27 februari 2010

Hålla handenhttp://hd.se/angelholm/2010/02/27/fran-angelholm-till-vastbanken/
Klicka på ovanstående länk för att bättre hänga med i nedanstående resonemang.

Artikeln handlar om en av de mest tveksamma företeelser den svenska kristenheten kört igång, och det vill inte säga lite.
Följeslagarföreteelsen.

Varför omger sej artiklar som den här med en omisskännlig doft av rasism?
I kraft av vad ...??? åker Sofie till Västbanken för att traska vägen fram bredvid barn och bönder när de går till sina dagliga sysselsättningar?
Åker Sofie till Västbanken för att hon anser hon är mera värd att lyssna på och mera värd att ta hänsyn till eftersom hon har ett vitt skinn?
Detta är faktiskt i praktiken vad hon säger.
Följdresonemanget blir då att hon anser att ett mörkare skinn är mindre värt och degraderar dessa olyckliga människor till en position där enligt någon obskyr naturlag ingen lyssnar på dem och ingen visar dem någon hänsyn.
Detta är solklar rasism.

Kanske handlar det dessutom om en proxy-rasism där Sofie och de som sänder ut henne menar att de israeliska värnpliktiga och nybyggarna skulle agera utifrån rasismens lagar och behandla henne och hennes skyddslingar bättre för att hon begåvats med ett vitt skinn?
I så fall känner hon dåligt till hur befolkningsmixen i Israel ser ut där allt från svart till vitt är representerat och ingen fäster något avseende vid om Sofie har vitt eller grönt skinn.
Förväntningarna om särbehandling är alltså totalt ogrundade – som väl är.

Kanske är den israeliske värnpliktige hon ämnar ”dämpa” (Good bless...) rent av vitare i skinnet än vad Sofie från Ängelholm är?
Kanske är det bara en liten flirt hon är ute efter?
Är det möjligen något annat Sofie anser sej representera som vi andra inte känner till men som kvalificerar henne för uppgifter ingen annan på Västbanken klarar av?

En annan oregerlig liten tanke dyker upp längre ner i texten där Sofie säger att hon ämnar ”försöka dämpa våldet” och att ”västerlänningars närvaro har en lugnande effekt”.
Hur tänker Sofie försöka dämpa våldet när palestinierna rullar igång sina stenkastningsorgier?
Rensa området från stenar?
Handgripligen ta stenarna ur händerna på bicepspojkarna?
Distrahera dem med en kopp kaffe?
För att hålla dem på gott humör bör hon i vart fall vänta med att avbryta föreställningen tills det ditkallade CNN fått de bilder de anser sej behöva för kvällens avsnitt ur serien ”Det kämpande Palestina”...

Sedan - vad menar Sofie med att västerlänningars närvaro har en lugnande effekt”?
Lugnande effekt på vad?
På vem?
Blir demonstrationerna lugnare, blir stenarna mindre, blir plakat-texterna mindre hatiska?

Jag å andra sidan är övertygad om att följeslagarna snarare spär på ettrigheterna då deras närvaro ger upprorsmakarna råg i ryggen och stärker deras idé om att demokratiska metoder bör förkastas även i fortsättningen till förmån för nuvarande våldsmetoder.

Fritt fram alltså tack vare Sofie och hennes kamrater.

Skulle deras närvaro möjligen ha en lugnande effekt på israelerna???
Faktum är att de israeliska pojkarna, visa av tidigare palestinska upplopp, står passiva en bit bort och har rysligt långtråkigt tills deras närvaro krävs för att dämpa ytterligare ett palestinskt våldsutbrott.
Det är inte alltid så glamoröst att agera babysitters.

Sofie och hennes kamrater gör bäst i att övervara evenemanget på behörigt avstånd - inte minst för deras föräldrars skull som förmodligen följer spektaklet från TV-sofforna hemma i Svedala.

Projektets namn anger att aktiviteterna är ämnade att täcka både Israel och vad som möjligen en gång blir Palestina men vad jag förstått har ännu inga följeslagare placerats i Israel.
Barnen i Sderot har all anledning att känna sej diskriminerade och en förklaring från projektledningen vore välkommen.
Är omnämnandet av Israel endast ett fikonlöv för denna genanta partiskhet?

Sofie bör naturligtvis överhuvudtaget inte åka till Västbanken utan i stället försöka reda ut för sej själv hur hon kunnat hamna så otroligt galet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ...

28 kommentarer:

Anneli sa...

Undras om Sofie och hennes gelikar, någonsin funderat över det faktum att den hemska aparheidstaten Israel beviljar dem inträde i såväl Israel som de "ockuperade" Judéen och Samarien?

Fd. SEAPPI följeslagare sa...

Gita, varför alltid detta glödande hat mot de kristna? Varken de kristna palestininerna eller EAPPI har nånsin använt våld mot Israel, ändå avskyr du dem mer än Hamas och Hizbollah.

Du vet ju att observatörerna finns på plats för att de Palestinska kristna bett kyrkornas världsråd om det, varför har inte kristna rätt att bjuda in andra kristna att dela deras vardag ?
Varför låtsas du inte om att Israel faktiskt tackade nej till erbjudandet om observatörer på Israelisk mark. (Ett ebjudande som kom direkt från Kyrkornas världsråd).

Du vet säker också att respekterade israeliska organisationer som ex. Machsom Watch alltid framhåller kyrkornas följeslagare som sina viktigaste partner (Ja, jag vet att de däremot är kritiska till exempelvis ISM som är mer ungdomsbetonat, än den snudd på "pensionärsrörelse" kyrkorna står för).

Jag förstår inte detta blinda hat mot både Kristna palestinier och Kristna överhuvudtaget, speciellt inte när vi faktiskt inte står för nåt av våldet i denna konflikt vilket man inte kan säga om övriga religioner.

Jag hoppas du en dag vågar lyssna till Jesus budskap och slipper gömma dig bakom allt hat och bitterhet. Läs Joh 3:16

Anonym sa...

Tack, det kan inte sägas bättre.

Hösten 2003 intervjuade jag följeslagaren "Lena", (en i grunden god men tyvärr oerhört naiv människa) på plats i östra Jerusalem.

Det stod tämligen klart för mig att hon i sin vilja att göra gott lånat ut sig till rasistiska och odemokratiska krafter, vilket hon dock ej förstod och jag lyckades tyvärr ej övertyga henne. Nämnas bör att hennes rumskamrat (också följeslagare, naturligtvis) hade dekorerat rummet med halsdukar och emblem där Israels kartbild var målat med de palestinska färgerna... Hmmm.

JohannaV

Gita sa...

Hej Anneli -
De gör som araberna i Israel - de tar gärna emot det goda staten ger men väljer att tala mycket tyst om det.

Anneli sa...

Men hallå fd Seappi-följeslagare.

Hur vore det om du tittade bakom arabernas propaganda?

Hur vore det om du tittade på muslimernas etniska rensning av kristna i Betlehem, Jeriko, Ramallah, med flera orter i Judéen o Samarien?

I Betlehem har kristna alltid varit i stor majoritet tills staden hamnade under PA:s styre.

Kom nu inte och säg att det heter (Jordaniens) Västbank. Det gör de inte i mitt Nya Testamente och heller inte i Tanakh.I östra Jerusalem vågar de inte trakassera de kristna på samma vis eftersom de elaka israelerna hindrar dem.

Jag är kristen, men född jude. Det jag ser av de kristnas beteende gentemot sina arabiska grannar och sitt deklarerande om hur väl de behandlas av araberna, så säger de en helt annan sak mellan skål och vägg.

Hur är det? Talar du arabiska och hebreiska?

Hur vet du annars vad folk egentligen säger om du måste gå genom tolk.

Varför har ni Fatahs kartor med Israel utplånat på era informationskvällar?

Vet ni inte att ni utsätter dem ni följer för extra krångel vid säkerhetsspärrar genom er blotta närvaro. Det måste ju kollas upp vilka ni är!

Hur är det har du skänkkt en enda tanke på de muslimska, kristna o judiska barn o vuxna som ständigt beskjuts från Gaza. Se tycks särskilt föredra att sikta på dagis, skolor o ålderdomshem. Men de har förstås inget propaganda värde.

Gita sa...

Hoppsan – f.d. SEAPPI följeslagare vågade visst inte skriva ut sitt namn men eftersom man med tvekan får vara anonym på den här bloggen så publicerar jag trots allt din kommentar.

För din information – jag har absolut inga problem med ren och oförfalskad kristendomen men stora problem med er politiserade pseudokristendom.
Jag förstår inte hur ni kan leva med era samveten efter att ha förvanskat ner det kristna budskapet till rå politisk aktivism.
Att palestinaarabiska kristna bett er komma är ganska naturligt – de hade bett den lede komma om det hade avancerat deras politiska agenda.
Inte för att de är kristna utan för att allt på Västbanken handlar om politik.
De vet dessutom - förmodligen bättre än ni själva - att ni senare kommer att sprida endast det palestinska narrativet presenterat med oförfalskad glöd och entusiasm.

Jag vet inte om ni verkligen är så naiva som ni framstår eller om ni medvetet spelar med i elakt spel.
Slutsatserna av båda varianterna blir dock desamma.

Att ni själva inte använder knytnävarna betyder inte att ni inte är medspelare i våldskarusellen.
Ni har öppet och oförblommerat tagit ställning för palestinierna vars ledare under decennier utövat våld, uppmuntrat våld och belönat våld.
Detta gör er i högsta grad medansvariga till våldet i regionen.

Ni är inte där FÖR palestinierna utan MOT israelerna.
Ni agerar inte FÖR palestinierna utan MOT israelerna.
Ni propagerar inte FÖR palestinierna utan MOT israelerna.

Att tro att man är kvalificerad att yttra sej om mellanösternkonflikten efter att under tre månader frotterat sej endast med konfliktens ena part är ganska magstarkt vilket visar sej bl.a. när ni i efterförloppet reser land och rike runt med kartor där Israel inte existerar.
Tydligen helgar ändamålet alla medel – t.o.m. att totalt förtränga, nedtysta och förkasta det faktum att Jesus var jude, fick en judisk uppfostran och levde helt och fullt enligt judendomens alla principer.
Han sa också att Han inte kommit för att upphäva lagen och att heller inte minsta prick (yod) i lagen ska förgås.
Er kristendom är kemiskt befriad från allt vad Jesus stod, levde och dog för.

Hamas och Hizballah vet man åtminstone var man har medan ni är hala som ålar och använder er urvattnade kristendom till något den aldrig var avsedd – att stödja de som gjort till sin livsuppgift att förinta Jesu eget folk, det judiska folket.

Jesus grät en gång över sitt folk på Oljeberget.
Idag gråter han igen – över följeslagare som under diverse täckmantlar kapat hans egen undervisning.


PS Om israelerna inte är intresserade av era ’tjänster’ så är det hög tid att ni låter dem slippa skylta i er reklam/propaganda.

PS Om fruntimmerna i Machsom Watch anses vara en respekterad organisation... har du lyckats pricka in just de tio personer som tycker så.

Gita sa...

Hej JohannaV –
Ungefär som du beskriver ditt möte i Jerusalem tror jag det ser ut i många fall.
Entusiastiska människor blir infösta i en situation de helt enkelt har för lite fakta om och blir utnyttjade som ”nyttiga idioter” utan att vara införstådda med hela problematiken.
De blir serverade lämpliga smakbitar och vips är de fast.
Folk som värvar folk till följeslagarverksamheten är absolut inga dunungar.

Sedan finns naturligtvis också det tyngre gardet som medvetet går in i dessa uppgifter eftersom det är helt förenligt med deras egen världsbild.

Harry Harrysson sa...

"Följeslagare":
Desssa hade inga följeslagare - läs på länk. Varför inte?

Många kristna i Mellanöstern har flytt och därefter vågar de tala om varför de flydde. De som är kvar vill överleva lite till. De kyrkliga potentaterna i Mellanöstern har fortfarande samma antisemitism i blodet som hela kristenheten hade i Europa fram till Hitler och 50 år därefter.

Följeslagare har aldrig någonsin uttalat sig emot den ytterst påtagliga arabiska terrorn - inte ens när de är i säkerhet i Sverige igen. Den terror som har tvingat fram ett kaninstängsel, förlåt Terroriststängsel för att stänga ute ohyran. Det har gjort stor nytta och Israel har ofta sagt att det tas ner när det inte behövs längre. Har någon följeslagare hjälpt till så att det inte ska behövas?

Nelikvid sa...

Fd. SEAPPI >"Du vet säker också att respekterade israeliska organisationer som ex. Machsom Watch "

Man behöver inte överdriva.
Mahsom watch har aldrig varit
israelisk och respekterad.

Vi pratar om 3-4 antiisraeliska vänsterextremister som får betald av antiisraeliska fonder.De är på samma sätt respekterad i Israel som "Svenska motståndsrörelsen " är respekterad i Sverige.

Gita sa...

Eftersom Hasses kommentarer inte med bästa vilja kan anses vara läsvärda (vilket är villkoret för att komma i tryck) så blir de heller inte publicerade.
Jag kan dock notera att sanningen svider.

Gita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gita sa...

Hasse Hycklare fick ett nytt utbrott idag och si där föll masken...
Efter ett par svalvelsefulla kommentarer om sin "rena och oskudsfulla människokärlek" visade han idag sitt rätta ansikte – och det var inte vackert.
Jag fick därmed bevisat att min första känsla var riktig när jag avstod från att publicera hans skenheliga predikningar men hoppas att sanningens eld som svedde hans skinn ska hjälpa honom komma till rätta med sina problem.

Merlin sa...

Gita, bra rutet!

Den där f d Seappi-galningen är en lika hjärntvättad idiot som alla andra s k kristna, som idag är mer vänster än kristna. Den Bibel de påstår sig följa har de glömt för länge sedan och när de någon gång hänvisar till den har de totalt förvanskat dess budskap för sin egen ondskefulla agendas skull.

Rasismen och antisemitismen har en lång och gedigen historia i Sverige. Tyvärr är det därför inte konstigt att den även finns i kyrkornas värld.

Anneli sa...

God förmiddag Merlin!

Det är nog dessvärre så att i Sverige o övriga Europa är det från kyrkorna antisemitismen kommer. (mördare av Jesus). Sedan förstörktes det under striderna med muslimerna o kontakten med deras antisemitism.

Det samma ser vi nu genom den muslimska invandringen och oljestaternas makt.

OCH det är nu när man vill glömma Förintelsen att kunna kalla alltihop för "Israelkitrik"

Merlin sa...

Visst är det så, Anneli och glöm inte vänstern som stöttar upp hela bygget med den värsta sortens judehat (maskerad som Israelkritik).

Idag har kyrkorna blivit ett politiskt redskap i händerna på vänsterextrema onda krafter istället för en plats där man förkunnar Bibeln. Tror inte att Jesus/Yeshua hade sagt ok till denna totalförvanskning av hans judendom (Torah/Tanach).

Anneli sa...

Mitt i natten Merin!

Vänstern inkl NSDAP, har alltid samarbetat väl med islam, totalitära system plägar att samarbeta.

Enda skälet till att Stalin tillät sitt folk att försvara sig mot de socialistiska bröderna i Tyskland var att slaverna också stod på utrotningslistan.

Så vänstern är en självklar broder till islamisterna!

Merlin sa...

Du är en pärla, Anneli! Synd bara att inte alla svenskar är lika intelligenta och kunniga som du.
Såg du debatten i agenda om Reepalu förresten?

Gita sa...

Tack ni som kommenterat och hållit grytan kokande.
Vi flyttar i morgon och jag har på sin höjd hunnit klicka på publiceringsknappen.
Bra jobbat och på återhörande!

Harry Harrysson sa...

Flytta - till Palestina huh? ...

Följeslagare till "Israel och Palestina" - rätt skoj att se vad de menar med detta uttryck, se kartan på länk. Jag förmodar att det är Jerusalem som de kallar "Israel" - och när följeslagarna där nämner geografiska namn kan det vara rätt skoj att jämföra med denna artikel . . .

Kristen Israelvän sa...

Ni verkar ju funderat mycket på hur förvirrat det blivit i Sverige.

Vänstern har ju uppenbart alltid haft starka band till palestinarörelsen, fast fram till kriget 1967 var väl ex. (s) väldigt Isarelvänliga. Varför svek de ?

Hur ser ni på att Sverigedemokraterna nu kallar sig "Sveriges Israelvänligaste parti", kan det istället inte skada Israel i allmänhetens ögon ?

Vad tror ni om borgerlighetens "nya" roll, exempelvis kyrkliga Diakonia brukar ju ses som Israelkritiskt men är ju samtidigt borgerligt med kända Kd och Fp profiler. Kan detta ha samband med borgerliga UD´s märkliga hållning gentemot Israel ???

Det uppstår konstigheter hos trogna Isarelvänner och organisationer, Samfundet Sverige-Isarel inbjöd Diakonia på nån sorts debatt (I Jerusalem???) som tydligen slutade riktigt illa i höstas. Nu går det rykten att vissa Israelvänner istället fortsätter kontakterna med Diakonia. Varför tar man såna risker och ger röst åt haltungade/förföriska kritiker bland egna medlemmar ?

Kyrkorna hänvisar ständigt till de kristna palestininerna, varför står inte dessa istället upp för Israel och leder kyrkorna rätt?

Sverige har blivit rörigare och rörigare, är det bara här ? Vart är de tydliga rösterna för Israels sak ?

Gita sa...

Bäste Kristen Israelvän -
Tack för din intressanta och väl genomtänkta kommentar. Jag förstår din oro och delar den fullt ut.
Idag har jag tyvärr ingen tid att besvara den på ett så bra sätt som den förtjänar och ber att få återkomma efter flyttbestyren.
Under tiden hoppas jag du får synpunkter från andra kloka skribenter.

Anneli sa...

Hej Kristen Israelvän.

De frågor du ställer dig är du inte direkt ensam om.

Att sosssarna var Israelvänner före 1967, var inte så konstigt, det var ju socialdemokraterna som styrde Israel mest hela tiden då. De kibbutzniks som grundade staten var i stort sett alla sekulariserade socialister.

Kalla kriget rådde och även här i Sverige fanns ett stöd för vårt eget millitära försvar.

MEN sedan besegrade Israel samtliga sina fiender under enbart ett fåtal dagar (vi som bodde där då upplevde det som rena undret).

Nu var Israel plötsligt ingen lillebror att ta hand om. Dessutom började även andra politiska partier få inflytande.

Så sossarnas (jag var medlem då) gräsrotsantisemitism gjorde sig gällande. Judarna i Israel, stämde inte längre med deras fördomar om sluga krumböjda judar.

Sverigedemokraterna har putsat fasaden, men jag litar inte på att de städat ut det bruna inomhus. De gör i längden stor skada.

Diakonia skall vi inte tala om, det utlöser mina kräkreflexer.

Svensk kristenhet är splittrad o under alltsammans finns den urgamla antiseemitismen inom kyrkorna, maskerad till Israelkritik.

Sedan kan jag inte låta bli att som kristen judinna fundera på dels Sakarja och dels Uppenbarelseboken och framförallt på att Jesus sa att vi inte ska söka tecken, men se dem när de kommer.

Harry Harrysson sa...

Kristen Israelvän – ja, där finns en otrolig massa förvillelser i Sverige, som man inte klarar ut om man enbart läser svenska massmedia. Det är en anledning till varför jag startade http://israelisverige.info för att just ge konkreta, näst intill akademiska svar på många frågor, och jag fortsätter så länge intresse finns.

Jag växte upp som kristen i Sverige, första resan till Israel 1971, mer än ett dussin under 70-80-talet upp till 5 månader långa, lite färre därefter men jag har följt med desto mer i debatten. Allt eftersom antisemitismen spridit sig i Sverige, och den kristna antisemitismen – som höll sig rätt lugn 50 år efter Hitler – blir allt intensivare, har jag slutat kalla mig kristen – gick ur Svenska Kyrkan efter ett antal direkt antisemitiska uttalanden av dåvarande ärkebiskopen. Kallar mig nu ”Noakid” – som en del andra i min situation gör.

Vänstern – minns du FNL? Jag minns en kort diskussion med en på sjuttiotalet när vietnamesiska båtflyktingar började komma till Sverige. Jag frågade vad de gjorde för dem. ”Huh, vi skiter väl i dom – det är själva principen som gäller, och att vi kan träffas på kvällarna, dricka öl och skrika HATA USA!” Ungefär. PLO:arna tog över…….

De är helt ointresserade av araberna, enbart att hata Israel/USA. Som före 1967 inte hade mycket samband, USA började hjälpa Israel mer aktivt efter 1973.

Arafat var ett ont geni – när han uppfann termen ”palestinier” efter 1967. Innan var det 5 miljoner judar mot 500 miljoner araber, nu plötsligt var det 3 miljoner ”palestinier” i stället….. (OK, glöm de exakta siffrorna.) Samma människor är helt ointresserade av de andra 497 miljonerna araber som ofta har det mycket sämre. Varför finns det ingen Darfurgrupp? Det vore intressant att jämföra summorna som har gått till Darfur resp. Arafat/Abbas. Sen kan man försöka gissa anledningarna.

SD – jag funderar starkt på att rösta på dem eftersom det inte finns något israelvänligt alternativ, bara enstaka israelvänliga individer. Sen får man ju hoppas, om de får lite mer ansvar, att de blir lite mer lika Wilders parti. Min största protest mot dem är deras anti-religiositet – de tycks inte fatta hur stor vikt religion har för en stor del av mänskligheten, speciellt utanför Nordeuropa. De verkar inte särskilt beresta.

Diakonia sa ungefär allt när – nyligen – de, Svenska Kyrkan, Amnesty och Palmestiftelsen hade en hata-israelfest där inga israelpositiva personer var tillåtna att närvara. Som Dagen skrev sa Wohlfeil att ”Nä, vi bjuder varken in Israel eller Hamas” – vilket säger allt om hans verklighetssyn när han sätter dessa bredvid varandra. (Jag gjorde nyligen ett blogginlägg om eländet.)

De ”kristna palestinierna” är en ytterst inhomogen grupp. De flesta har flytt, de som är kvar kan inte säga mycket eftersom deras liv hänger på det, medan en del arabiska kristna potentater lever på sin antisemitism – de hade aldrig Hitler som dämpade det snart 2000-åriga judehatet.

I Bethlehem finns knappast kristna kvar och ändå, när Svenska Kyrkan skickar dit ”följeslagare” har de inte ett ord att säga om muslimernas utrensningar, enbart om Israels försök att skydda sig mot dessa på det lindrigaste sätt som tänkas kan – genom ett staket.

Merlin sa...

Tämk på att rött + grönt = brunt. En liten intressnt, men inte helt oviktig detalj när man skall försöka förstå sig på svensk inrikespolitik i denna fråga.

Kristen Israelvän sa...

Tack för feedback. Det är bra att det finns fler som funderar, situationen är sannerligen oroande.

Harry, jag håller med om det mesta men tar mig privilegiet att tänka annorlunda om SD.
- Dels kan jag inte glömma vart de kommer ifrån, även om det är nya personer och ideer så symboliserar SD´s historia en skammens period för Sverige.
- Jag är rädd att de kommer skada Isarel, mer än vara till nytta. När Hamas bomber regnade över Isarel så demonstrerade vänstern med likhetstecken mellan Davidsstjärnan och hakkorset när Israel skyddade sig. Lita på att vänstern kommer krama varje uns förnedring av att kunna koppla Sveriges gamla Naziparti till Israel. Kanske lägga ner och ombilda vore bäst så att ideerna och inte historien fick vara i centrum.

Men jag kanske är lite gammaldags, hoppas man kan tillåtas att vara lite stofil.

Generellt är jag mer oroad över högern än de rödgröna. Vänstern har man vetat vart man har sen -67, högern får inte svika nu. Men ändå händer det.

Hur lyckas Diakonia m.fl. dupera till och med i Israeltrogna kretsar?

Inser inte personer som Wohlfiel vilken skada man gör om man trots judisk bakgrund går emot Israel.

Det skadar ju mycket mer än traditionell vänster som bara berör de som redan tagit ställning emot ?

Urban sa...

Kristen Israelvän skrev:
.....fast fram till kriget 1967 var väl ex. (s) väldigt Isarelvänliga. Varför svek de?

Det verkar vara något slags normaltillstånd för mänskligheten att hata judar. Efter förintelsen så var det några år av undantag, sedan återgick allt till normaltillståndet igen....

Harry Harrysson sa...

Godmorgon,
Nä, jag är ingen SD:are, men minns före förra valet, jag mailade alla de stora partierna om israelfrågan, minns inte vilka detaljer jag frågade om, men INGET gav ens en antydan till vettiga svar!

SD är ett oskrivet kort, som bör få en chans att utvecklas - vilket av de mer etablerade partierna uppförde sej exemplariskt under andra världskriget?

Det konstiga med vänstern är att de tycker synd om ALLA som är svaga, även om de själva har åstadkommit det.

Hur Diakonia kan lyckas så bra - tja, jämför statsbidragen till den propalestinska sidan med de till den proisraeliska. Studera gärna alla miljarder som Bildt ger till antisemitisk propaganda på länk.

Anneli sa...

Jag håller med omm aatt det borde bildas ett nytt parti, helst konservativt, i ordets rätta egentliga bemärkelse. De skulle vara neutrala i sådana här frågor, varken pro-Israel eller pro-palestinaaraberna.

Vi saknar ett sådant parti även i inrikesfrågor.

SD ligger rätt just nu hos svenska unga LO-medlemmar och invandrarmotståndare. Men även jag anser att de skadar Israel, med sin ensidiga offentliga syn på Landet.

Dessutom som sagt är jag misstänksam mot dem, jag har gamla studiekamrater som gått med där o är mycket aktiva. Mellan skål och vägg är de lika rasistiska nu som då.

Vilka kommer det partiet att jaga när de kommit tillrätta med "muslimproblemet"?

Deras ensidighet och sätt att dra alla muslimer över samma kam visar klart på på ett rasistiskt tänkande.

Visst är islam ett totalitärt system som måste bekämpas, men det är inte alla enskilda människor med muslimsk bakgrund.