25 mars 2013

Eko-fenomenet


Att man vill ha någonting har det någon juridisk tyngd?
Det verkar faktiskt så.
Inte framför domarskranket men i praktiken, i det verkliga livet.

Om jag vill ha den där skogsbacken, är det samma sak som att jag har rätt till skogsbacken?
Om jag vill ha den där röda bilen, är det samma sak som att jag har laglig rätt till den?
Om jag vill ha den där godispåsen, är det samma sak som att jag har rätt till den?

Ja kanske det?!
Åtminstone ibland.

Palestinierna säger att de vill ha Västbanken, Gaza och Jerusalem men är det samma sak som att de skulle ha rätt till dessa områden?
Naturligtvis inte.

Palestinierna vill ha massor, inte bara land. 
De vill ha ut sina mördare på gatorna och sina krigsplanerare på torgen.
De vill ha pengar och de vill ha ära.
Framför allt så vill de ha prestige.

Palestinierna vill ha en massa land de aldrig haft och aldrig brytt sej om förrän på senare tid och då endast i ett bestämt syfte.
Att få bort israelerna från detta land via osthyvelsmetoden.
Samma sak gäller för Jerusalem.
Palestinierna har aldrig förr brytt sej om Jerusalem och de bryr sej inte om Jerusalem idag heller.
Vad de bryr sej om är att israelerna inte ska ha tillgång till Jerusalem.

Palestinierna 'vill ha' och ekot från det samlade världssamfundet ekar 'vill ha vill ha vill ha' och i samma ögonblick har en "Sanning" etablerats.
Det är ju så det fungerar.
Det är bara palestinierna som har tolkningsföreträde.

När de en gång upprättat detta faktum, denna kanal, då är det enkelt - bara att köra på.
De vet nu att vad de än väljer att lyfta fram, sant eller osant, så kommer eko-fenomenet att fungera.

Ett av hundratals exempel lyder som följer.
Palestinierna anklagade israelerna för att sälja billiga tuggummin med skumt innehåll och jordgubbssmak till palestinska ungdomar som skulle göra flickorna galna av åtrå och i efterförloppet göra dem sterila.
Vad gäller pojkarna skulle deras' genetiska system' gå upp i rök och i slutändan skulle inga nya palestinier kunna födas och israelerna skulle få vad de ville.
Undersökningar gjordes efter initiativ av Washington Post och naturligtvis fann de ingenting – förutom ett ganska osmakligt tuggummi med någon form av jordgubbssmak.
Rubrikerna var dock palestiniernas eftersom eko-fenomenet hade aktiverats.
"Israelerna har nu åter igen gjort det och detta mot de stackars palestinierna".

Barriären som israelerna tvingades resa när det palestinska mördandet av israeler steg mot astronomiska höjder (mer än tusen människor mördades som borde ha levt idag), kallas av palestinierna för muren eller ännu hellre apartheid-muren.
I vanlig ordning tog det bara minuter innan de som har förmånen att få göra sej hörda i vår värld också kallar skyddsanläggningen för apartheid-mur.
Varför?
Mycket simpelt - därför att palestinierna har sagt så.

Palestinierna själva vet att det inte har någon rätt till området så de väljer en annan väg – att få folk att misstro Israel.
Läs gärna den här länken om San Remobeslutet som idag är gällande internationell lag trots att det har 90 år på nacken.
Den så hett åtrådda fabeln om en tvåstatslösning som de flesta utanför Mellanöstern inte kan leva utan är från palestiniernas synsätt endast ett medel, inte ett mål.
Ett medel att skala bort Israel, bit för bit, tills det inte längre finns.
Palestinierna vet att de har massornas öra så de behöver inte ens föra fram några genialiskt uttänkta anklagelser, några slappa smålögner fungerar lika bra för snabbt som ögat hör de ekot av sina påståenden med helig entusiasm vidarebefordras genom etern.

Det finns numera ett axiom som säger att allt vad palestinierna säger är sant.
Är detta möjligen det elfte budordet?
Snarare den åttonde dödssynden.

I dagarna läser vi att:
Kemiska massutrotningsvapen används (eller inte används) på befolkningen i Syrien.
Rebellerna i Libyen belägrar premiärministens kontor.
Kravaller uppstår i Libanon när premiärministern avgår efter standoff mot den av Europa ICKE terrorstämplade terrorgruppen Hizballah.
I Kairo, Egypten, var det våldsamma demonstrationer mot Det Muslimska Brödraskapet.
Tillståndet i de länder som smittats av den arabiska vårsnuvan kunda ha varit bättre.

I Ramalla fortsätter palestinierna att vilja ha allt de kunde skaffat sej genom arbete, samarbete och en gnutta god vilja.
Synd att dessa begrepp fortsätter att vara okända i Ramalla.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ...

9 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Där är också många skillnader - om judar försöker sprida information, som bilder och videos av arabers attacker på judiska odlingar, accepteras de aldrig någonsin av internationell press, men kommer araberna med nåt liknande sväljs det direkt även om specialister ser att de direkt är fejkade, eller missvisande. Att beskära fruktträd och olivträd kan man lätt få att se ut som om någon hade försökt förstöra det.

Och varför säger palestinaaraberna aldrig någonsin "tack" ? Gaza får 2-300 fulla lastbilar OM DAGEN - "Ship to Gaza" levererade mindre än 1% av en dagsleverans! Varor, vissa saker från Israel (en hel datortomograf levererades för ett tag sen), andra från alla möjliga NGOs, men logistiken att sköta transporterna är dyra nog. Och varför sänder alla dessa NGOs varorna via Israel när Egypten har en hamn, El Arish, 5 mil från Gaza? En strid ström av kameler kunde lätt sköta transporten, men ölet i Egypten är inte lika smakligt som i Israel......

Samma får Abbas otroliga mängder saker från Israel, se denna länken.
Israel kontrollerar enligt Osloavtalet area C av Judéen/Samarien, ca 3% av västbanksaraberna bor där sen gammalt. Dessa får mycket hjälp av Israel även om EU konstant gnäller om motsatsen.

Anonym sa...

A propos att vilja ha så har Ashrawi gått upp i limningen och anklagar bl a Israel för att belägra Östra Jerusalem, hennes och palestiniernas huvudstad! Men hon är ju kristen och som sådan kan hon väl inte berätta osanna historier:-) Allt kolporterat av outtröttlige kolportören E.B på hans "blogg", Dessa mina minsta...
EL

Harry Harrysson sa...

Nå hon är väl inte mer kristen än Obama är..... Bägge koncentrerar sina liv på att tala väl om muslimerna och deras aktioner.

En stat kan faktiskt inte ha mer än en huvudstad - "palestina" har redan två och vill ha ett annat lands huvudstad också. Det vanliga omotiverade "villhavillhavillha" Ett krav på stat är att den har en befolkning. Abbas regering vägrar låta en enda "palestinsk flykting" komma till hans land så det är ingen stat. Det krävs att de har territorium, vilket både Arafat och Abbas vägrade förhandla fram. Av en anledning, de "vill ha" hela Israel, står tydligt i deras Konstitution:

Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.

Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.


I definitionen av vad en stat är står också "The primary interest of states is the conservation of peace." och står det i Konstitutonen att deras huvudsakliga strävan är krig, kan de ingalunda kallas stat.

Så Hanans skrik om att hon villha judarnas huvudstad får vi ta med en nypa salt. Speciellt så länge hennes ENDA anledning är "villha" liksom Arafats.

Nabil Shaath, member of the negotiating team: "[Arafat] saw that repeating the first Intifada in new forms, would bring the necessary popular, international, and Arab pressure upon Israel, because it was already impossible to continue denying our right in Jerusalem and the right of the refugees, which are the two main topics [of conflict]."Hasse sa...

Men samtidigt vore det ju bra om ni då talade om vart ni anser att palestinierna skall ta vägen.Oavsett vad man sitter i för rasbiologiska spekulationer om deras ursprung har de flesta av dem bott många hundra år längre på sin mark än de Invandrarna. I den Bible som ni säger er tro på så verkar ju den kristna startat sin kult bland omvända judar kring Jerusalem, det verkar lite märkligt att en ospecad invandrare med judisk tro från typ Texas ttyker man kan sno deras land tusentals ås senare, eller? Skulle ni ge bort er tomt och hus i Sverige till en same som antagligen har närmare historiska rötter till er tomt ?
I Arabförbundets fredsförslag skulle Israel få 78% av landet och Araberna 22%, Snälla nån, whats the problem förutom några extrema bosättare (jag avstår från att återigen säga vad jag tycker om religion) ??
Det känns lite konstigt att den part som nöjer sig med 1/5 ses som den giriga, eller vart skall de ta vägen.
När Sverige erövrade Skåne, Halland etc.. fanns inte ens den bisarra tanken att jaga bort folket. I karlen fick finnarna behålla sina hem (men fick en usel stat), såvitt jag vet att det bara Marocko och Israel som i modern tid vill rensa landet de erövrat.
De kan väl bestämma sig, behåll eländet och ge boende och flyktingar medborgarska, eller ge bort 22% och slipp tjafset.... Inte konstigt Israel förlorar stödet av omvärlden. Alla civiliserade länder vet att man inte både kan ha och behålla kakan !!

Harry Harrysson sa...

Arabernas "fredsfördrag" kom från saudierna när hela världen var uppretad att der var saudier som kraschat World Trade Center, så de kände sig tvingade att få folk att tänka på nåt annat. Och de kom på: låt oss vrida tillbaka Mellanöstern till före Sexdagarskriget 1967 och sen köra en andra runda, punkt slut.

Låt oss ta den världsliga internationella lagen, det räcker. Minns du San Remo? En fortfarande internationellt giltig lag som togs över oförändrad av FN. Där sa gubbarna:


Erkännandet har därmed gjorts av det historiska sammanhang det judiska folket har med landområdet kallat Palestina och grunderna för att återupprätta sitt nationella hem i det landet

Behöver du mer?

Även när FN erkände Israel var det som en judisk stat - där en arabisk stat hade upprättats om inte det samlade arabgänget attackerade den judiska staten. De fick ju sen skylla sig själva.

Var palestinaaraberna "ska ta vägen". Ja, var ska alla palestinaarabiska "flyktingar" i alla länderna ta vägen? Abbasgänget vägrar ju hjälpa dom, har förbjudit dem från att komma till något slags "palestina", inte ens de som redan bor i hans område, i de läger han håller för dom och vägrar öppna. Men du - arabvärlden har ca 650 gånger mer land än Israel, så varför skulle Israel släppa till något? Muslimernas förfäder har ytterligt sällan bott mer än 100 år i området, studera denna artikel. Och denna också när du ändå håller på.

Nä, du behöver inte säga vad du tycker om religion och din uppfattning delas av ytterligt få människor globalt. Religion är vad som ger oerhört många människor, speciellt i fattigare länder, det enda de kan se upp till.

Nöjer sig med 1/5 - av vad? De har ju aldrig någonsin ägt något "palestinskt land" och araberna fick redan 4/5 - Jordanien. Selektivt minne.

Varför du blandar in diverse andra folk verkar ytterligt förvirrat. San Remo definierar anledningen till varför judarna fick kontrollen där. Utan att de andra som bodde där skulle störas i sina liv och leverne. Judarna gjorde så att otroligt mycket fler kunde livnära sig och de 25 år England hade kontrollen förstörde de otroligt mycket på samma sätt som de nu förstör England - genom att släpa in oändliga mängder muslimer. Läs referensen ovan om Araberna i det Heliga Landet.

Vill du veta mer om rasbiologi så läs denna länken.

Hasse sa...

Ja du Harry, det kanske verkar förvirrat men resten av välden definierar inte ägarskap efter etniska termer.
Det är kul att du som vanligt hänvisar till din egen blogg som faktabakgrund, lite ensamt för dig och dina åsikter här i världen eller hur ;-)

Om en palestininer äger ett hus så betyder det inte att en Israel kan kasta ut denne med nån slags mytologisk bakgrund från 2000 år tillbaka.
Om en Israel äger ett hur så skulle inte nån muslim komma dragande med att han skall ta över huset för att nån profet passerade för 1400 år sen etc..
Om samerna vore ett splittrat folk som återvände till Sverige så har de ingen rätt ta mitt hus ifrån mig.Och definitivt inte genom att hävda jag skulle kunna bo i vilket land som helst.
Tanken är så bisarr att principen inte skulle fungera i nåt demokratiskt land i världen.
Israel måste bestämma sig vilket årtusende man vill tillhöra, på 2000-talet är det den som har ett kontrakt som äger sin bostad, inte den som tillhör en viss religion.

Harry Harrysson sa...

"Restem av världen" ska alltså bestämma vilka lagar som ska gälla för ett enskilt land som "resten av världen" tycks hata - så länge de får ha sina israelproducerade mobiltelefoner, laptops, chattprogram (minns du när 4 killar i Tel Aviv uppfann det första, ICQ?), Google - och med alla de stora hi-techföretagen med utvecklingslabbar i Israel, som Google, Microsoft, Intel blablabla.

Så sluta använda dom produkterna tack.

At jag bäst känner till min egen blogg råkar vara oförståeligt för dej - tittar du noga är det inte mycket av mina funderingar utom som bindemedel, utan det är späckat av länkar till ursprungsdokument, och ibland utgör en artikel enbart en översättning. Men se en gång till så upptäcker du det. Eventuellt.

Dagstidningar gör exakt samma sak med sina utlandsnyheter utom att de är mindre petiga med att redovisa originalet.

Har du inte sett hur många gånger Israel har rivit hus enbart för att araber påstått att de har papper på att de äger marken? Att det senare ofta har kommit fram att de ljuger, att Peace Now har pressat dom, så de har blivit tvungna att böta för lögnerna. Att deras "äganderätt" oftast har berott på att Jordanien, när de illegalt ockuperade området, gav bort ägobevis i present till sina vänner utan att ha någon slags interntionell rätt till det.

Israels Högsta Domstol är starkt influerat av extremvänstern tyvärr, så Peace Now brukar där få vad de vill.

Araber äger en hel del land privat i Israel, precis som kyrkan gör. Jewish National Fund har under 100 år KÖPT enorma mängder land där, som de får göra precis vad de vill med, och de har reserverat det åt judar, liksom det är judar som donerat pengarna till Fonden för det ändamålet.

Araber i Jerusalem är ett speciellt kapitel, de köper land och bygger legalt i samma takt som judarna där, men de har också illegalt byggt väldigt mycket, och EU hjälper dem gärna, lika illegalt. Medan större delen av Jerusalem var illegalt ockuperat av Jordanien 1948-67 kände de och FN för att ohejdat ge judiska byggnader åt diverse araber, vilka judarna har haft stora problem att få tillbaka även med ägobevis.

Nog där. Jag skriver detta till icke intelligensbefriade läsare.

Hasse sa...

Självklart böjer jag mig i vördnad för den oerhörda intelligens du bevisar. Självklart har endast du skådat ljuset och jag tillsammans med resten av världen är intelligensbefriade (men vem skriver du då för....).
Jag får nu med vördnad vänta på att hela världen finner sanningen på din blogg.
Självklart har Israel större rättigheter att bryta mot mänskliga rättigheter för att de är så tekniskt framstående...hmmm, visst fanns det en land i Europa som många ledande inom Europeisk aristokrati inte ville stöta sig med för deras betydelsefulla industri, till och med när de valt en tydlig diktatur ?? men jag är väl för ointelligent för att minnas vilket land det var...och eftersom Sverige både ligger högre upp som innovatörsnation, i antal patent per år och har starkare ekonomi än Israel så kan vi naturligtvis bryta varenda regel som finns (Israel ligger väl möjligtvis över Skandinavien på företag på Nasdaq, men det beror väl på att TelAviv börsen är mindre än OMX).

Nejdu, jag blir inte så imponerad av att du och din blogg är överens om att alla har fel.

Självklart skall ett kontrakt på sin mark eller hur vara överordnat etnicitet eller religion. Självklart kan Jewish fund ägna sig åt att köpa mark, men om de säger att de endast säljer den vidare till Judar så är et rasism och olagligt i civiliserade länder. Jag är rätt övertygad om att Israel vill höra hemma bland dessa.

Harry Harrysson sa...

Jag svarade på båda kommentarerna under din senaste. Bara, eftersom du är bekymrad över Israels ekonomi, hittade jag just en bra artikel jag ska översätta till min blogg, läs länk