09 april 2011

Logik eller komik


Alla vill vara vänner med USA, även de som påstår motsatsen.
Hur ska de då nå detta åtråvärda mål?
Enligt vad som sakta men säkert utkristalliserat sej så verkar det säkraste sättet att komma in på USA’s favoritlista vara att understödja global terrorism och att skaffa sej kärnvapen, naturligtvis i skepnad av fredlig hushållsel.

Iran och Syrien är några av de länder som passar in i den mallen.
Vi glömmer inte i första taget Obamas nonchalans när den iranska frihetsrörelsen tiggde och bad om hans stöd.
I Syrien dödas för var dag allt fler människor av statsapparaten.
Vad gör USA?
Beklagar...

Sämre går det för för Gadhafi som frivilligt lämnade över sin kärnkraftsforskning för ett antal år sedan och som nu hamnat – i högsta grad – i onåd.
Hur den store Obama planerar att hantera askan av Libyen när aggressionerna han iscensatte från ovan klingat av – blir säkert både otrevligt och intressant.
Mest otrevligt.

Vill ni ha fler exempel på hur galet det kan bli om man är ovarsam med mekanismer som har med orsak och verkan att göra?
Med logik?
Hamas skjuter sönder en skolbuss med en pansarbrytande missil men än värre – de skjuter sönder en ung kille som efter operationer i hjärnan och på andra trasiga ställen, fortfarande svävar mellan liv och död.
Israelerna som genom erfarenhet vet att Hamas inte lyssnar på normala mellanmänskliga argument svarade med attacker mot deras stridande krafter.

Man borde vara van vid det här laget men jag kände igen den där kittlingen mellan upprördhet och fniss när jag läste att Haniye, Hamaskungen i Gaza, vädjat till FN om hjälp att stoppa Israels svars-och försvarsaktioner.

Det allra underligaste är att inte Bildt och andra vänner till Hamas reagerar.
De borde, om inte annat så för att inte framstå som idioter, vänligt men bestämt påpeka att det inte gillar att bli betraktade som intelligensbefriade utan mycket väl inser att om Hamas håller sej lugna så blir det lugnt.
Enkelt, klart och mycket logiskt.

Nåja, detta är Mellanöstern och som sagt, man borde inte bli förvånad.
Dock, som uppväxt med svensk logik så fortsätter jag att bli förvånad och är ytterst förvånad över att inte resten av mänskligheten också är förvånad.

Jag började visst med USA’s allt underligare ’bed fellows’ medan Hamas allt underligare ’logik’ får avsluta det hela.
Förmodligen handlar det inte om ren logik varken i början eller slutet utan om en plan med stort P som effektivt kör över allt vad vi andra lärt oss om logik.
Kan logiken möjligen ha ersatts av en syster till komiken?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ...

Inga kommentarer: