26 september 2011

Om konsten att roffa åt sej utan att betala


Kan någon berätta vad allt det här handlar om?
Abbas vill att hela världen ska övertyga honom om att Palestina finns och att han, endast han är den rättmätige ägaren.
Att Israel som blivit grymt terroriserat och decimerat under alla dessa år må ha vissa invändningar är högst förståeligt.
Det komiska är att Abbas vill gå bakvägen och roffa åt sej ett territorium där vissa delar är så skrämmande för honom att han inte vågar sticka in näsan.
Gaza ger honom stora skälvan.
Som om Reinfeldt inte skulle våga resa till Strängnäs...

Vad han egentligen säger är ’ge oss alltihop utan förhandlingar så ska vi sedan förhandla om resten’.
Världen gör som den är tillsagd och börjar med att stampa takten till Abbas tal i FN där han bl.a. sade att han nu, efter en gräslig massa år, är beredd att acceptera de gränser de absolut inte kunde tänka sej 1949.
Förmånserbjudanden har vanligtvis en tydlig bäst-före-datum men det är väl inte så noga med det heller.

”Palestina håller på att återfödas” sägerAbbas.
Menar han det gamla brittiska mandatet där judarna kallades för palestinier och som fick se sina potentater dra iväg med svansen mellan benen när det begav sej?

Hamas är mera rak på sak, de tycker det är under palestiniernas värdighet att be om en stat och att Abbas är alldeles för vattenkammad.
Stater ska erövras och först därefter konfirmeras av FN.
Så mycket för kärleken mellan Gaza och Västbanken.

Jag undrar också över FN’s agerande – eller är de bara glömska?
1993 inleddes den s.k. Fredsprocessen där kontentan var att nu ska det bli fred för i fortsättningen vi ska lösa våra mellanhavanden via förhandlingar.
Detta sanktionerades av FN.
Idag ler och applåderar samma FN när Abbas, utan förhandlingar, försöker grabba åt sej vad han inte vill (vågar?) förhandla om.
Utan några tankar på fred som är en given förutsättning för varje överenskommelse.
Den av FN sanktionerade Fredsprocessen avlivades idag av FN självt.

Ja, det är mycket underligt som händer i dessa dagar och det är kanske inte så underligt att jag höll på att glömma det allra underligaste.
FN är i färd med att upprätta en rasistisk apartheidstat och ingen lyfter ett ögonbryn.
Det är inget som jag eller andra sionistfreaks hittar på utan klart och redigt proklamerat av Abbas själv och hans talesmän, bl.a. palestiniernas ambassadör till USA, Maen Rashid Areikat.
Inga judar kommer att få bo eller vistas i ett färskt Palestina och nåde den som inte är straight...

Nästa fråga är naturligtvis vad Israel då, i den heliga jämviktens namn, bör göra med sina araber?
Fortsätta att bjussa på skola, sjukvård och pension?
Någon borde begära lite rättning i leden men snälla – inte FN, de har helt enkelt inga förutsättningar för en opartisk och saklig diplomati.
FN är tyvärr en mycket sjuk organisation och dess prognos är skoningslös.

Detta får vara nog för idag men var så säkra – fortsättning följer.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ...

6 kommentarer:

haNavi heHadash sa...

Självaste AP har en hel hög med anmärkningar på Abbas tal i FN - vilket är rätt unikt.
http://israelisverige.info/?p=8859

imse sa...

Tack och applåd!

Spiderdama sa...

Bra innlegg!! Det er visst så lett å glemme..

Anneli sa...

"There are no differences between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. We are all part of one nation. It is only for political reasons that we carefully underline our Palestinian identity, because it is in the inför PLO:s militära avdelningo medlem av dess interest of the Arabs to encourage o separate Palestinian identity. The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel." Zuheir Mushin, fd chef för PLOs militära avd o medlem av exekutiva rådet (30/3 1977). Detta gäller säkert än

Anonym sa...

Är väl hög tid att göra parterna mer jämnbördiga. Israel har under en lång tid kunnat göra som dom vill och bryta mot flera konventioner och internationella lagar. Det är självklart att palestina ska utropas som stat.

haNavi heHadash sa...

"Göra jämbördiga". Och vem ska göra USA och Kina jämbördiga????? Sverige och Norge???

Berätta gärna vilka internationella lagar Israel brutit emot. Obs - uttalanden från FN enligt kapitel VI är enbart rekommendationer, har inget med internationell lag att göra. Konstigt att Fatah och Hamas och Hizbollah i stort sett inte har ett enda klagomål från FN att ta hänsyn till.

Däremot har palestinierna i 18 år vägrat lyda de löften de själva gav för att få kontroll över area A och B, och det mest rättvisa är att Israel annekterar hela området med den terror judarna upplever dag efter dag. Se http://israelisverige.info/?p=7922
Araberna följer sannerligen inga konventioner, de utnyttjar paragrafer när det passar dom, men lyder dom inte. Att massmedia i Sverige inte skriver om det, tja.....