga till alla bussar, caféer och restauranger samt skolor i Israel som sprängts av terrorister".
Jag undrar hur många palestinier boende i Sverige som tar på sej den rollen utan att grymta?
Den enda roll de klarar av att spela är offer-rollen.

Gita sa...

Hej Anonym –

Var inte där där lite i rörigaste laget...
Spar på trycksvärtan tills du redat ut din tankekedja lite bättre och kan leverera något aningens mera strukturerat.

På en punkt tror jag dock du har fel.
Hade Sverige mött Hamas i en tennismatch tror jag varken Per Gahrton eller andra "automa element" skulle ha protesterat.
Det skulle ha blivit en terrorsponsrad folkfest med Mona Sahlin och Jan Eliasson på hedersläktaren.
De tränade ju på att vara terror-fans när de för några veckor sedan traskade fram i ett demonstrationståg under flaggor från både Hamas och Hizballah.

Gita sa...

Hej Forestman -

Fånigt eller inte men vi 'fruntimmer' har vårt sätt att ta itu med varandra.
Vi härskar utan att behöva härska...

Gita sa...

Hej Jonathan –

Jag upphör aldrig att förvånas över att det fortfarande finns folk som gömmer sej bakom en sådan som Pappe som inte ens själv tog sin forskning på allvar.
En man som själv beskriver sin vetenskapliga integritet och akademiska objektivitet som följer, kan enbart ses som ett avskräckande och förskräckande exempel.
Hans påståenden är typfall av rå propaganda i kläder av tillrättalagda forskningsresultat där hans kolleger finner felaktigheter på nästan var sida, förvanskningar av kända fakta för att passa in i hans personliga ideologi, samt att palestinierna figurerar som de eviga offren.

Citat av Pappe:
"Jag är inte intresserad av vad som hände utan av hur folk uppfattade vad som hände."
"Jag erkänner att min ideologi påverkar mina historiska skrifter."
"Kampen står om ideologi – inte om fakta."
"Ja, jag erkänner att jag använder mej av de palestinska källorna om intifadan..."
("An Interview of Ilan Pappé," Baudouin Loos, Le Soir [Bruxelles],Nov. 29, 1999)

Sök på 'arab massacres pre 1948' eller 'palestinian atrocities pre 1948' så finner du hur många länkar som helst.
En kort sammanfattning finner du på http://middleeastfacts.com/weblog/israel/arab-massacres-of-jews-before-1948/palestinian atrocities pre 1948

Några tidigare exempel är Hebron 1929, Jerusalem 1929, Hulda 1929, Jerusalem 1936-1939, Jaffa 1936, Jerusalem, Old City 1941, m.fl, m.fl.
Med andra ord - det var vardagsmat.

Vill du bekanta dej med ett nutida palestinskt utrensningsobjekt så fundera lite över hur ett eventuellt framtida Palestina kommer att se ut – helt utrensat från judar och allt med judisk anknytning.
Kan du föreställa dej reaktionerna från världens "kloke" om Israel skulle tillämpa samma teknik på araberna som bor i Israel.

Anonym sa...

På torget i Jerusalem uttrycker sig Israeler fritt och demonstrar för och mot sin regering.Om de så önskar kan de uttrycka sin solidaritet med Gaza.

I Gaza skjuter Hamas de som vågar avvika i knäna eller bryter handlederna.

Gita sa...

Hej Anonym -

Du levererade en kort men sann verklighetsbeskrivning som TT aldrig skulle våga sej på.

Jonathan Dahl sa...

Jag litar av princip inte på källor om krigskonflikter från nätet (av uppenbara anledningar). Var vänlig hänvisa till tryckta källor.

Jag ska återkomma efter att ha luskat fram intervjun du hänvisar till. Jag tvivlar nämligen inte en sekund på att både Pappe och du tar de citat som passar "bäst".

Gita sa...

Hej Jonathan –

Naturligtvis citerar man vad som passar ens syften och vad som f.ö. passar in i ens världsbild.
Vill du syssla med källforskning har du hamnat på fel ställe för detta är något så förskräckligt som en tyckarblogg som gillar att dra slutsatser från dagslägets piruetter.