10 mars 2009

Låt Sverige bli...


Även datorer behöver lite hälsovård ibland men sådant får en liten blogg lära sej att leva med.
Det värsta är att händelseutvecklingen inte stannar upp och inväntar tillfrisknandet...

Farsen i Malmö gjorde att jag starkt övervägde att gå omkring med en stor lapp på bröstet där det stod ’JAG ÄR INTE FRÅN SVERIGE’ men eftersom mina personliga kontakter bygger på en djupare förståelse lät jag lappen bli av det mentala slaget.

Israelerna var nog mest förvånade över raseriet i Malmö och de barbariska scener som kablades ut.
Människorna här har ju sällan någon orsak att fördjupa sej i vad som händer i Sverige så vad de känner till är flera decennier gammalt.
Ingmar Bergman, Raoul Wallenberg, Volvo och ’vackra svenska flicka’ är väl några av de företeelser en vanlig israel spontant tänker på när han hör ordet Sverige.
Absolut inte rått judehat.

Under tennisturneringen genomgick gemene man ett brutalt uppvaknande och begreppet Sverige fick en helt ny och mycket ruskigare innebörd.
Sedan dess förknippar man Sverige med planerat våld, myndigheters tafatthet och polisens oförsvarliga mesighet.

Under flera dagar har dessa händelser stötts och blötts i snart sagt varje TV-och radiokanal – för att inte tala om papperspressen såväl som den nätburna.
Alla lika förvånade för att så sakteliga låta den sjuka verkligheten sjunka in.

Vad har hänt med Sverige?
Varför har detta drabbat Sverige och hur har svenskarna tillåtit att detta drabbat Sverige?

Zvi Mazel som var Israels ambassadör i Sverige vid tiden för den beramade utställningen i Stockholm där en tjusig självmordsbomberska symboliskt flöt omkring i en blodpö.
Ni kommer kanske ihåg hans icke helt PK-mässiga agerande då han försatte hela härligheten i mörker efter att ha dragit ur sladden.

Mazel har ingående kunskaper om hur det svenska samhället fungerar och han berättade på bästa sändningstid om hur de oerhört starka vänsterkrafterna får centralstyrd draghjälp att förena sej med ännu mörkare krafter.
Han påpekade också att i Sverige var nästan allting tillåtet vilket påverkade polisens arbete så att de för det mesta lät det mesta passera...

Israelernas bild av Sverige har efter händelserna i Malmö förvandlats från att ha varit ett föregångsland till att nu betraktas med en blandning av sorg och bestörtning.
Hur kan ett land som var bra så snabbt brytas ned och förvandlas till ett ormbo med myndigheternas tysta välsignelse?

De israeliska tennisspelarna berättade att det var första gången de personligen upplevde antisemitism och det gav en i övrigt välorganiserad turnering ett lika oväntat som bittert inslag.
Gissa om de så snart de kunde flydde landet för att andas friskare luft på andra breddgrader.

Jag undrar om det finns några modiga människor i Sverige som vågar evaluera vad som hänt och vad som ledde fram till den ödesdigra händelseutvecklingen.
Kanske borde vissa agitatorer få markant mindre utrymme i media till förmån för mer sansade individer.
Kanske borde ledare och debattörer offentligt ta avstånd från det grövsta persongalleriet som är välkänt för att elda massorna och spela på dunkla krafter från dunkla tider.
Kanske borde sunda idéer och friska hjärnor få en chans att rensa upp i träsket med stöd av politiker med civilkuraget i behåll och kanske, kanske kan vi med gemensamma krafter vända utvecklingen så vår fria värld får fortsätta att vara fri.
Fri från påtvingade snöpningar till förmån för ett friskare samhälle där sunda människor hjälps åt i ett gemensamt samhällsbyggande.

Låt Sverige återigen bli fantastiskt.

, , , , , , , , , , ...
SDS SDS SDS SDS D DB

BLOGGPÄRLOR

7 kommentarer:

Guds Basun sa...

Wall Street Journal hade en talade rubrik om läget i Sverige:
"Wall Street Journal: ‘Sverige agerar som ett arabland’

http://online.wsj.com/article/SB123663456334076141.html?mod=djemITPE

Jag bifogar länken så att intresserade kan titta efter. Men visst har tiderna förändrats sedan Göran Perssons dagar. Han visade på ett visst intresse för Israel. Men i dag står vänstern enad med islamister och nazister i sitt hat mot det judiska folket och Israel.

Anonym sa...

Sveriges roll är i flera fall djupt problematisk. Men man missar en poäng om man inte betänker att de flesta högerextremister i Sverige numera kallar sig "Isarelvänner" (exempelvis Sverigedemokraterna). Jag hoppas inte heller Zvi Mazel glömmer att nämna sina egna uttalanden om araber som han gjorde i Svensk media under sin tid som ambassadör. Zvi hade själv en roll att i Sverige inleda en katastrofal delegitimisering av Israel genom sina yttranden som älskades av våra nya falska "Isarelvänner".
Det är djupt sorgligt, men tyvärr ändå en viktig pusselbit.

Gita sa...

Hej igen Guds Basun –

Jag läste artikeln i ’Wall Street Journal’ och plötsligt slog mej det orimliga att om orsaken till de tomma läktarna verkligen var säkerhetsbetingad – varför skulle röstningen stå så tydligt mellan vänsterblocket och de övriga.
Det finns absolut ingen anledning till att synen på en säkerhetsdetalj ska gå spikrakt enligt vänster/högerskalan.

Gita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gita sa...

Hej Anonym om bl.a. högerextremister –

Jag bodde inte I Sverige då Zvi Mazel var ambassadör där så jag känner inte till hans yttranden om bl.a. araber.
Varför SD kallar sej israelvänner beror enligt min mening på vågskålen. För dem väger vågskålen med den muslimska invandringen så tungt att de måste hitta något eller några att stoppa i den andra vågskålen för balansens skull.
Å andra sidan kan kanske SD verka som någon slags moteld som får vanliga svenskar att förstå att något har gått snett i den officiella svenska synen på extrem-islamismen.

kritiserande sa...

Gita:
"Jag läste artikeln i ’Wall Street Journal’ och plötsligt slog mej det orimliga att om orsaken till de tomma läktarna verkligen var säkerhetsbetingad ...(osv)"

Grejen e att Ilmar Reepalu själv sade i ett uttalande att "My personal opinion is that one should not play a match against Israel at all in this situation "

Jag e helt övertygad om att detta e av politiska skäl. Att garantera säkerheten e nog inget problem, även om det kanske kan vara ett svepskäl.

Gita sa...

Hej Kritiserande -

Naturligtvis har du rätt.
Jag tyckte det var snudd på komiskt att de röstade så stenhårt efter höger-vänsterskalan när det gällde något så opolitiskt som säkerhet.
Svepskäl - visst, dessutom ett genomskinligt sådant.

Jag har förstått att malmöiterna nu saknar de intäkter de medvetet slängde i sjön.
De kanske behöver anlita israeltillverkad elektronik för att klara sej ur knipan...