24 oktober 2009

Lågvattenmärke


För att fungera bör propaganda vara subtil och delikat, omärklig men ändå effektiv.
När Reinfeldt propagerar för sej själv och sin politiska framtid går han fram som en elefant i en glasbutik och tror att ingen märker någonting.

Att han behöver allt stöd han kan få av 'de nya svenskarna' är jag medveten om men att vädja till deras sämre jag genom att hylla judehatare (att tiga är att samtycka) och att med hög och tydlig röst slå ner på en tidningsartikel som möjligen skulle kunna irritera dessa nya svenskar – det är klumpigt, fegt och naturligtvis osedvanligt inkonsekvent.
Framför allt är det en uselt bedriven propaganda.
De gamla och trötta ursvenskarna som ser hur Reinfeldt fjäskar runt kommer förmodligen inte ha något intresse av att alls gå till valurnorna nästa gång det drar ihop sej.

Om vi drar in tryckfrihetslagen i denna soppa blir det hela ännu mer förvirrat och oförståeligt.
Av Reinfeldts handlande att döma drar man slutatsen att en lagändring ägt rum mellan Aftonbladets ’organartikel’ som riktade blåslampan på judarna och Israel och Jimmie Åkessons artikel i samma tidning ett antal veckor senare.

Har en lagändring ägt rum?
Inte vad jag har hört.

När Donald Boström spred sina gissningar och insinuationer genom Aftonbladets försorg inträdde för Reinfeldts del den stora munhäftan.
Naturligtvis var han rädd att hur han än vände och vred på sina ord kunde han råka förolämpa någon presumptiv väljare från gruppen de nya svenskarna.
Han tog den enklaste vägen ut och påstod, helt felaktigt, att tryckfrihetslagen förhindrar honom att överhuvudet öppna munnen – vilket han heller inte gjorde.

Härom veckan var det dags för ytterligare en kontroversiell artikel i Aftonbladet och i konsekvensens namn förväntade man sej att samma lag skulle förhindra statsministern att yppa sina djupare känslor nu som då.

Inte då.

De som knep käft när judiskt blod genom Boströms försorg dröp från Aftonbladets sidor stod nu i kö för att med hög röst offentligt fördöma Jimmie Åkessons artikel i samma Aftonblad.
Hur var det nu med tryckfrihetslagen...???
Detta handlingssätt är verkligen inte speciellt smart, det är så genomskinligt och söndervinklat att jag faktiskt skäms å deras vägnar.

Att det finns kloka människor som är allvarligt bekymrade över Sveriges framtid är inte så underligt med de lealösa ledare som nu regerar från sina höga ämbetstaburetter.
Om Sverige ska överleva som en fri nation för fria människor bör folkhemsfolket se till att skaffa sej ledare med en vision av en framtid utan skam, feghet och allmänt snuskigt beteende.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ...

SDS HD DN AB EX EX KB KB HD YA SvD SvD BLT DN SvD SDS SDS

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Gita, vem skall man rösta på i nästa val, DET är frågan! Det ena alternativet är värre än det andra och något tredje finns inte...

Reinfeldt har äcklat mig (för att inte tala om Bildt!) länge, men Mona Sahlin och resten av de där slöddren i det röd-grön-bruna gänget är ju ännu så mycket värre... brrrrrr....


Mr. wrrr...

Anneli sa...

Heja Gita!

Uromordentlig sammanfattning av läget.

Men jag hoppas folk inte blir soffliggare utan väljer in missnöjespartier, ex.vis PP eller röstar blankt!

Många har precis som jag svårt med Sd och deras inte helt lyckade storstädning, men samtidigt kan de behövas som ett stort minoritetsparti just nu och skaka om de övriga såsom Ny Demokrati en gång gjorde.

Gita sa...

Hej Anonym, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr -
Tack för hjälpen med att tyda lifvets gåtor.
Ibland är hjärnsläppet lite väl uppenbart – tyvärr.

Vem man ska rösta på? Ingen aning.
Det bedrövliga är att ett land som Sverige inte orkar erbjuda sina medborgare ett enda attraktivt alternativ som är någorlunda förtroendeingivande.
Fattigt, ynkligt och förbaskat trist.

Gita sa...

Hej Anneli –
Kanske kan missnöjespartierna hjälpa till att få de etablerade gammelpartierna att känna sej mindre säkra i sadeln och då möjligen – möjligen skärper till sej.

Merlin sa...

Gita, jag kunde inte sagt det bättre själv! Är grymt besviken på hur regeringen hanterat ab-skandalen. (Vet ej hur mycket tillgång du har till svensk media där, men det blev verkligen en stor affär i Sverige också).

Jag är ändå en av de som röstat fram denna regering, just för att få en annan utrikespolitik med bättre förhållande till Israel osv. Men vad får man? Jo en handlings-förlamad ledare som
t o m är sämre än Göran Persson i detta avseende. Nåväl, jag kommer aldrig rösta socialistiskt i vilket fall, men är bara så fruktansvärt less...

Till råga på allt kommer då denna motsatta reaktion, som du skriver om, på muslim-artikeln. Vad skall man säga? Suck...vad tröttsamt. Kan vi aldrig få några vettiga ledare i Sverige? Jag tyckte trots allt bra om Fredrik till att börja med. Nu ägnar han sig bara åt miljöfrågan dygnet runt, som om det är det enda viktiga.

Gita sa...

Hej Merlin –
Jag kan ju följa pressen via internet, att beta av TV-programmen blir det liksom inte tid för. Jag har dessutom personer som tipsar mej när något speciellt seglar upp.
Jag har förstått att stora delar av Sverige idag känner sej politiskt hemlösa och du verkar vara en av dem. Det är trist om man tvingas rösta på ett parti man anser vara det minst dåliga - det ger definitivt ett underbetyg åt det politiska klimatet i Sverige.

Merlin sa...

Faktum är att jag inte är politiskt hemlös personligen. För mig är det mer än fråga om att det inte längre finns några riktiga höger-konservativa partier att rösta på, men så har ju fallet tyvärr varit länge i Sverige och om det är så du menar har du rätt, Gita.

Gita sa...

Hej Merlin –
Jo, jag syftade på det du berättade att du inte var klar över vilket parti du skulle rösta på. Visst kan man personrösta numera??? Man kan ju också åstadkomma förändringar kommunalt.
Vad är det som gör att höger betraktas som fult medan vänster, hur extremistiskt det än är, verkar helt OK?
Jag tycker inte vi har någon anledning att acceptera detta utan frimodigt och stolt gå ut med ett rent och klart konservativt budskap och samtidigt peka på den extremism och fanatism som vänstern i en allt högre utsträckning står för.

Merlin sa...

Det är klart, något riktigt perfekt parti för mig har jag inte hittat, men det hindrar mig inte från att rösta ändå. Man kan kryssa personer, men så långt som personrösta, nja Sverige är ju inte riktigt där USA är i det avseendet. Det svenska valsystemet är designat för partier inte individer, men man vet aldrig hur det blir i framtiden.

Bra fråga, Gita. Det har en lång och komplex förklaring. En av roten till det onda som skett i Sverige stavas Olof Palme.

Riktigt, vi skall aldrig ge oss.