22 februari 2014

Herr Dysterkvist

Före bantning och generell makeover.

Vanor kan lätt förvandlas till ovanor vilket Saeb Erekat är ett levande bevis på.
Han småhotar med ditten och datten för att hinta att han har famnen full av 'inside information' och att ingen borde komma på idéen att tvivla på hans förutsägelser.

Senast han lekte spågumma handlade det om att The Palestinian Authority skulle spricka om inte Israel ger dem vad de kräver.
Tidigare har det ofta handlat om det där fönstret.
'The window of opportunity'.
Hur många gånger har inte Erekat siat om att det just nu var sista gången detta fönster stod på glänt och därefter skulle den stora ödeläggelsen inträda.

Ett annat populärt ämne är intifadorna.
Om Israel inte följer de palestinska diktaten så kommer landet att ätas upp, alternativt brännas upp, av hiskliga intifador.
Erekat kan inte släppa denna för honom ljuvliga tanke så det är väl därför han upprepar den gång på gång.

Vill han skrämmas?
Vill han att folk ska betrakta honom som allvetande?
Vill han agera Gud Fader?
Speciellt det senare verkar tilltala Erekat enormt.

En liten person med stort ego är vanligtvis svår att tolerera, i Erekats fall – omöjlig att tolerera.
Som grädde på moset underhåller han oss med alla sina uppsägningar från jobbet medan han nästa morgon går till samma gamla  jobb som om ingenting hade hänt.
Kul prick.

Ska jag fortsätta "The Erekat Saga"?
Kommer ni ihåg Jenin-massakern som Erekat är pappa till?
Den är en av hans mest berömda skapelser som han mej veterligen aldrig behövt be om ursäkt för.
Erekat känner vid det här laget till ordens makt, att när de en gång är sagda så hjälper inga dementier i världen.
Orden har släppts fria och lever sedan sitt eget liv.
Detta anammade bl.a. BBC som drog ut det göttaste ur denna fabel tills den till slut självdog, förmodligen på grund av överexponering.

Under en enda månad, mars 2002, mördades 102 civila israeler i 16 olika terrorbombningar.
De flesta som stolt tog på sej ansvaret var från Jenin.
IDF insåg att det var nödvändigt att vända den trenden och eftersom de av erfarenhet visste att vackra ord inte skulle ha någon effekt så beslöt de att gå in i Jenin och hämta ut de skyldiga.
Jag känner en kille som var med och han berättade att i stort sett hela staden var minerad så de var bl.a. tvungna att skjuta på både soptunnor och papperskorgar för att undvika att själva bombas sönder och samman.

Resultat: 52 döda palestinier (varav 46 var vuxna män) samt 23 döda israeler.
Man kan på goda grunder antaga att dessa 46 vuxna palestinier var stridande män eftersom, trots att det var vår i luften, det inte var direkt läge för varken promenader eller picnic.
Naturligtvis är 52 plus 23 alldeles för många unga människoliv som fick ett brutalt slut men Erekat satsade ordentligt, han satsade på 500 (eller 523 som han själv säger på videon här) och de uppgifterna förvränger naturligtvis bilden ganska rejält.

Detta om Erekats bidrag till historien som gjort honom berömd i vissa kretsar medan andra äntligen fått upp ögonen för hans rätta ansikte.
Ansiktet av en kameleont som genom ena mungipan ljuger och förbannar samtidigt som han genom den andra småflörtar med tjejerna på CNN och BBC för att vara säker på att bli inbjuden igen.

Du kan läsa en genomgång av vad som verkligen hände i Jenin här men framför allt – ta allt vad Erekat säger med en ordentlig nypa salt för Erekat kommer du aldrig att slippa – han är en överlevare av Guds nåde.
Hans 'fingertip feeling' sviker honom sällan och han vet exakt hur långt han kan gå innan sörjan han slänger ur sej kommer att kleta ner honom själv.
Jag skulle inte vilja säga att han är en Guds gåva till mänskligheten men säkert en gåva till den palestinska generallögnen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, fy farao när han står och blåljuger rätt in i vårt family room!
Har för mig att han åkte dit nyligen när han berättade/ljög om sin familjs ursprung. Det var ju helt löjligt men ljuga får man i en viss kultur när det tjänar en själv eller Islam. Vilket de i väst fortfarande inte har fattat.
EL

Gita sa...

Det som retar mej mest är att hur många fabler Erekat än producerar så är det ingen som ställer honom till svars. Kan du förklara det fenomenet?

Anonym sa...

Gita

Ingen ställde väl Arafat till svars heller när han snackade med två munnar. Eller farfar Abbas när han gör ditto. Jag gillar bättre Tusen och En Natt:-)
EL