02 oktober 2010

Tjock och fet kommentar


Det kom en kommentar från ägaren till bloggen ’Israel i Sverige’ som var så tjock och fet att den inte fick plats som just kommentar till inlägget ”Mobbning i de fina salongerna”.
Eftersom innehållet var lite för intressant för papperskorgen uppgraderas kommentaren härmed till blogginlägg.

Jag skulle dock vilja säga något om de ganska inflammerade kommentarer som ramlat in, mindre p.g.a. inlägget än de frågeställningar JohannaV inledde sin första kommentar med.
Jag skrev vad jag skrev i blogginlägget och tar inte ställning i sakfrågan men jag är lite besviken på hätskheten i många av kommentarerna. Ämnet är brännbart men med viss ansträngning borde det gå att föra en debatt utan att sparka på den andre. Jag hoppas i fortsättningen att vi kan sänka garden en aning, lyssna, tänka efter för att därefter komponera en kommentar där sakfrågan står i centrum.

Nu till den tjocka, feta kommentar som i den här formen får bre ut sej precis hur mycket som helst.
Håll till godo.


Kommentar av ägaren till bloggen 'Israel i Sverige'.

Många kommentarer suck. Nån slags ordning?
Jag gick med SD just för att kunna kommentera idiotierna "inifrån" och har mailat både Kent och styrelsen tillsammans med en avhoppad präst, som hoppade av pga antisemitismen i Svenska Kyrkan. Där också ingår några faktalänkar från Anders Branderud, .http://bloganders.blogspot.com/

Till SD.
Ni kommer att få många nya röstare på söndag inklusive mej, som röstar på er av utrikespolitiska skäl. Där räknar jag in den muslimska invasionen hit som är helt oproportionerlig mot vad den har varit till andra europeiska länder, speciellt våra grannländer. Den rödgröna klumpen har helt gjort bort sig och upprepade gånger uttalat sig direkt antisemitiskt enligt EU:s definition http://israelisverige.info/?p=205.

En bra översikt av svensk politik och medialiv har jag sett på http://snaphanen.dk/2010/09/12/s%C3%B8ndagskronik-journalistpartiet-och-demokratin/#more-73966

Många av oss röstade på alliansen tidigare och blev chockade när Bildt började köra sin helt privata utrikespolitik utan att bli stoppad av den övriga Alliansen, som när det gäller Mellanöstern också går emot EU:s definition ovan. Minns när han var i Gaza efter Israels försvarskrig där - efter 10.000 raketer/granater, 40 om dagen veckan före kriget, mot judiska kvinnor och barn. Bildt kom ut därifrån efter någon timmes promenad med Hamasröstare och deklarerade "detta har Israel gjort av ren förstörelselusta". Han har fortsatt i samma stil. Att en expert garanterat att Israels sätt att föra stadskrig är mycket mer humanitärt än vad som skett av västmakterna i Irak och Afghanistan - se http://israelisverige.info/?p=41

Vad många av oss har direkt emot SD är dess aktiva antireligiositet hos en del medlemmar, där alla vet att motstånd mot kosherslakt etc. är ett arv från Nazitiden, och alltså associerar er med dem. Något jag vet att ni för övrigt motarbetar mer än t.ex. centerpartiet. Er tanke om religion som något omodernt och ociviliserat bör snarast rensas ut från ert partiprogram om ni vill vinna en andra valperiod. Bli mer Wilderslik! Han skulle aldrig säga sådana osmarta saker om religion i allmänhet. Gör ni den förändringen kommer också era röstsiffror att bli som Wilders, annars inte.

Det ni säger om religiösa byggnader är självklart absurt - det finns inget konstigare och osvenskare byggnadsverk än många moderna svenska kyrkor! Vänligen tänk till innan ni uttrycker er - det är en helt annan sak att muslimerna "pinkar revir" genom mastodontmoskéer i stadscentra och minareter - det krävs inte lång sökning på Internet för att se att dess mening är politisk och annan makt. Saudiernas variant av islam, wahabism har t.ex. inga minareter på sina moskéer så det är ingen religiös nödvändighet, och stora mängder saudiska oljedollars har betalt för våra moskeer.

-----------------------------------------------------------------------------

Omskärelse har alltid skett bland muslimer och judar, att några moderna tror att de är moderna genom att glömma bort sin religion och kultur får stå för dem, liksom Körösi som antagligen hade röstat på den Israelhatande Obama om hon bodde i USA. Som du ser på http://www.circs.org/reviews/rates/usa.html är bortåt 80% av alla killar i USA omskurna - och tycker man att 80% av amerikanerna är idioter så får det stå för den personens räkning. Jag är vanlig svensk men är också omskuren av hygieniska skäl.

Kosherslakt (och antagligen halalslakt, vet inte detaljerna) har en stor portion av djurvänlighet - prova själv att skära av din hals med blodådror och nerver med en döskarp kniv och jag tror du mår mycket bättre än den svinaktiga behandlingen djur får i våra vanliga slakterier.

Som Israelvän är det helt omöjligt att rösta på Alliansen - jag försökte sända en artikel till Newsmill om det, men blev vägrad publicering, så den ligger på http://israelisverige.info/?p=2316

Jag hade också de senaste två dagarna en mycket barnslig dialog med en av Israelpratarna hos KD, david.winks@kristdemokraterna.se se http://www.kristdemokraten.com/article.asp?Article_Id=28984
Han visades helt faktabefriad, och såna har KD som Israelexperter......
När han övergick från att försöka försvara sina argument med fakta, och i stället ägna sig åt personangrepp visste jag att det var dags att stänga butiken.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ...

1 kommentar:

Merlin sa...

Bra och intressant! Jag instämmer helt med Israel i Sverige-bloggaren. Vi var många som blev chockade av Alliansen och dess misskötta politik gentemot Israel. Bara hoppas på att Bildt försvinner som utrikesminister.

SD måste e,ellertid lära sig att respektera religioner och troende människor annars kommer de aldrig att tas på allvar eller själva bli respekterade.

Den politsika rörelsen islamism bör däremot bekämpas med alla medel eftersom den likt sociaism, kommunism och nazism strävar efter världsherravälde grundat på lögner, hat och våld.