24 oktober 2016

Fikabrottet

Foto  Bertil Adania


Jag börjar mer och mer tro på min egen tes att hade palestinierna haft andra ledare så hade mellanhavandena mellan Israel och dem varit lösta för länge sedan.
Något galet är det med deras ledare, typ Abbas och Erekat, som talar med en sjueggad tunga och alltid letar efter något att anklaga Israel för.
Tala om det halvtomma glaset.

Man behöver så klart inte bry sej men samtidigt gör det ont när man förstår hur bra det hade kunnat vara.
För alla.

En del av er kanske vet att judarna just nu firat Succot (kolla med farbror Google) och då sätter många upp en succa i sin trädgård.
En vinglig och gles liten tingest som ska påminna det judiska folket om de tillfälliga hyddor de bodde i under den långa ökenvandringen från Egypten till Löfteslandet på den tiden det begav sej.

En kommunledare på Västbanken fick besök av några araber han blivit god vän med i sin succa och de dryftade livet i allmänhet över en kopp kaffe.
En av gästerna berättade för de församlade att 70% av människorna i hans by arbetade i det judiska samhället till båda parters belåtenhet.

Nöjda och glada en stunds förtrolig samvaro återvände besökarna hem till en mottagningskommitté de inte hade väntat sej.
De blev hastigt och lustigt arresterade av palestinska säkerhetsstyrkor som hade i uppdrag att omhänderta förbrytarna.

Vari bestod då brottet?
Jo besökarna i succan hade druckit kaffe med judar.

Hur står israelerna ut......


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ...

1 kommentar:

Kid Kumlin sa...Friskt och bra, härligt att se att du är på gång