19 december 2009

Ahava - love


Egentligen handlar detta inte alls om love, kärlek, utan om decenniers rått hat.
Ahava betyder kärlek.
Hur orkar någon hata så mycket så länge?
Vad är det man tror sej vinna med dessa orgier?

Vi har i dagarna kunnat läsa hur palestinierna, PA, skrotat Ahava-produkter för 50.000 dollar eftersom de anser att mineralerna som används i dessa cremer m.m. borde tillhöra dem.
De anser dessutom att de tillverkats i en ’bosättning’.

Att slösa så till den milda grad med sina tillgångar kan endast mycket välmående organisationer tillåta sej men det är klart – det är alltid lättare att slösa bort pengar man fått till skänkt och inte behövt arbeta ihop själv.
De 50.000 dollar som gick upp i rök när Ahava-produkterna dumpades kommer naturligtvis att omgående ersättas – palestiniernas kassakistor fylls ju på med förbluffande regelbundenhet.

Jag försöker föreställa mej hur Ahava-produkternas utveckling sett ut om de varit i händerna på palestinierna – men lyckas dåligt.
Att satsa på något bortom kampen mot staten Israel är inget palestinierna är speciellt bra på.

Att kasta Ahava-cremer på sophögen som en symbolhandling i det ständigt pågående propagandakriget är snudd på löjligt.
Visst vet jag att de offrar både sans och vett när det handlar om judebekämpning men att förbjuda sina kvinnor att använda en bra hudcreme verkar vara aningens ’off topic’.

Å andra sidan finns det inget som i dessa dagar överskuggar det pågående propagandakriget – som palestinierna ser det.
Där kan även en sådan bisarr handling som att oskadliggöra Ahavas kroppsvårdsprodukter finna sin nisch.

När palestinierna förstått att de inte kan förinta Israel varken med regelrätta krig och intifador eller bomber och raketer – då förfaller man till ett rasande propagandakrig.
Om det är palestinierna som är bra eller israelerna som är dåliga på denna företeelse i tiden låter jag vara osagt men av alla utrotningstaktiker de tidigare provat så är det pågående mediakriget det mest framgångsrika.
Ni kommer väl ihåg Goldstone som de kollrade bort så totalt – för att inte tala om Bildt...

De har lyckats så bra att västvärlden nu, utan att varken blinka eller reflektera, köper det palestinska narrativet.
Ordet ’narrativ’ är ett inlåningsord från engelskan som väl enklast kan översättas med berättelse eller uttolkning.
Med andra ord – vad palestinierna säger är ”the whole truth and nothing but the truth.”.
Det enda rättesnöret.
Andras synpunkter göre sej icke besvär.

Ahava som är en alldeles utmärkt hudcreme, och som funnit sin väg även till min samling, har blivit ett oförtjänt redskap för det blinda palestinska hatet.
När jag ser hur de handskas även med banalitetet inser jag hur långt från civiliserat tänkande och handlande de fortfarande står.

Alla vi som med glädje fortsätter att inhandla och använda Ahavas hudvårdsprodukter gör det dels för att de är bra och dels för att vi därigenom stöder Israel och alla de fantastiska ’grunkor’ som kommer från detta lilla land av kärlek - mitt i en öken av hat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ...

5 kommentarer:

Merlin sa...

Pengar har de ju i överflöd iaf, de s k palestinierna. Tänk på alla miljarder som östs över dem i 25års tid, från Europa, Sverige och USA och Ryssland. Inte att förglömma Iran och arabvärlden.

Att arafat sedan stal miljarder och lät sin fru leva lyxliv i Pais är det inte många som bryr sig om. Tänk om det hade varit judar eller israeler som gjort så. Det hade genererat ett kolektivt ramaskri över hela världen.

Joe sa...

Fast här kommer en av de punkter där jag har svårt förstå Israelerna.

Självklart vet jag att nuvarande Bibi-regeringen inte erkänner den gröna-linjen (precis som Hamas inte erkänner den och tycker TelAviv och Haifa också tillhör "palestina").
Att Bibi och Khaled Mashal vill flytta sina gränslinjer så långt som möjligt in på vad som rätterligen borde tillhöra den andra må ju vara hänt.
Men vanliga Isareler och inte minst företag kan ju välja om det vill delta i detta.

Jag kan förstå fattiga Israeler som lockas av bra boende till subventionerade priser i bosättningar.

Men ett företag som Ahava kan ju välja, om de lägger sin produktion inom Gröna Linjen kan de sälja sina produkter både lokalt och internationellt utan bojkotter och protester.
Vill man ligga i en bosättning utanför Gröna Linjen så gör man ju delvis valet att delta i politiken och det blir svårare att sälja till omvärlden.

Jag tycker det är fel att förstöra saker överhuvudtaget, men samtidigt måste ju Ahava ha gjort ett val att kasta sig in i politiken, Eller ??

God Jul önskar Joe

Gita sa...

Hej Joe –
… och god fortsättning.
Inte har vi mycket till jul här men likaväl har det varit bloggtorka. Orsakerna är många men inga jag kan skylla Ahava för.

Först några ord om Gröna Linjen som är precis vad den säger – en grön linje. Denna gröna linje ska det förhandlas om – var det tänkt. Om en framtida gräns trots allt kommer att gå längs denna gröna linje är det på grund av ett förhandlingsresultat och inte för att någon anser den vara en gräns idag.

Västbanken, nybyggare, ockupation, omdiskuterat landområde, bosättningar.
Det har gått troll i allt detta – någon sorts helighet har uppstått som yttrar sej i att vad som sägs ”in the arabic street” är dagens enda sanning.
Jag (och en hel del andra faktiskt...) ser det såhär – tills det finns ett förhandlingsresultat består Västbanken av land som inte ägs av någon men kan under tiden brukas av de som bor där. Att kräva något annat är att föregripa förhandlingsresultatet. Araberna fick ett erbjudande om en stat på detta område men tackade nej (detta upprepades ytterligare ett par gånger) och jag är inte säker på att ett sådant erbjudande har en öppen slutdatum, att de kan komma när det dem behagar och säga att ’nu vill vi ha vad ni erbjöd för ett sextiotal år sedan’. Man kan heller inte bortse från allt hat och alla krig som utgått från denna vägrarattityd – någon bör betala.
Eftersom ingen vet var en ev. framtida gräns kommer att gå, vad som kommer att bli arabiskt och vad som kommer att tillhöra Israel, så bör folket som bor där fortsätta att jobba och utveckla landet tills dess status är reglerat med signaturer, stämplar och någon sorts internationellt OK.

Ahava är en positiv företeelse för alla, jobbare, ägare och användare. Om araberna är avundsjuka har de ett problem och vill de skrota Ahavas handcreme så gärna för mej – det är bara så rysligt fånigt och tyder på en småttighet som är svår att respektera.
Varför sätter de inte själva upp en motsvarande fabrik med hjälp av alla dessa svenska skattemiljoner som Blidt (nu var vi där igen) trycker ner i deras öppna gap.
Nog om detta, jag tycker fortfarande att HTH är den mest suveräna hudcreme som uppfunnits.

Joe sa...

Gita, HTH kanske tillverkas på före detta samisk mark? Har du kollat så det inte plötsligt står en klunga samiska extremister med renar och allt utanför din dörr och vill bränna upp din handkräm.... ;-)

Gita sa...

Hej Joe –
Lite samiska extremister inklusive husdjur vore en trevlig omväxling mot de gamla vanliga, trista extremisterna som vigt sina liv åt destruktion – inte bara creme-destruktion utan destruktion i en vidare bemärkelse.
Fram för fler Rudolfar med röda mular.