18 januari 2011

Om att peta i MellanösternJag är alltid förvånad – fast det borde jag förmodligen inte vara – över hur mysigt det verkar vara att bestämma över andra.
Eftersom livet är ganska knepigt borde var och en ha nog med att bestämma över sej själv.

Israelerna hatar att behöva moderera palestiniernas liv men de har å andra sidan tvingats lära sej vilka resultat eftergifter och annan urskuldningspolitik ger.
Palestinierna förnekar det judisk folkets rätt till sitt land, sin stat och sin existens medan Hamas med frustande spänning inväntar rätta tillfället att förgöra den.

Stora och mäktiga men ganska handfallna organisationer älskar att peta i Mellanöstern.
De älskar att göra uttalanden som vilket barn som helst inser är helt uppåt väggarna.
Signifikant nog är det dessa organisationer som alla israelrefuseniks refererar till som de renaste, klaraste och mest pålitliga sanningssägare.
Känner ni igen ramsan om FN, EU och Kvartetten för att inte tala om inhemska organisationer med utländsk försörjning som t.ex. Peace Now m.fl.
Hoppsan, nu glömde jag visst alla dessa ’människorättsorganisationer’, religiösa och mindre religiösa, som har funnit den perfekta rökridån för att driva sina ursinniga attacker mot lilleputtstaten Israel.
De är uppenbarligen smittade av den allvarligaste formen av palestinianism och sprider nu sina virus på vingar av förvriden humanism.

Alla dessa älskar att peta i Mellanöstern och speciellt älskar de att peta i Israel.
Favoritpetandet alla kategorier gäller alltid Israel.
De har alla svar och alla lösningar om nu bara Israel...
När Israel med sin långa och tunga erfarenhet av blåögd eftergiftspolitik inte samtycker, då börjar petandet på allvar.
Man rotar runt och gräver sej in, man bökar och påtar, man hotar och gillrar morotsfällor allt i avsikt att tvinga på Israel sina egna trossatser vars kvaliteter oftast inte är värda ens en plats på dagordningen.
Israel och israeler jämställs med hin håle och hans mostrar för inte kan väl detta överlägsna etablissemang finna sej i att lilleputtstaten Israel inte lyder order.
Som sagt, alla gillar att peta i Mellanöstern.

Varför är just Mellanöstern så intressant för kreti och pleti att projektera sina inre böjelser på?
Varför drar Israel till sej detta intresse för sin ’person’?
En del av förklaringen tror jag är ren och skär avundsjuka.
Att de inte skäms de där oförskämda judarna som bara efter några decennier törs klara sej helt på egen hand. (Den hågne kan gärna göra en jämförelse med palestiniernas förmåga(?) att klara sej själva.)
Till och med ’bidragen’ från USA har blivit en belastning.
Dessutom vill de bestämma över sej själva som vilken annan nation som helst – vilka egensinniga och otacksamma typer.
Här måste vi in och peta.

En dam med naturlig fallenhet för att peta i Mellanöstern är baronessan Ashton, EU’s taleskvinna i utrikesfrågor med rätt att peta.
Och petar det gör hon med avundsvärd frenesi dock helt utan stil och finess.
Baronessor - borde de inte vara bra på stil och finess?
Om ni känner för att underhållas av plattityder så lyssna till Ashton och ni kommer att få era drömmar uppfyllda.

Vi har ju faktiskt en både välborstad och oborstad person på närmre håll som också gillar att peta runt i Mellanöstern.
Carl Bildt torgför alltid sina synpunkter med knastertorr elegans som tyvärr överskuggar det faktum att han glömt att ta reda på hur det faktiskt förhåller sej.
Han gjorde ett blixtbesök till Gaza och när fotograferna arrangerat bilden så att ett bombskadat hus fyllde hela bakgrunden uttalade han sej och sa att detta hade Israel gjort på pin kiv.
Ungefär.
Ren nöjeslystnad alltså.
Industribyar sprängdes medvetet, sa Bildt, utan att darra på manchetten.
Det var han tvärsöker på, lilla Sveriges utrikesminister.
Att möjligheten fanns att dessa industribyar inte fungerade enbart som industribyar fanns inte i Bildts sinnevärld.
Inte heller att dessa aktioner föregåtts av ett grymt och långvarigt Hamaskrig mot staten Israels medborgare.
Hans frotteringar med den svenska och internationella Hamassympatisörseliten i det vilseförda projektet Ship to Gaza ska vi den här gången förbigå med tystnad.

Obama då, överpetaren av guds nåde?
Jag nästan skäms för att ta upp den tråden.
Förhoppningarna låg väl redan från början under strecket men den bottennotering han nu innehar efter sina olika petningskatastrofer i Mellanöstern är ganska dramatisk.
Dramatisk och ödesdiger.
Att peta i Mellanöstern utan att förstå mekanismerna kan inte bli annat än ödesdigert och där sitter vi nu mitt i denna ödesdigra soppa.

De som drivs av detta oemotståndliga begär att bestämma över andra och peta i andras inre angelägenheter borde först lära känna materialet de ämnar peta i och därefter noga studera följderna av sitt planerade petande.
Dessutom borde man djuploda sina egna bevekelsegrunder innan man börjar peka, helst också klippa naglarna och inte glömma handcremen.

Om man inte vill göra ont värre vore det allra klokast att peta i någonting helt annat – kanske sätta sin potatis eller plantera en tulpanlök.
Det kräver sin man att medge att man är klokare idag än vad man var igår.
Vem vet, detta är kanske förklaringet till att det är så ont om Män i avgörande positioner.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ...

22 kommentarer:

Merlin sa...

Precis, Gita! Avundsjuka handlar det om. Hur kan Israeler ha fräckheten att vara så duktiga och framgångsrika på allt de företar sig, verkar folk tänka. Varför? Jag har inte hört samma tongångar mot något annat framgångsrikt land.

Kid Kumlin sa...

Merlin,
Morning, jag väntade just att någon skulle kommentera Gitas hänvisning till de stora pekfingrarna och dessa stora män.
Jo se när det gäller Jerusalem och Israel så känner inte dessa pekfingrar till verkligheten.
Man vet inte att staden är signerad och vems folket är, därför famnar man i det mörker man lever i.
Varför skulle alla länder och alla folk peka finger åt Jerusalem?
Man måste naturligtvis ha en syndabock för alla misstag som man själv gjort i historien.
Det är verkligen synd om människan.
För övrigt så får vi inte glömma att Jerusalem är tecknet på tiden som vi lever i.

Anneli sa...

Hej Kid o Merlin o Gita.

Läs Profeten Sakarjas Bok tolfte kapitlet, det sammanfattar sakernas tillstånd allt mer väl ju längre tiden går.

Hasse sa...

OK´då. Eftersom Merlin saknar kommentarer får man ju inte göra er besvikna.

Varför isåfall inte klaga på de största "petarna", Irving Moskowitz öser in mer pengar i illegala bosättningar än Btselem, peace now och andra av era "favoriter" får tillsammans. Knappast ett positivt bidrag till varken Israeler eller Palestininer.
Varför den obefintliga kritiken här ???

Sen blir det ju så gnälligt igen (har sagt det förut, och det blir sannare för varje dag) Israeler måste vara världens gnälligaste folk.
Om man inte vill ha EU´s åsikter så är det bara att sluta ställa sig först i kön till vartenda frihandelsavtal, subvention, och utbytesprogram som EU har.

Det är ju inte EU som står och knackar på Israels dörr, utan Israel som desperat kastar sig efter vartenda EU-program, och gnäller om antisemitism om EU ställer minsta lilla villkor...

Om nu det går så fantastiskt bra för Israel på egan hand behöver de ju inte oss i EU, eller hur ? Tänk bara vilka ramaskrin det blivit från just Israel varje gång EU bara andats om att villkorna sina handelsavtal till krav respekt för mänskliga rättigheter och annat.

Som sagt, vill man inte ha EU där att peta så kan man bara säga nej tack till våra pengar och avtal.

Den som kommer som tiggare har inte mycket för att gnälla, den tuffa sanningen är att den som har pengarna sätter villkoren.

Gita sa...

Hasse -
Tänk så fel det kan bli. Jag hade faktiskt väntat lite mer insiktsfulla kommentarer från dej.
Om avtal. När två parter tror att båda skulle ha något att vinna på ett samarbete då börjar uthamrandet av villkoren för ett avtal. I detta beskrivs både vad som krävs och vad samarbetet förväntas ge och när man är överens då signerar man.
De avtal som finns mellan Israel och EU har kommit till stånd mot denna bakgrund. Observera att EU aldrig hade ingått några avtal med Israel om de inte insett att de hade något att vinna på dessa. EU är inte Moder Teresa – långt därifrån.
Utom i ett fall – när det gäller att mala ner dessa fantasieggande summor som regelbundet levereras ner i palestiniers svarta hål. UTAN VILLKOR! Har du någon gång sett eller hört någon EU-representant som skulle våga villkora dessa pengar mot exempelvis ... något mindre barbari? Dödsstraff för att sälja land till en jude t.ex.
Naturligtvis är både Irving Moskowitz och andra investerare välkomna att bygga upp landet. Inte dra ner det i skiten som vissa vid det här laget ganska ökända organisationer med sitt falska rättspatos gör.

EU har av egen önskan ingått avtal med Israel (alla i EU är inte idioter) och i dessa avtal är det noga stipulerat vad som gäller mellan länderna.
Där ingår definitivt inte något petande.
Din blinda tro på EU och dess penningmakt verkar också lite ansträngd speciellt som vi ser sprickorna vidgas dag för dag.

Hasse, ta det lugnt och gå lite utanför dina gamla trötta tankemönster. Kanske kommer du då att finna en värld där ute du inte trodde fanns - vilket kan vara nog så chockerande.

Anneli sa...

EU:s avtal med Israel, visar ju endast det klara faktum att Israel ligger i fronten på det mesta och alltså handlar EU med landet o har forskningsutbyte med det av rent egenintresse, trots sin antisemitiska o proarabiska inställning.

Dubbelmoralens mästare med andra ord. Behandla gärna din handelspartner som något katten släpat in, sparka på dem, men utnyttja dem o deras kvalitetsvaror o kunskap.

Framförallt välj vad du ska bojkotta, inte deras datorer o övriga högteknologi, hellre då vin o frukt.

http://kkumlin.blogspot.com sa...

Hej Anneli Gita och och Merlin och Hasse.
Anneli, du hänvisade till Sakarja, mycket intressant. I det tolfte
kapitlet kan vi se hur det går med Både Israel, hela Mellenöstern och
Ryssland samt EU-länder m.fl. länder.Alla som drar upp mot Jerusalem.
Där såg jag för första gången när jag för flera år sedan studerade profeten Sakarja.
I det fjortonde kapitlet som är det sista kan vi också se att i kriget mot Jerusalem kommer det att handla om ett atomkrig.
I det kapitlet ser vi också att Jerusalem möter sin Messias
Här slutar historien om slaget om Israel

haNavi heHadash sa...

Jag läste just en artikel av Caroline Glick som handlar om en av de helt oinformerade överpetarna - Condoleezza Rice - som väl banade väg för Obongos idiotier i Mellanöstern. http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=204576 - ytterst läsvärd, och den tar upp flera saker dessutom, som Arbetarpartiet och Barak som Obongo försökt fostra som bulldogg emot Netanyahu.

Merlin sa...

Sakarja är bra, ett sanningsvittne till skillnad från hasse. Förstår inte varför en så'n får skriva här, beklagligt. Hans åsikter passar bättre på antisemitforum.

Merlin sa...

Förresten vad är det för illegala bosättningar hasse yrar om?

Kid Kumlin sa...

Merlin, jag satt just och tittade på solen som tittar fram över det småländska landskapet genom mitt fönster, så brakade det till och du kom in med bland annat frågan, "vad Hasse egentligen gör på denna blogg" och det är nog uteslutande på grund av Gitas människovänliga sinne. Gita svarar och svarar denne "Unge man", jag kan inte tro att det är en gammal herre för då tror jag inte på något hopp. Det underliga är att han aldrig ger sig, aldrig tar ställning för sanningen. Förlåt Hasse, vi talar om dig.
Det enda vi kan göra, Merlin, är att be för honom, att du hittar hem.
För övrigt, Sakarja är "min profet"
Synd att jag inte kan sända några bilder på detta forum.
Allt gott till alla, inklusive Hasse, önskar jag
hej

Merlin sa...

Kid Kumlin, jag gillar verkligen dig, liksom jag tycker om Anneli, Gita, haNaviha... alla som söker sanningen bland lögnerna om Israel. Dessutom skriver ni ju så bra! :)

Kid Kumlin sa...

Merlin,
Trevligt att du uppskattar mina funderingar.
Har du varit ine på min blogg eller på mitt bildspel.
Jag bifogar det här.
http://kkumlin.blogspot.com
http://kidkumlin.org
välkommen!

Hasse sa...

Tack för omtankarna. Naturligtvis är jag tacksam till Gita som har modet att även släppa fram oliktänkande.
Däremot blir ja ginte så imponerad av någon somanvänder religionen till att legetimera orättfärdighet,hat och diskriminering. Sen spelar det faktiskt ingen roll om ni kallar er Muslimer, Kristna eller Judar.

Däremot måste jag göra er beskvikna kring EU´s handelsavtal. det ingår definitivt att "peta" i inre villkor ( http://ec.europa.eu/world/enp/policy_en.htm ). Israel ställde sig i kö som ett av de första länderna, det är ett erbjudande från EU som Israel accepterade villkoren för.

Som sagt, Israel har alltid haft valet att säga nej till EU´s pengar. Nu står Israel och knackar på dörrenför att bli insläppt och då är det precis som jag antar i era hem värdfolket som bestämmer.

Nu visar det sig dessutom genom Wikileaks att palestininerna erbjudit Isarel större eftergifter än Barak krävde, trots det sade Israel nej.
Hur skall man tolka allt detta annat än att Israel vill ha bosättningar hellre än säkerhet, och att palestininerna inte har någon partner i en fredprocess ?

En bra utmaning åt er som säger sig hylla sanningen, ärligt, vilken bild får ni av Israel ?

Merlin sa...

Tack så mycket, Kid! :) Nej, jag har inte sett din blogg, men nu när jag känner till den så...
Ha det så bra och fortsätt skriva här också. Du behövs, du är viktig, du säger sanningen till skillnad från...ja du vet vem, skräppostaren, som jag inte läser, orkar inte läsa strunt och idioti. :)

Gita sa...

Hasse –

Jag gillar inte att upprepa mej men när du tar upp den intressanta tråden med PaliLeak-papperna då kliar det i fingrarna.
Du måste lära dej att gå bakom rubrikerna och inte okritiskt kasta dej över de godbitar som slängs framför dina fötter. Per Gahrton hoppade jämfota i Newsmill och hans skadeglädje var det inget att ta fel på men jag antar att inte ens du vill jämföras med honom.

Min egen fråga när det gäller de här papprena är varför palestinierna blev så livrädda och uppträdde så fruktansvärt förvirrat? Som om de blev generade till döds över något som Hasse och andra gav dem beröm för – deras beundransvärda eftergifter. Redan deras bortförklaringar borde få alla varningslampor att börja blinka.
En annan fråga som bränner till är varför skillnaden är så avgrundsdjup mellan PaliLeak och vad de palestinska ledarna vanligtvis säger offentligt? Det verkar som om ledarna och förhandlarna är livrädda för ’The arab street’ vilket i sej borde tända ytterligare varningslampor, speciellt med hänsyn till deras integritet och eventuella förmåga att genomföra några förhandlingar.
Nu ser de resultatet av sin vägran att förbereda sitt folk för kommande kompromisser.
En kul grej i sammanhanget är att palestinierna vägrar att förhandla med Israel för att Israel inte såg någon vits med att stoppa bostadsbyggandet i samma stadsdelar i Jerusalem som palestinierna enligt PaliLeak säger att israelerna kan behålla!

Jag påstår inte att papperna är förfalskningar – det är palestinierna själva som säger det - och skäms in på bara kroppen. Vilken soppa!

Gita sa...

Hasse -
(forts)

Några citat.
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12263671
"What is intended is a mix-up. I have seen them yesterday present things as Palestinian but they were Israeli... this is therefore intentional," Abbas said in Cairo, in remarks quoted by the Reuters news agency.
The secretary-general of the Palestine Liberation Organisation (PLO), Yasser Abed Rabbo, alleged that al-Jazeera was engaged in "media games... to trick and mislead the simple citizen" and was working for a "certain political trend" - a reference to the Palestinian Islamist movement, Hamas, which controls Gaza.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4018977,00.html
Palestinian officials have accused Al-Jazeera, and their Qatari benefactors, of launching a smear campaign against Abbas. They say the documents have been misunderstood, distorted and even fabricated, though they have not provided firm evidence. Abbas vowed to fight the "forgery and distortion."

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4018118,00.html
Palestinian Liberation Organization Secretary General Yasser Abd Rabbo held a press conference Monday to discuss the matter. He claimed Al Jazeera, which released the papers, was systematically trying to hurt the PA and its president.
He stressed that the Palestinian leadership's stance had not changed. "We ceded nothing in Jerusalem. We ceded nothing more than Abu Mazen (Palestinian President Mahmoud Abbas) presented. Our position is that we have a right over the 1967 lands, the rest is not true."

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/erekat-al-jazeera-s-vicious-smear-campaign-puts-my-life-in-danger-1.339188
Erekat: “a vicious smear campaign"
What Al Jazeera people are doing is asking Palestinians to shoot me, physically.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/palestinians-give-abbas-hero-s-welcome-after-he-denounces-palestine-papers-1.339171
"The Palestinian principles ... have not and will not change and the first of them is that East Jerusalem is the capital of the state of Palestine," Abbas said to cheers from supporters from all over the occupied West Bank.
He said Al Jazeera had used "fake" documents.
"No one in the world can make us give up on a centimeter of our land, the issue of the refugees or the issue of Jerusalem”.


So, business as usual.
By the way – jag släpper inte fram Hasse för att jag är så rysligt snäll utan mer för att det ger mej ytterligare ett tillfälle att förtydliga vissa sammanhang.

Hasse sa...

Jag tycker inte detär så konstigt att det är stora skillnader i slutna rum och officiel retorik.

Både Israeliska och Palestinska politiker har befolkningar där religiösa och nationalistiska galningar har ett otroligt inflytande.
Vi vet redan att galningarna på båda sidor kommer gå i taket för allt som kallas eftergift.

Antagligen finns det några smarta på båda sidor, förhoppningsvis är några av dem med i förhandlingarna. Självklart vet dessa att båda sidor måste göra eftergifter,självklart måste de dessutom få chansen att få sitt eget folk med sig när de kommer med någon slags förslag, och att presentera det smart.

Al-jazera har ju lovat att släppa nya domument underhela veckan. Hitintill har de riktat in sig på Rammallah myndigheten.
Nu ikväll började de med Israel om jag förstått rätt. OCH, vad hände för det fånigt självklara avslöjandet att Bibi lovat att inte bebygga E1.
Precis som hos palestininerna gick bosättarborgmästarna i taket och ställer massa helt idiotiska krav.
Så min reaktion är att stollarna på båda sidor verkar rätt lika, vi får väl se om Jazera kommer med mer om Isarel närmaste tiden.

Jag gillar inte hemlighetsmakeri, men seriöst, den som släppt detta kortsluter både Israeler och Palestininernas möjligheter att göra eftergifter i förhandlingar.

jag gillar dessutom inte konspirationer men det finns bara 2 parter som har nytta av att kortsluta möjligheterna för PLO och Israel att förhandla, det är Hamas och Bosättarna.

Jag tror bosättare om mycket ont, men inte att de stödjer Aljazera. Alltså är det nog inte så långt borta att tänka att AlJazeera agerar nyttig-idiot åt Hamas i detta fall.

Eller vad tror du ?? Seriöst nyfiken..du läser ju lokalpressen

maggi sa...

She was made a Labour life peer as Baroness Ashton of Upholland in 1999, at the advice of Tony Blair.
Född i ett enkelt arbetarhem , där fadern var kolgruvearbetare. Har starka kommunistiska tendenser, men propsar ihärdigt på att kallas baronessa. Gifte sig i Westminister, som brukligt i den högre samhällsklassen. Vilken hycklerska.......... och hon gör stor skada i EU med sitt Israel hat. En typisk socialist m a o

Merlin sa...

Ja, Maggi precis så. Hur kan EU vara en demokrati när borgerliga regeringar är i majoritet och så gör man såhär. Naturligtvis borde en borgerlig "utrikesminister" tillsättas, inte en destruktiv Israelhatande socialist. Tycker detta avslöjar rätt mycket om EU.

Gita sa...

Hasse –
Kortsvar.
Vem vet vad Al Jazeera är ute efter men inte är det något som främjar en fredlig samexistens mellan folken i Mellanöstern.
Att de är ute efter att skämma ut Abbas inför hans eget folk och samtidigt ge lite extra råg i ryggen till Hamas är inte alltför långsökt.
Det är mycket riktigt vad många tror här men ju mer man försöker tränga in i hjärnvindlingarna hos Al Jazeera-folket ju obegripligare blir detta äventyr.
Folk som är mer insatta än både du och jag säger att många av dessa papper består av icke auktoriserade sekreteraranteckningar om diverse försöksballonger som skjöts upp under förhandlingarnas gång och inte representerar någon parts ståndpunkt.
Vad israelerna i sin tur erbjöd var naturligtvis inte intressant nog för att bli publicerat av Al Jazeera.
Dessutom var ju båda parter eniga om att så länge inte allt var överenskommet var inget överenskommet.
Förresten – vem kommer ihåg dessa pal-papper idag när Egypten brinner – eller försvinner...

Hasse sa...

Visst har du rätt Gita, de spännande nyheterna från Tunisien och nu Egypten överskuggar det mesta.

Tänk att människor äntligen vågar resa sig mot de ruttna diktaturer som vi i västvärlden alltid stått bakom.

Vet du inte gillar denna hemsida men bloggen gör 2 intressanta reflektioner.
- Varför har vi i väst alltid vurmat för de uslaste härskarna om vi önskar demokrati.
- Varför försöker Israels utrikesminister stoppa Israels demokratiska röster inom fredsrörelsen, just när andra folk kämpar för rätten att yttra sig fritt ?Sen en länk som är nästan obegripligare, vad i hela friden sysslar Israel med? När man så stolt proklamerat sig som Mellanösterns enda demokrati så har man plötsligt blivit diktaturkramare av värsta slag.

http://www.haaretz.com/misc/article-print-page/israel-urges-world-to-curb-criticism-of-egypt-s-mubarak-1.340238?trailingPath=2.169%2C2.225%2C2.226%2C