30 juli 2013

Det är något fel på världen


Jag tänker hålla Israel utanför det här resonemanget för de har suttit mitt i smeten sedan sin födelse - ja även prenatalt - så de tar sina beslut i ett annat ljus än resten av världen.
Jag vill i stället prata om just resten av världen.

Varför är det ingen som har synpunkter på om det ska betraktas som rätt och rättssäkert att fångar med långa straff blir utsläppta i förtid?
Varför är det ingen som opponerar sej mot att israelerna ser sej tvungna att släppa fria över 100 gravt kriminella fångar.
Varför är det ingen som protesterar?
Varför är det ingen som bryr sej om att forska i orsaken?
Varför är det ingen som ser några nackdelar med att släppa ut grova brottslingar som är stolta och lyckliga över de mord de begått?

Är det någon som har några svar?
Är det möjligen ett 'icke-ämne'?

Den enda orsaken till dessa frisläppanden som gemene världsmedborgare känner till är att det är ett krav från palestinierna och med det låter man sej nöja.
Jag har varit inne på det tidigare, att palestiniernas ord har blivit världens lag, men jag har aldrig förstått mekanismerna bakom denna oförklarliga världsbild.
Kan det vara så banalt som att palestinierna mycket övertygande lyckats sälja sej som världsalltets största och mest miserabla underdog som ingen har rätt att ha några synpunkter på?
I så fall skäms jag över att vara människa.

Kan någon ge mej en enda orsak till att släppa ut högbelastade kriminalfall utan att få en endaste tulipan i gengäld?
Varför finns det ingen med tillgång till tryckpress, mikrofon eller kamera som berättar hur fel han tycker det är?
Varför är inte ledarartiklarna i DN och Svenska Dagbladet fulla av förundran parad med avsky över detta rättsvidriga handlande?
Varför inleds inte både Aktuellt och Rapport med uttryck för den stora sorg de känner för att israelerna planerar att släppa fria massvis med massmördare?

Kan det vara så att man i gemen tycker det är bra?
Skulle man tyckt det vore bra om samma sak hade skett i Norge?
Varför i så fall tycker man det är bra?
Är det för att man tycker det är bra att araber mördar israeler?
Tycker man att araber ska få mörda hur många israeler som helst utan något straff?
Finns det någon gräns?

Är det möjligen så att man tvivlar på att de som dömts för mord i Israel verkligen mördat?
Glöm det för när en arab mördar en israel så handlar det inte om några förnekanden – han är stolt över vad han gjort!
Dessutom är hans framtid säkrad för under den tid den israeliska staten hållit honom med mat och husrum så har Abbas satt in en fet lön på hans bankkonto för väl utfört 'arbete'.

Nej jag tänker inte leverera några svar och i ärlighetens namn förväntar jag mej inga heller.
Om någon har ett svar så kommer han förmodligen att behålla det för sej själv eftersom det ännu inte är helt rumsrent att säga offentligt att judarnas blod alltid varit billigt och anses vara billigt även idag.

Paula R. Stern har också funderat över problematiken och hennes sammanfattning lyder så här:
"Den dag då palestinierna vill ha fred kommer vi inte att behöva köpa den och så länge vi är beredda att betala deras pris kommer de alltid att dra längsta strået."

Det är verkligen något fel på världen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ...

2 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Och svaret är trivialt förstås - det är de israeliska regeringarna själva som gör det och vem vill vara mer proisraelisk än Israel är självt?
Exakt samma sak: Obama ringde i början av sitt jobb på tronen till Abbas att han skulle kräva frysning av bosättning och att den gamla stilletåndslinjen hux flux skulle förvandlas till en nationell gräns. Glöm att Säkerhetsrådets §242 talar emot det, glöm att Osloavtalet inte säger så, glöm att den internationella lagen från San Remo talar väldigt mycket emot det. Men Sharon gav terroristerna Gaza direkt emot sitt vallöfte, Olmert lovade Abbas i stort sett hela Judeen/Samarien, så varför skulle världen gå emot?

Netanyahu bryr sej inte ens om att hans siffror sjunker konstant i gallupundersökningarna, http://israelisverige.info/?p=15530

maria sa...

Alldeles rätt. Varför vågar ingen bland de ledande politikerna i EU och alla andra länder ställa sig dessa frågor?
Och varför tillåter statsminister släppa mördare som är likadana som nazimördarna fria?
Varför lyssnar han inte på Bennett och Dannon? Och på 85% av israeler?