09 april 2013

RitualenDet här kommer verkligen inte att bli något orginellt blogginlägg eftersom det handlar om något som upprepas med stor regelbundenhet och som i varje fall jag upplever som pinsamt.

Jag syftar på RITUALEN.

Abbas ska blidkas med gester på Israels bekostnad – igen.
Uppriktigt sagt så tycker jag det känns lite barnsligt, som att dela ut gottpåsar till en bunt trilskande ungar för att få dem att uppföra sej.
Man skulle naturligtvis också kunna kalla det mutor.

Det handlar inte ens om gamla idéer i ny tappning utan vad de dammar av är gamla idéer i lika gammal tappning.
Idéer som aldrig fungerat eftersom de är ologiska till sin karaktär och inte tar hänsyn till människors inneboende rättskänsla.
Det ska inte gå att i efterförloppet säga - ha, nu gick de allt på en nit!
- Hur många plötsligt frisläppta palestinska brottslingar har inte sagt så till sina polare om de godtrogna israelerna.

Abbas å sin sida betraktar USA som sin privata jultomte och kräver att de ska pressa Israel till eftergift efter eftergift efter eftergift... 
Kan inte vuxna människor gå raka vägen fram till ett förhandlingsbord och helt enkelt börja jobba?

De enda 'gester' israelerna fått av palestinierna är elakartade raketsvärmar från Gaza, bomber och granater uppblandade med de mycket populära stenkastningstävlingarna mot passerande bilar.
Vissa av de martyriserade självmordsbombarna (som också kan räknas in bland de 'gester' palestinierna varit så generösa med)
kallas numera "Palestinas brud", vilket visar hur stolta de är över dem?

Detta låter ju ganska sandlådeaktigt, att de är stolta över sina mördare, men detta är vad israelerna har att kämpa mot dagligen.
Det är inte svårt att förstå att allt färre tar palestinierna på allvar.

Jag menar att vill palestinierna att omvärlden ska betrakta dem som ansvarskännande vuxna så får de sluta med sina 'gottpåsar i sandlådan-beteenden'.
Har de inte en enda kille med stake i som kan dra dem lite lätt i örat och föra fram dem till förhandlingsbordet, dra ut stolen och med en lätt puff få dem att sätta sej ner?
En sådan prestation hade varit värd ett Nobel-pris.

Palestinierna vill ha gester men i ärlighetens namn – hade det inte varit bättre med ett hyfsat resultat efter en väl genomförd förhandlingsomgång.

Ritualer är bara ritualer och gester är bara gester och ingetdera kan mäta sej med verkliga och bestående resultat.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ...

Inga kommentarer: