25 maj 2010

Mankells livförsäkringJag ramlade över en några dagar gammal rubrik i Aftonbladet där Per Gahrton oroar sej för Henning Mankells framtida hälsa.
I artikeln ”Skydda Ship to Gaza, Bildt” från 22 maj, 2010 utbrister Gahrton i känd stil - "Henning Mankell och övriga ombord riskerar tveklöst sina liv för palestiniernas sak”.

Jo det kan man lugnt säga.
Speciellt om de kommer fram till Gaza.
De som ivrigt väntar på dem där är inte direkt kända för att att trä på silkesvantarna stup i kvarten.

Som jag ser det är Mankells enda chans till ett liv efter ’Ship to Gaza’ att han räddas från Hamas av israelerna och blir hemsänd på svenska ambassadens bekostnad.
Men det var kanske det Gahrton menade när han uppmanade Bildt att rädda livet på Mankell???


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ...

2 kommentarer:

Joe sa...

Hejsan Gita

Ursäkta en försvarsformalist.. ;-)

Isarel hävdar ju att man inte ockuperar Gaza, då har man ju avsagt sig rätten att kolla gränser etc.. whats the fuzz about.

Om man åberopar rätten till gränskontroll så är man ju ockupant by default.

Visst finns det en viss logikförvirring ??

Dessutom, om vi tar skvallret i militärkretsar så tror ingen längre på blockaden. Utan att Hamas sägs bara dra nytta av blockaden. Det sägs till och med vara internsnacket bland Israeliska kollegor.

Det är ju alltid lätt att sitta på avstånd, jag inser att det finns en känslomässig dimension som är svår för oss utanför att värdera.

Men kan inte båtaktivisterna bli en chans för Israel att backa ur vad som i sak verkar blivit en hopplös återvändsgränd ?

Gita sa...

Hej Joe –

Logikförvirringen beror på okunskap. Läs gärna vad Al Hamatzav skriver här http://al-hamatzav.org/permalink/ett-skepp-kommer-inte-lastat/
Å andra sidan har jag läst artiklar som styrker dina påståenden. Denna t.ex. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3895339,00.html

Själv tycker jag det blir mer och mer klart att både folket på båtarna och lasten fungerar någon sorts ’mänskliga sköldar’ för resenärernas propagandakrig. Nåja, lasten är kanske inte så mänsklig med den fungerar som en utmärkt täckmantel.
Greta Berlin, taleskvinnan för båtfolket, sa häromdagen rent ut till AFP: ”Den här aktionen handlar inte om att leverera humanitär hjälp. Den handlar om att bryta Israels belägring av 1,5 miljoner palestinier”.
Klart som korvspad!
Vad jag inte förstår är varför de i så fall bryr sej om att släpa cement jorden runt.