29 oktober 2010

Lika barn leka bäst


Du känner till uttrycket att man har det eftertraktade ordet ’på tungan’.
Ofta fortsätter det att vara fastklistrat på tungan men ibland lyckas man spotta ur sej det och då kan man lättad skjuta de första demenstecknen framför sej ytterligare en stund.

Det är inte bara ord som kan fastna halvvägs utan också tankar.
Ibland kan man känna ett vagt obehag när vissa associationer aktualiseras men sammanhangen försvinner ofta bort som en hägring.
Vårt medvetende ter sej ibland aningens överreklamerat.

Jag har länge haft en känsla av att det finns en gemensam nämnare mellan islamisternas jihadrop och Diakonia.
Nu har dimman lättat och sambandet klarlagts.
Båda företeelserna använder sin religion i politiska syften.

Att utöva sin religion är mindre viktigt än att utnyttja den som en ”respektabel” språngbräda för politiska piruetter som utan denna dimridå hade haft en stadigt vikande publik.
Nu är maskineriet synnerligen väloljat (lyssna på Joakim Wohlfeil) och markörorden flödar utan tillstymmelse till självkritik.
Insikten om att även andra kan ha rätt saknas helt.

De islamistiska jihadisterna har lärt sej att dra den ena växeln efter den andra på sin religion.
Eftersom de anser att just deras religion står över alla andra religioner anser de sej ha rätt att kräva total underkastelse från oss andra som går under rubriken ’otrogna’.
Vi ska ta all hänsyn till dem medan deras religion inte tar någon hänsyn till andra än deras egna efterföljare.
”Allt vad vi vill att ni ska göra för oss ger vi blanka katten i att göra för er” – i en lös parafrasering.

I religionens namn kräver de politiska eftergifter var de än drar fram och terror rättfärdigas med religiösa förtecken.
Kvinnor behandlas som hundar och hedersmord förhärligas – allt i religionens namn.

Diakonia (som får representera alla som marscherar under den obibliska banderollen ”vänsterkristna”) vill naturligtvis inte vara sämre än det islamistiska jihadfolket så de trampar på i väl uppkörda hjulspår.
Jag har ingen aning om ifall Diakonia diskriminerar mot kvinnor men de diskriminerar vilt mot allt som har med Israel att göra och gullar frenetiskt med dess fiender.
Allt i den heliga religionens namn.

Dessa människor tänker reflexmässigt med ändalykten och gör en arbetshypotes av att allt palestinskt – från grovterror till finlirsterror – är en försvarbar yttring av ’den svagare parten’(!)
(Jämför gärna Israel med den arabiska/muslimska världen - storlek, invånarantal och petrodollar - och försök sedan lura ut vem som ligger sämst till.)
Möjligheten att ’den svagare parten’ kan ha fel och vara den egentliga orsaken till eländet finns heller inte i deras världsbild.
Fast det är klart, för att komma fram till den slutsatsen krävs en del tankemöda och sådant är inte vardagsmat i deras kretsar.
Det räcker att vifta med lite religion så går man fri – islamism såväl som vänsterkristendom.
Lika barn leker ju bäst som bekant.

Att försöka nå politiska mål med religionen som täckmantel är egentligen ursmart.
Religion är ju tänkt att vara något positivt och respektfullt och tanken är naturligtvis att denna positiva respekt ska lägga sej som skylande bomull kring ett annars förkastligt projekt - och visst fungerar det.
Nu är det upp till dej och mej att demaskera (avmaska!) dessa figurer, ställa fram dem till allmänt beskådande i all sin ömkliga ömklighet och säga – hit men inte längre.

Törs du?
Törs du låta bli?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ...

9 kommentarer:

imse sa...

Ja, vad de här två rörelserna står för har jag klurat ut för länge sedan. Och det är inte några trevligheter precis.

haNavi heHadash sa...

Det var det geniala draget hos Arafat - att börja snacka om en liten avgränsad grupp araber och börja kalla dom "palestiner" efter 1967. Araberna i allmänhet var stenrika med större delen av jordens olja, så det var svårt att tycka synd om dom jämfört med några miljoner israeliska judar, men snickra ihop en liten fattig grupp av araber - toppenidè! Se

http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=22564

Religion och politik är också intressant att se - du kanske har hört att Abbas skulle vara "sekulär och moderat", men hans folk då? De flesta palestinska ungdomar vill ha sharialag och deras bästa vän är Iran enligt senaste undersökningen. Jättemoderata.

http://israelisverige.info/?p=2895

Gita sa...

Imse –
Synd att det inte är fler som är så bra på att ’klura ut’ som du.

Gita sa...

haNavi heHadash –
Berätta för Bildt, men han har väl täppt till sina öron med olja från – var det Sudan(?) - av alla länder.

Anneli sa...

Diakonia agerar politiskt _visst och slår sönder lovande freds/samarbetsprojekt o gör i huvudsak palestinaaraber arbetslösa - varför?

Jag anser efter mycket grubblande att det beror på att de skyddar sitt existensberättigande samt den smygande antisemitism som alltid funnits bland kristna av någon underlig anledning, men den förstärktes vid mötet med islam under korstågen/motjihadens tid o tidigare när Spanien befriades från 700 års muslimsk ockupation.

Även kvinnosynen ändrades då, tidigare hade kvinnorna en stark ställning grundad i judendomen och de gamla modergudinnereligionerna.

Diakonia är en skam för de kristna i Sverige.

Anneli sa...

TOTALT HJÄRNSLÄPP ser jag återerövrigen av Spanien, var INTE före de första korstågen!

haNavi heHadash sa...

Kvinnosynen har varierat lite märkligt. På Vikingatiden var kvinnorna starka nog, http://www.historiska.se/historia/jarnaldern/vikingar/kvinnor/ och idag har länder som Thailand starka kvinnor (egen erfarenhet....) där de tar hand om familjens pengar och där det vanliga sexproblemet är att så många killar vill se ut som vackra flickor, katoeys.... OK, baserat på erfarenhet och inte svenska media.

De som behandlat kvinnor sämst är muslimerna och de kristna, baserat på några kvinnohatande apostlar. Medeltidens västerländska kvinnosyn var i absoluta botten, inte bättre än dagens muslimska hantering av dem.

Hasse sa...

Vad intressant, när man läser detta inlägg och kommentarerna så lättar dimman även om vart den här bloggen står.
I slutändan handlar det mindre om stöd för Israel, än om hat mot muslimer och kristna.

Gita sa...

Hasse -
Fel.
Det handlar inte om hat utan om förtvivlan över vad missbrukad, missförstådd, missledd, misslyckad, missriktad, missuppfattad, missvisande och gravt politiserad religion gör med sina efterföljare.