30 mars 2013

Land Day - Stone DayLand Day, Nakba Day, Arafat Day – nej den har nog inte uppstått än men den kommer säkert.

Visst kan man ge sej ut och demonstrera mot företeelser man anser felaktiga men varför plockar demonstranterna på sej gatstenar och andra stenbumlingar?

I Sverige och i många andra länder demonstrerar arbetarrörelsen den 1maj.
Man tar med sej flaggor och man kanske till och med sjunger en liten trudelutt för att visa vad man tycker och känner.
Stenbumlingar då?

Jag är helt övertygad om att om någon första-maj-demonstrant, exempelvis Margot Wallström, kom till demonstrationen med famnen full av gatstenar så hade inget kändisskap i världen kunnat rädda henne från att bli omhändertagen.
Demonstrationer och stenkastning hör helt enkelt inte ihop.

Nu kommer vi till biten omvänd rasism.
Många palestinier har plockat med sej stenar av ansenliga storlekar och i imponerande kvantiteter som dessa "fredliga" demonstrationer kastar på närvarande poliser och andra människor.
Träffar gör de också och folk måste uppsöka sjukhus.
Träffar de riktigt illa, t.ex. i tinningregionen, kan någon dö.

Nå, är detta OK?
"Klart det inte är OK men det är bara vad man kan förvänta sej av palestinierna" hör jag i kulissen.
Av en palestinier förväntar man sej alltså inte att han ska (kunna? vilja?) följa uppställda regler och uppträda allmänt hyfsat vilket jag kallar för omvänd rasism.

En icke-rasistisk attityd till stenkastarna vore att inte tillåta någon att gå med i ett demonstrationståg om han medför stenar, stora eller små, i avsikt att kastas på någon som inte tycker som stenkastaren.
Vidare skulle alla som kastar även den minsta lilla sten tas omhand, höras och i övrigt behandlas enligt lagen.
Ungefär den procedur som skulle bestås Margot Wallström under liknande omständigheter.

Varför behandlas palestinierna på detta nedlåtande sätt, precis som om man inte tror att de skulle vara i stånd att bli en del av den civiliserade världen?
Omvänd rasism eller kanske bara vanlig vardagsrasism?

De här demonstrationsdagarna handlar mer om våld än om att demonstrera och dessutom har våldet fått en legitimitetsstämpel.
"De missförstådda och frustrerade palestinierna måste ju få ur sej sin ilska och då helst genom att skada någon annan..." 
Demonstrationstågen är belägrade av fotografer som vill ha lite 'action' vilket eggar stenkastarna till stordåd och dessutom blir ju resten av sträckan lite enklare om man avbördat sej några kilo stenbumlingar.

Det hela känns både sorgligt och patetiskt då det enda bestående intrycket av Land Day är att det var ett välkommet och kvasi-legitimt tillfälle att kasta hur mycket sten på hur många som helst.
Legitimt och helt accepterat i stenkastarnas paradis.

De dagliga och vardagliga stenkastningarna mot passerande bilar på Västbanken tvingas de ju smyga med men på Land Day tillåts de att kasta för glatta livet och dessutom, som grädde på moset, få göra V-tecknet i de stora nyhetsbyråernas kvällssändingar.

Land Day - Stone Day.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ...

11 kommentarer:

Hasse sa...

Israel slår återigen gnällighets rekord.
"Vilken fräckhet att kasta sten på våra ockupations soldater när de befinner sig på ockuperat område.

Det förekommer ju inga attacker med stenar i Israel, varför inte bara lämna de ockuperade områdena så slipper man stenar.

Jag skulle nog också gärna försöka få in en träff på en attackerande soldat om jag saknade andra vapen ifall Sverige invaderades av Ryssland, kina, Iran etc...

Harry Harrysson sa...

Nä, Göbbels var inte heller bildbar utan körde samma lögner om och om igen i förhoppningen att nån skulle gå på dom.

Eftersom internationell lag säger att area C av Judeen/Samarien INTE är ockuperat, så vad är det för ordlekar du gaggar om? Läs t.ex. denna artikel och gör inte bort dej igen - varken jag eller Gita är Israels representanter på jorden, vi råkar bara ha läst på fakta. En lättläst artikel om det har jag lagt ut här som jag hänvisat till innan men som du påtagligt inte har läst - såpass läskunnig är du kanske.

Israeliska araber ägnar sig mer åt mordbrand, tämligen ofta, googla på arson Israel, se t.ex.
länk.

Jag skrev förresten om det på länk.

Så läs igenom de länkar jag har gett dej innan du försöker göra bort dej med kristallklara lögner igen.

Hasse sa...

Harryboy, jag gillar verkligen att du saknar förmåga att skriva utan att ösa ur dig en hög invektiv om alla som inte tycker som du = hela världen utom just du och sina bosättarvänner. Noterade du att dina länkar nämnde att de existerande befolkningarnas rättigheter skulle garanteras, det var ju precis vad jag förslog. Om Israel absolut vill ha landet får man väl göra som de civiliserade länder som bedrivit krig har gjort, fram med pennan och utfärda medborgarskap till de som bor där

Harry Harrysson sa...

Som jag har skrivit en massa gånger - jag baserar mitt tyckande på rena fakta, och på internationell lag! Du bara tycker och tycker tills du får dåndimpen utan någon som helst grund förutom att andra också "tycker" samma sak. Jag hör till de som baserar sitt tyckande på fakta och internationell lag, inte klar antisemitism.

Du skiter helt i att läsa länkar med fakta. Läste du om Levy-rapporten som är en sammanfattning av vad VÄRLDENS experter på internationell lag säger? För trött? Aftonbladet representerar faktiskt inte världen, inte ens DN.

Den existerande befolkningen - ja, då Mandatreglerna skrevs och - innan England tillät fri arabisk invandring och stoppade den judiska!. Jag lämnade länk till en speciell artikel om denna import, helt emot Mandatlagarna som England borde ha följt. Där Churchill högljutt uttryckte sin förvåning att araberna strömmade in fler än judarna.

"Brittiske premiärministern Winston Churchill noterade det arabiska inflödet. Churchill, en veteran från de första åren av det brittiska mandatet i det Heliga Landet, noterar 1939 att "långt från förföljelse, har araberna vällt in i landet och förökat sin befolkning så den har ökat mer än alla världens judar skulle kunna ha åstadkommit med den judiska befolkningen. ""

Visst har Sverige lite starkare ekonomi än Israel - men vi har inte heller kontinuerliga krigs- och terrorattacker från alla grannarna. Det kostar faktiskt. Kolla länk - Israel går snart om Frankrike och England, snart om EU-genomsnittet och har passerat Spanien och Italien. Hur det går nu när de håller på att bli en energisupermakt får vi se. Gasen har börjat flöda från Tamarfältet, länk Leviatanfältet är än större och Israel har också mer olja än Saudiarabien i sin oljeskiffer, som de arbetar med att utvinna ekologiskt och talar om 5 år till utvinning.

Jewish Fund arbetar för att supporta judarna och är betalt av judar - tydligen anser du det olagligt att supporta judar. Men araberna äger en väldig massa, se länk.

Du kan kolla NASDAQ Mellanöstern på http://www.nasdaq.com/screening/companies-by-region.aspx?region=Middle+East för att jämföra.

Du har visst inte märkt att mer än en miljon araber i Israel har fått medlemskap och är glada för det? Araber i delar om än inte är Israel kan knappast få medborgarskap i, Jerusalem är blandat, många araber har sökt om att bli medborgare, och fått men ingen är tvungen. Och ytterligt få har någon som helst önskan att komma under PA:s regim.

Hasse sa...

Ojdå, det var visst en öm tå med ekonomin...du kanske inte förstod att jag ironisk, om man har bra eller dålig ekonomi eller företag på nasdaq eller många patent betyder alltså INTE att man kan bryta internationell rätt.
Men visst, om det roar dig så är ju Sverige en stor givare av bistånd, medan Israel är världens mest biståndberoende land per capita och OEDC´s fattigaste medlem utan biståndet, och inte minst helt beroende av EU som man hela tiden skäller på. MEN poängen är alltså att Israel (och Sverige) oavsett ekonomisk position har skyldigheter respektera internationell rätt.
Visst läste jag din länk om Levy rapporten, och som vanlig har du fel. Det är Levy kommisionens tolkning av Internationell rätt de presenterar och alltså den ENDA kommisionen som kommit fran till att bosättningarna inte är illegala. Som du kanske vet avfärdade EU och resten av världens experter rapporten (fast förstås, de läste nog inte sanningen på din blogg ;-)

Det är jättebra att du och din egen blogg "...baserar mitt tyckande på rena fakta, och på internationell lag....", det blir liksom lite gulligt tänka sig dig sitta där med rök ur öronen för att resten av världen inte förstår.

Självklart får man stötta judar, men tänk själv om Svenska kyrkan skulle sälja ut några av sina enorma markinnehav (var det inte ni religiösa som sa nåt om att rikedom och himlen var som ett nålsöga för en kamel...) och sen säga att endast kristna köpare är välkomna. Tanken är bisarr och skulle fällas direkt av både nationella och internationella domstolar, sorry.

Och vart kom nu detta med antisemitism in....visade inte sista valet i israel att även den isareliska befolkningen är trötta på religiösa latmaskar som slösar skattemedel, och dessutom vill man se isarel som en modern demokrati utan religiösa lagar oavsett värnplikt, egendom, jämställdhet. Är det antismitism att inte vilja att Israel blir ett Egypten? Du vill tydligen ha ett Israel med bosättningar, evig ockupation, utan tvåstatslösning och regler som andra Israeler inte vill ha. Missade du ungdomarna som jublande åt Obama. Sorry, men det betyder inte att de är antisemitier, men att du är väldigt, väldigt ensam om dina åsikter...till och med i Israel !

Hasse sa...

Och som sagt. Skulle Israelerna åka hem till Israel-proper så skulle de inte få en enda sten kastad på sig.
Israelerna har ett val, de kan välja åka hem till sig.
Palestinierna har inget val eftersom soldaterna och bosättarna väljer att vara i deras hem, på deras mark och på ockuperat territorium. Palestininerna måste till och med be Israel om lov ifall de vill resa utomlands.

Gita sa...

Hasse.
Jag blir imponerad.
Hur lyckas du med konststycket att få in så många felaktigheter i så få meningar?

Första meningen.
Har du någonsin sett något av palestiniernas många emblen, sköldar eller logos så kan du inte ha missat att från deras utgångspunkt så finns inget Israel proper, bara Palestina.
Titta på deras PA-styrda TV-kanal, speciellt barnprogrammen, så ser du att den är fylld av sånger och sketcher om att Haifa och Tel Aviv ligger i Palestina.
Det finns absolut ingenting som visar på att palestinierna skulle låta sej nöja med Gröna Linjen som gräns – det är vad de själva säger, i synnerhet till sina egna.
Dessutom gjorde israelerna precis vad du föreslår när det gäller Gaza. De drog sej tillbaka men upphörde 'stenkastningen'?
Nej den förvandlades till raketkrig - lite nu och då när de känner för det.

Nästa mening.
Nej, israelerna kan inte åka hem till sej, fråga Abbas.
Han är helt införstådd med att som situationen ser ut idag så kommer det vacuum israelerna i så fall lämnar efter sej omedelbart att fyllas av Hamas och eftersom Hamas inte gillar Abbas så kommer de omgående att placera en av sina egna i chefsstolen.

Nästa mening.
Man äger inte något man avvisat. De hade chansen men de tillbakavisade anbudet 1948.
Nu säger de att de 'vill ha' det de en gång avvisade med sådan kraft att det till och med blev krig.
Det hjälper inte att de stora herrarna pratar om 'palestinskt land' för är de något så när insatta så vet de att de bara slänger klyschor omkring sej.
OM Västbanken verkligen hade tillhört palestinierna, tror du inte då att FN helt enkelt hade beordrat israelerna ut.
"Ni har en vecka på er annars kommer vi helt enkelt att driva ut er."
Även FN vet att det inte är palestinskt land så därför blir det bara dessa beskedliga morranden nu och då för att blidka araberna.

Sista meningen.
Jag känner inte till reglerna men om en palestinier vill passera israeliskt territorium så antar jag att israelerna vill vara säkra på att han eller hon inte hittar på något ofog på vägen. Det har ju liksom hänt ett antal gånger...

Hasse sa...

Javisst, självklart. Ni har rätt och jag har fel....men ändå på nåt märkligt sätt så lyckas ni få hela världen och stora delar av Israel emot er.

Och går vi till 48 eller 67 är vi ju tillbaka i frågan som Harry snubblade på.
Visst, om Israel vann nytt territorium i ett försvarskrig så är det väl bara att annektera så som andra demokratier gjort när man anfallits.
Men om man hamnar i kategorin länder som vill ha land men inte befolkning kommer Israel alddrig få omvärldens stöd och sympati...

Harry Harrysson sa...

OK, ska svara en gång till. Din sista chans att lära så spar informationen. Varför slösa tid på obildbara.

Om Israels ekonomi la jag ut en kommentar som du visst missat, så läs min blogg länk1. P.S. Kommer du till min blogg, klicka på länkarna överst och läs originalartikeln så slipper du skylla på mej.

Tror du efter det att Israel tar emot en massa pengar får du ta fram en öronpetare och rensa dina hjärnvindlingar. Israel har sedan länge i stort sett endast militärt bistånd från USA där det mesta används för att köpa amerikanskt krigsmaterial, så pengarna lämnar aldrig USA. Israels militära företag får en del som hjälp för att ta fram saker som Iron Dome, där USA får del av resultatet. En bra översikt är på länk2. Där ser du hur oerhört mycket USA får tillbaka från Israel, mycket mer än vad de ger.

Levyrapporten är endast en sammanfattning (inte tolkning) av vad världsexperterna har sagt, se länk3. Att vänstern högljutt har skrikit om den - vänstern inkluderande den i Israel och Obamagänget - läs länk4.

USA:s UD slingrar sej genom att köra med att bosättningarna INTE är illegala men "illegitima". EU fattar ingenting - de var med och bevittnade Oslorapporten men har uppenbarligen inte läst den eftersom de går rakt emot den och försöker stjäla Israels area C och ge till araberna, som alltså redan har 650 gånger mer land än Israel. Eftersom araberna vägrat uppfylla ett enda löfte från Osloavtalet under 20 år har tvåstatslösningen blivit oändligt avlägsen.

All hjälp Israel ger till både palestinaaraber och stora delar av den övriga världen presenteras på länk5

Svenska Kyrkan och staten som hjälper muslimer mer än kristna - rätt dåligt exempel. Läste just hur Sverige stoppar immigration av muslimer som konverterat till kristendomen, kyrkan bryr sej mer om muslimer än om kristna i många länder, speciellt de muslimska. Samma sak som att varenda land har rättigheter att bestämma vem som får komma in dit. Där FINNS faktiskt illegala invandrare. Jag hade gärna sett att Svenska Kyrkan i mycket högre grad hjälpte kristna där de har det värst.

Obama var i Israel, vågade inte tala till Knesset, enbart till speciellt utvalda vänsterstudenter! länk6.

De religiösa i Israel som ville studera på heltid fick privilegierna av vänsterregeringarna i början, de var ca 400 stycken. Sen gick det helt snett och det håller på att regleras av högerregeringen nu. Valresultatet - där ser du hur många som är vänster. Meretz, Hadash, Arbetarpartiet, 25 av 120 Knessetplatser. Arabpartierna brukar hålla med deras sämsta sidor. Vänsterungdomar har demonstrerat en del, det kom fram att demonstrationerna helt var styrda av kommunistpartiet Hadash och mycket var betalt av den ökända Soros.

Gita sa...

Hasse.
Det är inte alltid så lätt att inse att man kanske inte har de rätta svaren på allting men om du börjar lite försiktigt så kanske du når de insikterna så småningom. Det skulle göra dej till en bättre debattör och det skulle vara med givande att samtala med dej då.
Sist, israelerna är i första hand inte ute efter att bli älskade av alla utan de önskar att fler och fler ska lära sej att se genom det politiska och mediala bruset var rätten ligger. Gör aldrig felet att tro att rätten ligger hos de som är flest och ropar högst.

Gita sa...

Signaturen Hasse rekommenderas att starta egen blogg och där framföra sina åsikter.
Han kommer inte vidare att bli publicerad här - inte ens under annan signatur.