04 april 2011

Richards resaMen snälle Richard, vad har du nu hittat på?
Så här kan man ju inte göra, det förstår du väl.
Du kan ju inte bara så där rakt av sabba hela upplägget med din egenhändigt signerade Goldstonerapport.
Rapporten fick naturligtvis sitt namn efter dej, den omutlige, rättrådige och allvise domaren vars judiska rötter skulle omintetgöra varje misstanke om bedrägligt uppsåt.

Det är fler saker du borde tänkt på innan du påbörjade din väg mot den tunga rättvisan.
Du borde tänkt på den tankemöda palestinierna blev tvungna att mobilisera för att trolla bort effekterna av din avbön.
Du hade ju cementerat deras offerstatus så att biljonerna skulle kunna fortsätta att trilla in men nu ser de framför sej en tung och ödslig framtid då de möjligen tvingas försörja sej själva genom eget arbete.

Du borde också tagit med i beräkningen de generande beskyllningar du nu får utstå om att du till slut tvingades ge upp inför judarnas omänskliga påtryckningar.
Jag vill inte direkt kalla dej naiv även om resultatet tyder på att så var fallet men det är synd att du inte upptäckte i tid att du utnyttjades från början till slut.

Hamas lille språkrör Sami Abu Zuhari hade det extra besvärlig när han försökte sej på den omöjliga uppgiften att rättfärdiga Hamas.
Han påstod i hastigheten, eller möjligen försade han sej, att du nu accepterat Israels position (nåja...) medan Hamas gav dej all tillgänglig information.
Snyft, snyft.

Jo jag tackar, ’tillgänglig information’ som du underligt nog inte klarade av att klassificera som den råa buspropaganda den var.
Den luktade ju lång väg...

Nu vill det nog mera till än en artikel i en tjusig tidning för att rädda dej från en evig plats vid skampålen men som en början är det OK.
Du snodde i din artikel helt fräckt läckerbitarna mitt framför näsan på Israels fiender, de läckerbitar de vårdat så troget och ack så ömt.
Nu är de faktiskt rejält sura på dej.

Vi ser med spänning fram mot ditt nästa drag som bör vara ett ännu klarare steg ut ur den förtrollning du drabbades av när du skrev din rapport.
Förtrollningar kan lyckligtvis brytas men det krävs starka mediciner för att vederbörande ska börja se verkligheten som den är.
Frågan är om du är beredd att gå resten av vägen fram till din slutliga upprättelse?

Det är sent, mycket sent.
Kanske är det rent av alltför sent?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ...

26 kommentarer:

Hasse sa...

Nu är det bara ett problem, läser man Goldstones artikel så säger han ju inget som han inte sagt förut.

han är glad för att Isarel utrett några fall (3 säger andra källor) och att de indikerar att dödandet berodde på en felbedömning.
Han är glad att PA utrett de anklagelser som riktades mot dem, och dessutom tydligen säger att Goldstone hade rätt.
Han är arg för att Hamas inte utrett ett skvatt och dessutom att de inte kan klara sig genom att påstå att de inte är en stat.
Han har som tidigare inga illusioner om FN´s MR-Råd (vilket han sagt massa gånger)
han är besviken för att Isarel inte samarbetade och att det kunde gett rapporten annat fokus.
Han är sur för att Isarel inte utrett de övriga 347 fallen, och att alla utredningar är hemliga.

Som sagt, inget nytt, whats the big fuzz about ??

haNavi heHadash sa...

Vi väntar på att Goldstone ska be FN dra tillbaka rapporten men än har han inte gjort det.

http://news.yahoo.com/s/ap/20110404/ap_on_re_eu/un_un_israel_war_crimes

Gita sa...

Hasse -
Så bra då... att han inte kom på bättre tankar natten innan han skrev sin artikel. När vi nu förstår att sanningen växt fram succesivt väger den definitivt tyngre.
The biggest fuzz kommer faktiskt från den palestinska sidan som är livrädda för att folk ska börja se deras aktioner och kräva förändringar och inte som nu – se och sedan glömma.
Israelerna upplever bara att saker och ting nu kommit aningens närmre den historiska verkligheten.

Gita sa...

haNavi heHadash -
Om det i slutändan blir resultatet av hans artikel kommer inte minst Goldstone själv att kunna andas lite friskare luft.
Såg, by the way, att politiker i bl.a. USA jobbar i den riktningen.

haNavi heHadash sa...

Sant är att Goldstone i sin rapport skrev "ta detta inte på allvar, det är bara en vägplan för fortsatt utredning" - var det därför som han fick stora priset från en massa håll, inklusive - var det svenska advokatsamfundet eller nåt liknande? Det är hans rapport som satt fart på en massa demoniserande av Israel, ALLA (nä, inte jag) har upprepat hans anklagelser mot Israel, Bildt sa exakt samma sak når han klev omkring i Gaza under en timme efter kriget ledd av Hamasröstare: "detta har Israel gjort av ren förstörelselusta". http://www.newsmill.se/artikel/2009/08/25/bildts-mycket-selektiva-tystnad

Goldstone kände till det mesta av fakta när han skrev sin rapport. Jag skrev om alla felen under en av mina oändliga pseudonymer på http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/09/vad-goldstonerapporten-ej-sager Men folk fortsatte lika glatt att anklaga Israel för massaker av stackars araber.

Även nu när Goldstone ödmjukat sig en smula och SAGT att Hamas själva sagt att hälften afv de dödade var terrorister och resten ar mänskliga sköldar som de använt, fortsätter en del artiklar om hans artikel att i ren slentrian upprepa "Israel dödade ju en förfärlig massa Gazaaraber" utan att nämna vad Goldstone sa. Folk plockar russinen ur kakan helt ohämmat.

SvD är en av de få massmedia i Sverige som har uppfört sig civiliserat, se http://blog.svd.se/ledarbloggen/2011/04/04/ekots-konstiga-goldstonerapportering/

De har - till skillnad från dej - upptäckt att Israel utreder allting, även om inte allt är blixtbehandlat och färdigt än. Har du ingen aning om att sånt kan ta tid om det ska göras ordentligt?

Merlin sa...

Intressant att hasse hyllar goldstone, som är en apartheid-domare från Sydafrika. Han har många sydafrikaners död på sitt samvete genom apartheidsystemet. Det säger väl en del om hur lågt en del är beredda att sjunka i sin iver att hata Israel.

Hasse sa...

Merlin, du är en stor humorist, eller extremt okunnig.
Visa mig på alla fördömande kommentarer om Goldstone innan han tog på sig Gazauppdraget!
Visa mig på alla fördömande kommentarer för hans apartheidkopplingar från alla sionistiska organisationer han stöttat genom åren, eller håller du med Garthon om att Israel ändå är en Apartheidstat så det var OK att en aktiv och välkänd sionist var som du säger "apartheid-domare" (jag är dock lite förvånad över hur långt du sträcker dig i din dom över Israel, inte ens jag skulle kalla det en apartheid stat. men om det är vad du vill säga så....)

Merlin sa...

Hasse det är du som är okunnig och har svårt att förstå vad folk skriver. Det var DU som höjde den suspekte apartheiddomaren Goldstone till skyarna i tidigare inlägg, för några månader sedan. När det passade dina Israelhatande syften, liksom du nu försvarar honom. Det var det jag pratade om, inget annat. Sydafrika var en apartheidstat, Israel har aldrig varit i närheten av något liknande. Goldstone var aldrg en seriös person från början. Det är väldigt typiskt att du nu slingrar dig som en orm och även försöker förvirra folk med dina märkliga motsägelsefulla inlägg, vilka vänds som kappan efter vinden.

Hasse sa...

Hmmm. Merlin, jag är djupt tacksam, det är sällan någon själv bjussar på hela argumentationen.

Får jag bjuda på lite av dina egna citat:

Först höjer jag Goldstone till skyarna, och nu försvarar jag honom. Och därför är jag motsägelsefull och vänder kappan efter vinden....


Varsågod, hur får du ihop detta ;-)))


OM vi nu låter gapflabbet tystna. Kan du nu svara på min fråga, vart är alla dina (eller exempelvis Sydafrikas judiska centralråds, universiteten i Haifa och TelAviv...det är bara några som gett Richard Goldstone hedersutmärkelser genom åren) fördömanden av RG från tiden innan han tog på sig Gaza-utredningen ? Någon av alla dessa (eller du själv) borde väl reagerat mot en Apartheid domare.

Harry Harrysson sa...

Jag har ofta undrat varifrån antisemitism, numera antisionism, kommer ifrån - det känns som en pandemi utan någon källa. Och den har kommit i vågor i några tusen år. Med massor av olika förklaringar och motiveringar. Hasse påtagliga frenesi och totala okunnighet, som om han följde föreskrivet mönster från Palestinagrupperna, är aningen patetiskt.

Vi får se nur det går nu när Goldstone har bjudits in till Israel. Han är människa och har känt sig oerhört ensam de senaste två åren, kanske lite smidig diplomati kan få honom att inse sitt eget bästa, hur han kan komma tillbaka i de kretsar han har blivit utfrusen ifrån.

Hasse sa...

Hanevi, oavsett vad vi tycker verkar vi ha en sak gemensamt i denna fråga och att det är att vi faktiskt läst va Golstone själv sagt hela tiden. (har dessutom viss bakgrund på balkan där RG förtjänat enorm respekt). Men om vi är eniga om att han hela tiden gjorde en rapport med uppmaningar att utreda (så funkar ju alla dessa missioner, för den som vet, och att rapporterna vid vägran utreda kan gå till ICC. Och varför skulle då rapporten dras tillbaka för att Israel utrett 3 av 400 anklagelser, och lagt fram nya fakta på en av 14 typbrott? Dessutom om hela rapporten dras tillbaka så hjälper det ju Hamas som inte ens fattat att de står under hot att fällas för krigsbrott om FN går till ICC. Sen undrar jag om du inte blandar ihop IDF med nån annan arme, till och med jag minns att när Israel fällde 2 soldater för att de använt mänskliga sköldar så demonstrerade deras förbandskompisar utanför med texten "victims of Goldstone", med andra ord säger ju Israeliska soldater själva att utan Goldstone, inga brottsutredningar! På Västbanken ökar utredningarna om palestinierna har med sig kameror, det talar ju inte direkt för "att Israel alltid utreder själv"

Harry Harrysson sa...

Som du minns kom Goldstones rapport upp för diskussion i FN, och den femsidiga utredningen som presenterades då - där hade man pillat bort alla anklagelser till Hamas. "Last week the U.N. Human Rights Council adopted Goldstone's report, with a resolution slamming Israel and omitting any mention of Hamas" http://www.forbes.com/2009/10/21/united-nations-israel-goldstone-opinions-columnists-claudia-rosett.html

Minns också överste Kemps tal, http://israelisverige.info/?p=41

Israel utreder kontinuerligt anmälda misstag av dess soldater - att det finns EU-betalda vänstertyper som diktar upp stories är välkänt. http://israelisverige.info/?p=5939

Tidigare i Sydafrika hade Goldstone som hobby att sända negrer i döden.

Han ska ju till Israel nu och vi får se om lite diplomati kan mjuka upp honom - han har blivit oerhört ensam dessa två år när alla hans gamla judiska vänner har backat från honom.

Merlin sa...

Hasse, det är inte svårt att få ihop det jag säger för en normalbegåvad individ. Jag är tämligen logisk och konsekvent, till skillnad från dig. Du eftersöker ett fördömande från mig gentemot apartheiddomaren RG innan han dök upp på scenen och producerade en fåning rapport. Jag kan bara svara att det faller på sin egen orimlighet eftersom jag aldrig hade hört talas om den här tönten före 2009, vilket säger en hel del om var han var känd och hyllad, vilket DU påstår och jag tvivlar på, då jag vet att ta dina uppgifter med en STOR nypa salt. Måhända var han omtyckt i de suspekta grupper som är hemma för dig. Israelhatiska oseriösa palestinagrupper som stöttar kriminella terrorister är dock inget som tilltalar de flesta.

Hasse sa...

Merlin, som alltid ett nöje för oss oupplysta individer att läsa dina normalbegåvade analyser.

För att göra ditt liv lite lättare framöver får du 2 mycket bra länkar till begrepp du uppenbarligen vill använda, båda syftar som du kan se på att man byter åsikt. Exempelvis INTE att man försvarar nån man tidigare ansett duglig:

Motsägelse: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mots%C3%A4gelse

Vända kappan efter vinden: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_idiomatiska_uttryck#V

Hasse sa...

Harry, menar du att det finns en länk mellan Israels Arméradio och Per Gharton efter som de ljuger ihop antisemitiska myter om texterna på T-shirts som IDF soldater bar i rätten ? Sensationellt verkligen, betyder det att Gharton och Palestinagrupperna är hemliga sionister, eller att IDF-radion är antiisraeler/antisemiter ?

http://www.france24.com/en/20101003-israel-convicts-troops-using-human-shield-gaza

;-)) /H

Gita sa...

Hasse -
Ursäkta om jag bryter mej in här men jag vill bara säga två ord angående dina tröjbärare.
Israel är lika fullt av idioter som vilket annat land som helst men jag avråder från att döma landet (vilket land det än gäller) utifrån sina inhemska missfoster.
Jag dömer inte Sverige varken efter sverigedemokraterna eller tokvänstern eftersom majoriteten inte stöder något av dessa läger.
Det krävs mer än utvalda incidenter för att utvärdera helheten.

Hasse sa...

Gita, du behöver inte ursäkta dig alls för en mycket klok kommentar. (speciellt som du har en del bloggpolare som försöker låtsas att det är jag som ljuger när jag hänvisade till denna historia).

Jag vet att det bland både Israeler och Palestininer finns gott om idioter (precis som i Sverige eller Balkan osv), värdemätaren är hur resten av samhället reagerar.

Dessa tröjbärare rapporterades om i så gott som hela världen, hade jag varit Israelisk företrädare hade jag blivit rasande.

De lyckades i ett slag förvanda Israels alla försök att utreda sig själv till fars, vad de egentligen sa var ju att utan Goldstone skulle våra kompisar inte sitta i rätten, utan allt skulle sopas under mattan. Brottet var dessutom att använda mänskliga sköldar som även är Hamas paradgren. Om det var någon fråga där jag tror Israel inte behövde detta så var det just denna fråga. Ur Hamas synpunkt så passar incidenten så himla bra att man undrar om de betalade soldaterna, de skulle nog betalat dyrt.
Jag tror Barak sa ett litet pip om olämpligt, men annars lägrade sig tystnaden. Vad säger det ?

Harry Harrysson sa...

Som Gita sa, det finns idioter överallt. En del soldater har samlat ihop sej till ett gäng som kallar sig "Breaking the Silence" för att ljuga om Israels Armé. Så kan det finnas två individer som har gjort dumma saker under svår belastning, som artikeln sa "The court acknowledged however that at the time of the incident, January 15, 2009, the troops had been under "difficult and dangerous combat conditions" and had gone several nights without sleep." - så gjorde de något som tycktes vara vad Hamas gör med hela sin befolkning, använder mänskliga sköldar.
Israeler är faktiskt människor, om du någon gång åker dit och tittar.

Vad du menar med Gahrton har jag ingen aning av, följer inte spyorna från den karln.

Merlin sa...

Hasse, jag läser inte dina ointressanta kommentarer, så du slösar bara din tid i onödan med att adressera sådant trams till en som inte bryr sig.

Merlin sa...

Idioterna finnns här också tyvärr, speciellt en.

haNavi heHadash sa...

Jag råkade få ögonen på en gammal Hasseutstötning här - om att Goldstone fått utmärkelser från några universitet i Israel. Ja, det finns en hård kärna av socialistiska vänsterfanatiker i den israeliska akademian, läs gärna på http://isracampus.org.il/
om hur de sågar av grenen de själva sitter på. Ett av universiteten, Ben Gurion Uni i Beer Sheva har sett sina externa anslag sjunka radikalt eftersom de framför Israelhat av ett antal medarbetare.

Hasse sa...

Bäste Merlin, du behöver nog inte övertyga några andra som läser dina inlägg, att du inte läser några andra inlägg. Det framgår liksom av sig själv..... ;-)

Däremot undrar jag om du hjälper Israels sak.

Merlin sa...

Hasse du gör bort dig igen. Klippa och klistra brukar ju iofs den ohederlige ta till när argumenten tryter. Alla kan ju läsa inläggen själva och se att det faktum att du höjt Goldstone till skyarna och sedan försvarat honom inte var det som avsågs när du var motsägelse-full och förvirrad. Huruvida jag hjälper Israels sak behöver du knappast bry dig om, eftersom det är uppenbart att du inte månar ett dyft om Israel. Jag har hört den valsen förut, så jag går inte på sådana billiga trick.

haNavi heHadash sa...

Läs gärna lite Goldstoniana som just hamnade på
http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/16/och-goldstone-hade-inte-en-aaaaning

Hasse sa...

Självklart Merlin, jag helt säker på att alla som läser dina välunderbyggna och sakliga analyser tycker det är jag som gör bort mig.
Och inte minst att Isarels sak verkligen vinner på din argumentationsförmåga ;-)

Eftersom vi nu helt lämnat sakfrågan (någon som trollkarlen Merlin snabbt brukar trolla bort) så tackar jag för mig i denna tråd.

Merlin sa...

Hasse, du får inte mycket medhåll från någon,tvärtom. (Räkna dessutom in de som är så fed up att de inte ens orkar bry sig om malplacerade inlägg. Därför får vi anta att det är precis så, som du säger, tills motsatsen är bevisad.

Som sagt när har du brytt dig om Israel? Det är ju upppenbart att så inte är fallet.

Jag brukar inte trolla särskilt mycket. Om jag besuttit så mäktiga egenskaper hade jag trollat på riktigt. Däremot avslöjar jag Israels fiender. Det är förstås obehagligt för den som inte har rent mjöl i påsen, och som då känner sig träffad och till följd av det måste hitta på absurda anklagelser för att försöka förvirra de som läser. Det lyckas som bekant inget vidare. Vi har inte lämnat sakfrågan, kanke du har. Här gjorde du för en gång skull en bra sak och tackade för dig(debatten var ju trots allt förlorad för din del), tyvärr var du inte konsekvent, så allt är som vanligt.