30 mars 2012

Falsk varubeteckning
Välstylade fredliga demonstranter.


Egentligen tycker jag mest synd om de stackars israeliska värnpliktiga som beordrats ut för att ’baby-sitta’ demonstranter i stället för att få vara hemma med sina familjer och förbereda shabat.

Den falska varubeckningen syftar naturligtvis på de deklarationer de arabiska upprorsledarna gav innan den tjusigt arrangerade demonstrationsdagen ute i friska vårluften sparkade igång.
Det skulle bara bli några fredfulla och fridfulla demonstrationer för att tydliggöra sitt ogillande av Israel i största allmänhet och med Israels huvudstad i synnerhet.
Jerusalem–marschen kallad i dagligt tal.

Demonstrationen i Kalandiya i norra Jerusalem hade knappt fått upp ångan innan de vältränade bicepsarna trädde i funktion.
De kastade molotovcoctails och stenblock mot sina baby-sitters och allt fagert tal om en fredfull demonstration visade sej naturligtvis bara vara en rökridå.
Den kolsvarta rökridån materialiserades dessutom av bildäck man tuttat fyr på i gammal god tradition.
Om detta innebär att palestinierna framöver kommer att tvingas köra omkring på fälgarna får framtiden utvisa.

Att vara en up-dated demonstrant kostar på.
Man kan inte vara klädd hur som helst för då kan ju det katastrofala inträffa att CNN inte består dem med vederbörlig uppmärksamhet.
Nej på med linnet och arafatschalen och välj ut några stenbumlingar som räcks fram av villiga barnahänder.
Därefter är du redo att intaga världens TV-soffor.

Det hela är naturligtvis en show som älskas av massorna men jag tycker fortfarande mest synd om de israeliska värnpliktiga som på själva fredagseftermiddagen tvingas utföra detta skitjobb.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ...

23 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Man undrar ju över vad alla mödrar i Sverige och andra västländer tror när deras söner och döttrar åker dit för att attackera judar - vad tror de egentligen? Har de läst länk.....  Se också länk1 länk2 länk3 länk4 länk5 så de vet vad ungdomarna roar sej med medan de provocerar unga judiska killar.

Anonym sa...

Återigen samma "snälla tyck synd om oss attityd.."

Om man kollar en vanlig karta så ligger inget av de ställen där kravallerna ägt rum inne i det erkända Israel. Så om soldaterna vill slippa bråk är det väl bara hålla sig hemma i Israel!!

Om Sverige hade invarderats av exempelvis sovjet under kalla kriget skulle jag förhoppningsvis göra allt jag kunde för att göra livet surt för ockupationsmakten, och självklart tror jag att många svenskar skulle lägga manken till lite extra på dagar som 6 juni etc.. för att påminna ockupanternas soldater att de borde åka hem till sig.

Så om en sovjetisk soldat fått en sten i huvudet hemma hos sig på röda torget hade det naturligtvis varit synd om honom.
Hade han däremot fått en sten i huvudet om han befann sig i stockholm och hindrade svenskar att demonstrera mot Sovjet på sergels torg skulle jag knappast fällt nån tår, sorry !!

Jag hade dessutom haft lagen på min sida !

Vänligen !! Hasse

Harry Harrysson sa...

Hasse har legat i hängmattan och samlat energi ett tag ser jag. Men varför upprepar han konstant samma lögner och visar samma totala oförmåga att lära sig något som Obama?

Judiska nybyggare följer exakt vad Arafat signerade i Oslo och fick Nobelpris för, Israel har full kontroll över area C i Judéen/Samarien. Araberna fick samma kontroll över A, B mot villkor att de avslutade all terror och hatpropaganda. Enbart under februari är 100 terrorattacker från dessa araber registrerade. Judarna råkar alltså ägna sig åt helt legal verksamhet.

Att EU konstant försöker uppmuntra araberna att stjäla mark i area C kan jag ge åtskilliga länkar om. Trots att EU och FN var med och bevittnade Arafats underskrift. Vill man förtränga något är det lätt gjort.

Palestinierna har aldrig någonsin ägt något land, svårt att fatta? De fick kontroll över A, B (även om Israel har fullt säkerhetsansvar i B) till förhandlad fred OM de uppfyllde villkoren, vilket de inte har gjort på 18 år. Hur mycket tålamod ska israelerna ha? Palestinierna äger fortfarande inte ett skvatt statligt land permanent, beror helt på vad en förhandlad fred säger.

Visserligen var Osloavtalet åt skogen men det är vad som finns nu, förutom San Remoavtalet, fortfarande fullt giltig internationell lag, även om England under sin mandattid bröt emot i stort sett varje paragraf där.

Likaledes bör du ta reda på vad Säkerhetsrådets §242 verkligen säger, sagt av en av författarna. länk. När Israel väl fått säkra och försvarbara gränser bör de lämna LAND, inte ALLT LAND -- och sjlvklart har de redan lämnat 80-90% av det aktuella landet, hela Sinai, mot villkor att Egypten håller fred. Annars får de ju återta det.

Kyrkan har blivit allt mer antisemitisk i sitt öppna judehat. Se
länk. Se även länk.

Kyrkan har alltid varit judehatare, från kyrkofäderna
länk framåt. Västkyrkan höll sej lugn i 50 år efter Hitler, kyrkan i Mellanöstern hade inte den pausen utan följer hela arabvärlden som beundrar Hitler och ständigt trycker nya upplagor av hans böcker på arabiska.

VET du ingenting alls?

Hasse sa...

Harry

Hängmattan är en utmärkt plats att vila upp sig på så långt är vi överens.
I övrigt så får jag tacka för insikterna i din verklighetsbild.

Självklart kan du hävda att områdena inte är ockuperade, du har delar av Israels regerings med dig, och sen ingen mer i hela världen. Ensamt ??

Jag antar att ditt utbrott om kyrkor och antisemitism var nåt slags svar på min fråga varför Israel helt enkelt inte lämnar de skristna i fred om de vill slippa kritik från andra kyrkor.

Du menar alltså att: Eftersom kyrkorna enlig dig har en antisemitisk historia har Israeliska soldater rätt att ge dagens kristna palestininer organiserad kompanistryk. Problemet enligt dig blir då att kristna från andra länder (Bilda, Diakonia, Svenska Kyrkan, + likannde från andra länder) kan råka vara på besök och se när det händer och då berättar om det....

Har du verkligen tänkt igenom det här ???????

Tror faktiskt att hängmattan var en trevligare samtalspartner, och mindre skrämmade. Känner du till några andra regimer som ansett sig har rätt bruka våld mot minoriteter, men önskat förbjuda att man talar om det??

Gita sa...

Hasse –

Nu tänker du bakvänt igen. Jag blir nästan lite besviken på dej, du kan bättre.
De kravaller jag nämnde tilldrog sej i Kalandiya, en ort mellan Västbanken och egentliga Israel. Att dessa yrkesdemonstranter stannade där och inte drog ner genom hela Jerusalem var just tack vare dessa värnpliktskillar jag skrev om.
Menar du på fullt allvar att du hade föredragit att stadskärnan blivit förstörd medan Israels försvarare suttit och rullat tummarna?

Dina liknelser med Sovjet i Sverige haltar så pass att jag går förbi dem med en skamsen tystnad.

Sist om att ’tycka synd om’.
Alla andra (nästan i varje fall) tyckte synd om de stackars palestinierna som ’tvingas’ hitta på rackartyg för att bli berömda. Just därför, i motsats till de flesta andra, valde jag att tycka synd om killarna som försvarade Israels gränser. På pin kiv om du så vill.
Om du vill gotta dej i den ädla konsten att tycka synd om sej själva så rekommenderar jag Abbas tal från Kairo igår. Där gick det åt många näsdukar för ack så synd det var om honom. Arma krake som tror att folk går på hans bluff fast när jag tänker närmare efter så är det naturligtvis precis vad de kommer att göra – gå på hans bluff.

http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=264526
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4211549,00.html

Abbas anklagar Netanyahu för att inte vilja komma till förhandlingsbordet vilket bör betyda att han snarast behöver nya glasögon för just där – vid förhandlingsbordet – har Netanyahu suttit nu ganska många år och bara väntat. Abbas genomför den ena piruetten efter den andra för att slippa slå sej ner och kräver bl.a. att det färdiga förhandlingsresultatet presenteras för honom innan han tar plats vid bordet. Allt ska vara klappat och klart redan innan förhandlingarna har börjat.
Jag undrar vad det svenska LO skulle säga om en sådan förhandlingstaktik?

Nej låt dej inte förblindas av sådana petitesser för de stackars palestinierna vet att de är ofelbara, allt är de andras fel och de kommer säkert som amen i kyrkan att ta hem några pluspoäng också på detta fantasieggande blufferi.

Harry Harrysson sa...

Hasse: Varför kommer "obildbar" upp i de cerebrala delarna av hjärnan när jag läser dej? Du anser att det är av högsta vikt vad folk "tycker", oberoende av allt annat. http://en.wikipedia.org/wiki/Oslo_Accords berättar rätt tydligt vad som gäller, till förhandlad fred. Du kör med vad fiskarna i hamnen "tycker" vilka har lika mycket fakta om vad de känner till, men inte alls om annat.

Funkar det att lägga in en video här? Nä, gick inte, gick på en annan blogg. Här länken.
Den säger det mesta.

FN har godkänt Osloavtalet, EU har det, därefter hoppas de att folk inte kollar vad det säger.

Jag "hävdar" vad Osloavtalet säger, vad Security Council §242 säger, vad San Remo säger, inte vad Hasseman säger, sorry.

Kristna och andra, som Bahai med sitt tempel i Haifa, mår otroligt mycket bättre i Israel än under muslimerna. Bitte H skrev just om hur de 10 millionerna kopter i Egypten nu ska få tillåtelse, efter att deras antisemitiska biskop har kolat, att flyga till Jerusalem. Kopterna har varit blandade när det gäller antisemitism, men de lär sej, diskuteras på FaceBook.

Antalet kristna i Israel ökar medan det sjunker katastrofalt under muslimerna - kolla den demografiska utvecklingen i Betlehem från en vederhäftig källa och inte Svenska Kyrkan, Diakonia, Bilda eller liknande antisemitiska kräk.

Anonym sa...

Detta var ingen rolig läsning att hitta på Påskdagen

När jag tittar på er sida har jag svårt att förstå detta enorma hat mot kristna som Harry uttrycker.
På gudtjänsten idag hade vi hälsningar från vår lutherska vänförsamling i Betlehem.
Kan ni överhuvudtaget förstå vilken kränkning att Israel idag på påskdagen sorterar vilka palestininer som får gå till gravkyrkan. Och snart skall de ortodoxa få samma behandling. Biskop Yonan i jerusalem har ofta påmint om hur Jordanierna förbjöd Judarna besöka klagomuren, de om några borde väl förstå känslan av att någon sätter murar och taggtrån mellan människor och deras heliga platser.
Vad jag förstår kallar Harry alla som faktiskt dagligen befinner sig på plats med de kristna på Västbanken och Gaza för "kräk", medan alla som inte satt sin fot på plats är "vederhäftiga". Varför detta hat ? Och varför denna rädsla för de som har kunskap ?

Britta/EFS-medlem

Hasse sa...

Harry, jag måste helt enkelt få uttrycka min beundran över din bländande argumentationsteknik. det är sällan man hittar en debattmotståndare som är så angelägen att övertyga alla om att den andra sidan har rätt, speciellt din metod att köra med förolämpningar när argumenten tryter övertygar enormt, om att dina motståndare har rät alltså ;-)

Var inte ledsen över känslan att alla andra är "obildbara". Jag tror att de sista kyrkoprelaterna som ståndaktigt hävdade att jorden är platt hade exakt samma känsla när folk lämnade den sanna tron ock började lyssna på de ogudaktiga naturvetarna. Fortsätt gärna, självklart har hela världen fel och du har rätt !!!

Jag saknar fortfarande svar på dilemmat om vad som är det värsta problemet: Att Israeliska soldater spöar upp obeväpnade palestininer på ockuperat område? Eller, att det finns vittnen på plats som berättar om vad som händer ??

Hasse

Harry Harrysson sa...

Britta,

Uppriktigt sagt vet jag inte var du läser, under eller över raderna. Jag kallar inte alla kristna för kräk, men de som sprider hat mot judar förtjänar det. Utställningen som Bilda just drog in full av antisemitiska bilder, där gjorde jag en jämförelse med Ahmadinejads ökända tavling om den värsta teckningen mot Förintelsen, och folk känner ingen skillnad på nivån hos antisemitismen, se själv på länk.

Grunden till kyrkan var rå antisemitism, judehat, läs här. och fortsätt här.

Läs lite av rapporterna från "följeslagare" (som sannerligen aldrig följer några judiska barn i södra Israel utan bara där de vet att det är ofarligt eftersom israeliska soldater sköter om säkerheten) och se hur varje rapport andas judehat och värme mot de snälla muslimerna - som de facto sett till att där inte finns många kristna kvar i de palestinska områdena. länk De som fortfarande är kvar och inte flytt måste självklart tala så muslimerna inte slår ihjäl dem som vanligt.

Du kan hitta hur många antisemitiska kristna hjälpgrupper som helst, en här. Diakonia fullständigt öser våra skattepengar över en massa antisemitiska propagandagrupper i Mellanöstern.

Å andra sidan är de flesta i USA kristna och mycket mer pro-israeliska än många kristna ledare i Sverige. Där finns kristna grupper som kommer och hjälper de judiska nybyggarna i Judéen/Samarien, länk En annan länk. Mera. i area C som Arafat skrev under i Osloavtalet att det ska kontrolleras av Israel till förhandlad fred. P.S. där existerar inget palestinskt land förrän där har kommit ett fredsavtal - eller när Israel får ta konsekvensen av att araberna vägrar sluta fred.

Så jag drar inte ALLA över en kam, enbart de som förtjänar det. Ser du skillnaden?

Harry Harrysson sa...

Hasse: Ett tips: demonstranter kastar stenbumlingar och brandbomber mot soldaterna, enbart i mars var det 229 attacker från araberna mot judar, se http://israelisverige.info/?p=7922 Vet du inte hur det ser ut så se på http://israelisverige.info/?p=11171 hur det går till dagligen när araberna roar sej.

Eftersom du inte klarar så mycket information i taget, svara mej på en fråga: accepterar du Osloavtalet, som Arafat fick Nobelpris för?

Hasse sa...

Tack Harry, du förnekar dig verkligen inte. Är det helt säkert att du inte jobbar undercover åt palestinagrupperna ??

Du och Reepalu hävdar alltså nu på fullt allvar att man skall kunna straffa folk utifrån deras etniska identitet.
- Om några palestininer kastar sten så är det alltså enligt dig OK för Israels Arme att ge kompanistryk till andra palestininer som inte använder våld
- Om israel begår övergrepp i mot palestininer i mellanöstern så är det alltså enligt dig OK för deras släktningar i Malmö att ge kompanistryk till medlemmarna i Judiska församlingen.

Jag tror att du och Reepalu i grunden är helt fel ute.

Varken Palestininer eller Israeler uppfyllde villkoren i Osloavtalet, men även om de hade gjort det så fanns ingen rättighet att rekvirera mark för militärt bruk och sen ge bort till privata intressen.

Även om länkarna i din tidigare postning inte var till mig så får jag tacka för dina länkar som uppenbarligen beskrivar vad du ser som normalt och pro-israel. Religiösa galningar som åker och stöder illegala bosättare är alltså pro-israel ?? Du har inte funderat på att skilja mellan pro-bosättare och pro-israel som i de flestas världsbild är olika saker. Om Israeler började skänka pengar till Sverigedemokraterna och nationaldemokratrena, skulle du kalla dessa för pro-sverige ???

Seriöst, religiösa galningar hör hemma på medeltiden, oberoende om de kallar sig Judar, muslimer eller Kristna !!

Dessutom tycker jag du kan lägga ner din Israeltypiska gnäll-mentality!
Om Israeliska soldater och illegala israeliska bosättare inte vill ha stenar och okvädningsord på sig har de ett fritt val att lämna ockuperat område och åka till Israel.

Som jag skrev tidigare, hade sverige ockuperats av sovjet under kalla kriget had vi varit många svenskar som gjort allt för att få de sovjetiska soldaterna att åka hem till sig. Vi hade dessutom haft rätten att göra det !!

Men som sagt, fortsätt gärna och hävda att det inte finns nån ockupation och att jorden är platt. Jag kan bara tacka för hjälpen varje gång du skriver nåt ;-)

Harry Harrysson sa...

Hasse,

Du ÄR obildbar, men för andra som läser ska jag påvisa dina lögner.

Hur tycker du att Israel ska försvara sig mot alla araber som terroriserar judarna? Låtsas som om det regnade - vare sej det är raketer, stenar eller Molotovcocktails? Senaste årets terror på denna länken. Senare års mord på judar här. Många har Fatah tagit på sig.

Ja, kommer en stor flock araber mot judiska civila eller israeliska soldater riskerar alla livet, inte bara den främsta raden som kastar klippstycken och Molotovcocktails utan även andra i den stora gruppen, det må vara svenska ISMare eller "följeslagare" som vill höra till gänget. De fall man tagit någon enstaka jude som har använt våld blir det finkan direkt om det inte var självklart försvar. En ständig klagan hos högerns människorättsförkämpar är att araber i regel släpps långt i förtid pga olika "gester" mot Fatah medan judar som använt våld får sitta tiden ut - i bland till och med underåriga småflickor.

Jämför med att Israel under förra året tog emot 180.000 icke-israeliska araber i sjukvården. Tyder det på en allmän slaktlust, som du försöker påstå?

Osloavtalet var ett avtal mellan två sidor - vad är det som du klagar på att inte Israel har hållit? Araberna har inte hållit ett dugg! Menar du att Israel måste hålla minsta detalj inna araberna reagerar? Hur började det? Västbanken har ingen statlig ägare ok, det var turkarna sen England sen illegal ockupation av Jordanien. Statlig ägare bestäms vid förhandlat fredsavtal som araberna hittills vägrat.

Araberna har kontroll över area A, B MOT ATT DE STOPPAR ALL TERROR OCH HATPROPAGANDA. Inget har skett från arabernas sida, de har fortfarande kontrollen, men snart tröttnar Israel. Redan det första året hade araberna brutit mot det mesta, se länk.

Saker som att araberna via FN försöker tvinga sig till land och slippa förhandla, är helt och hållet emot Oslo förstås. De har aldrig någonsin ägt nåt land. Eftersom du inte har en aning om utvecklingen, se t.ex. länk
och länk.

Hur det gick med Gaza när varenda jude lämnade lär du veta. Araberna fick de flesta växthus till skänks, de slog sönder de flesta när judarna hade lämnat, som hade producerat för hela israel och för $100 miljoner export till EU per år. Terroristerna på Gaza hade redan året innan sabbat den mycket lönande industribyn som både judar och araber livnärde sig på.

Insisterar du på att araberna enbart skulle få använda area A och B för militärt bruk mot judar, inte för att civila araber skulle bo där i sina städer och byar? Jag får kolla med Abbas när jag träffar honom härnäst.

Ditt påstående att alla som är positiva till judarna är religiösa galningar från medeltiden får stå för dej själv, säger rätt mycket om din tankevärld. Och att israelerna inte får vara på det israelkontrollerade area C får du diskutera med Arafat som verkar vara rätt samtalspartner för dej eftersom han fick Nobelpris för det. Sätt igång och gräv. Eller bli mask.

Hasse sa...

Harry, får återigen tacka för din fantastiska argumentation ;-)

Intressant att bara de som stöder illegala bosättare enligt dig är de som stöder Judar. Så, om man inte är bosättare är man ingen riktig Jude....intressant??? Har du kollat av detta med Gita ? Tänk om hon har grannar som anser sig vara äkta Judar ? Men självklart du vet ju bäst, och om du inte skulle veta bäst kan du säkert bifoga en länk från den seriösa sajten "Israelisverige" som alltid stöder dina teorier och utgör 99% av dina länkar (Hmmm, vem är det nu som gör den sajten ??)

Noterar också att du och Reepalu faktisk har precis samma uppfattning om kollektiv skuld.

Så självklart, allt är bra! det är enbart onda araber som bryter Osloavtalen ! Illegala bosättningar är inget problem ? Israeler stjäl inte mark av palestininer ! Och självklart är alla utom du själv obildbara! osv..osv..

Som sagt, du har en spännande världsbild! Men det måste vara lite ensamt ibland, eller, ja visst ja, du har ju stöd från redaktören för "israelisverige". Då är ni ju i alla fall 2 som tycker likadant... ;-)

Harry Harrysson sa...

Illegala bosättare? Du menar alla araber som har slunkit in i Västbanken illegalt därför att livet är bättre där, även för araber, än i omgivande länder? länk

Som jag nog sa borde du läsa Osloavtalet som ger Israel full rätt till area C till förhandlad fred. Som du vet var det det Internationella Röda Korset som uppfann tanken att det plötsligt skulle vara "illegalt" för judar att bo i area C...... utan någon som helst motivation. Se till exempel här.
Vill du veta varför Geneva Convention inte alls är tillämplig, som också RK gnällde om, är det bra beskrivet på länk.

Där finns inte en enda jude i area A, B där nästan alla Västbanksaraber bor, och area C kontrolleras alltså lika mycket av Israel, så judiska bosättare är inte ett dugg mer illegala än arabiska. Prova att läsa innantill.

Du var jätteglad här du med halsbrytande "logik" kom på att försöka likna mina tankar med Reepalus va, så du måste upprepa det gång på gång....... Minns du att Israel tvingades bygga terroriststängslet mot ALLA palestinier därför att ett antal av dem ägnade sig åt att mörda judar? Folk gnydde i skyn över det, men inte en enda kom med ett bättre förslag, och den hjälpte i högsta grad, se sista diagrammet här. Du har inte heller kommit med någon logik hur Israel bättre ska skydda sig mot alla arabiska terrorister, d.v.s. de som kastar stenbumlingar och brandbomber, eller deras mänskliga sköldar.


Vill du inte lusläsa hela bloggen http://israelisverige.info - även om där finns massor som du inte vet, klicka på Innehåll i blogghuvudet - kan du ju prova t.ex. http://fredsprocessen.wordpress.com - jag är inte lika ensam om mina åsikter som du tror. Där finns flera andra bloggar rekommenderade av skiftande kvalitet om du går på denna länken.dicss alsonsur

Hasse sa...

Snälla Harry, detta blir ju bara bättre och bättre.

Förutom att du har ett solitt stöd för dina åsikter från din egen blogg...så vill du nu berätta att du minsann också har stöd från flera bloggar och skickar på mig en lista med nya bloggare. En snabb googling visar att hela gänget förutom israels officiella armeblogg är personer som räknas in bland olika högerextremister och bosättare, enligt exempelvis EXPO (eller är EXPO också vänster enligt dig....)
En annan av dina källor visar sig vara en finsk kristen sionist som aldrig satt sin fot i Israel eller palestina och som dessutom retar gallfeber på flera mainstream judar genom att hävda att judarna har nån slags plikt att dö för att hans profetior skall uppfyllas.....
Vad har jag nu sagt kring detta med religion ??
Seriöst, ville du verkligen övertyga mig om att du är helt ute och cyklar i debatten så har du lyckats över förväntan.
Du hämtar alltså din inspriration hos källor som till och med mainstream Israeler och Judar stöter sig på.
Om du vill vinna någon för din sak kanske duborde hitta några källor som man inte måste vara bosättare eller Sverigedemokrat för att tro på.
Jag får som vanligt tacka dig så hjärtligt för stödet i debatten och upprepa min misstanke att du jobbar undercover åt palestinagrupperna för att förlöjliga Israelvänner.

Jag skall inte låtsas att jag och Gita är överens i sakfrågor, men om du nu inte är undercover åt PGS så skulle du nog titta lite mera på hennes debattteknik.

Men nu räcker det med lyteskomik! Jag hade inte tänkt att hamna i denna pseudodebatt med Harry.
Jag ville kommenera Gita´s post där mina frågor kvarstår.

- Ingen tvingar Israel att fortsätta ockupationen, de har redan en egen stat inom den gröna linjen.
- Ingen tvingar Israel att fortsätta bygga bosättningar på ockuperad mark.
- Israel kommer aldrig vinna förståelse eller sympati när man faktiskt hindrar palestininerna från att demonstrera "hemma hos sig".

Gita sa...

Britta –

En väninna till mej hade tyvärr lagt på sej lite för många kilo och hennes sätt att tackla problemet var genom självironi. När någon gav henne en fin liten vink om vikt och senaste dieten så spände hon ögonen i vederbörande och sa – ’men så har jag också tuggat till det alldeles själv’.
Detta med hänsyftning till din oförmåga att förstå VARFÖR det finns ett staket som skydd mot dödligt intrång, VARFÖR det finns mursnuttar mot krypskyttar med judar i kikarsiktet, VARFÖR det finns vägspärrar och VARFÖR israelerna screenar palestinier innan de släpps in i egentliga Israel.
Palestinierna har tuggat till dessa olägenheter alldeles själva och DE vet det även om DU inte vet det.
Har du aldrig hört talas om orsak och verkan, som man bäddar får man ligga, arga katter får rivet skinn o.s.v? Dessa ordspråk lever vidare eftersom de bjuder på en djup sanning.
Israelerna har lärt av sina ofta dyrköpta erfarenheter att försiktighet är en dygd. Inte nog med det, det är de styrandes skyldighet att skydda sina medborgare företrädesvis då med passiva och förebyggande åtgärder - typ staket. Bombmattor som var i flitigt bruk under Andra Världskriget är ingenting som attraherar israelerna även om de själva blir angripna med kuslig regelbundenhet.
För inte alltför många år sedan bombades ett stort sällskap sönder och samman i Netanya under just påskmåltiden och det vore ett brott mot mänskligheten att inte lära av den och andra erfarenheter.

Sorgligt att du så helt saknar förståelse för att även judarna vill fortsätta att leva men just denna nonchalans och detta medvetna bortsågande av Jesu bröder i dina omsorger är typiskt i den liberalpolitiska vänsterkristenhet du representerar. Bibelns egentliga budskap negligeras till förmån för blöt acceptans av våldsbenägna extremister.
...och Jesus grät.

En annan sak Britta inte förstår är att om hon och jag skulle bli vittne till samma händelse så skulle vi förmodligen beskriva den väldigt olika. Vi har olika värdegrunder, olika uppfattningar om rätt och rättvisa och alldeles säkert olika referensramar. Allt detta är naturligt men borde samtidigt vara en tankeställare att ett vittnesmål inte behöver vara ett sanningsvittne. Att ta vittnesmål med en hälsosam nypa salt är en visdom man bör tillägna sej så tidigt som möjligt i livet men tyvärr klarar inte alla av detta ens i mogen ålder.

Britta, lite blygsel vore på sin plats för din del även om du inte kan hjälpa att förståndet inte räcker hela vägen ut. Var försiktig när du anklagar, speciellt som det är uppenbart att du bara är intresserad av vissa väl tillrättalagda sanningar.

Gita sa...

Hasse –

Som du kanske förstår så finns det annat i mitt liv numera jag tvingas prioritera framför bloggandet så skrivandet blir bara lite inhopp nu och då.
Jag har hjälpligt följt din och Harrys ordväxling men kommer inte att ha några synpunkter på den. Ni ska väl få ha något för er själva...
Själv gillar jag inte metoden att stapla argument på argument (och jag är inte bra på det heller) vilket i värsta fall kan bli enbart komiskt. Jag föredrar en diskussion i samtalsform då vederbörandes synpunkter blir mycket tydligare fram än om de bara slängs ut som brandfacklor.

Däremot såg jag att du upprepade dina tidigare funderingar i punktform i slutet av ett svar till Harry (12-04-14) vilket ger upphov till en fråga jag vill ställa till dej.
Vill du att ”Israel ska vinna förståelse och sympati” i omvärlden eller är det bara ett sätt att bakvägen sätta Israel på pottan?
Resten av dina påståenden är jag säker på vi varit inne på tidigare men om du är mogen för repriser så kommer de här.

Jordanien och Egypten visste precis vad de gjorde när de avsade sej ansvaret för Västbanken resp. Gaza. De vill numera inte ta i sina f.d. ockuperade områden med tång. Den senaste idén Jordaniens kung vill förverkliga är att strippa palestinier med gamla jordanska pass på dessa handlingar. Brödrakärlek?
Gröna Linjen är ingen gräns och ingen kallar den heller för Gröna Gränsen (jag blir så trött...) utan den är en stilleståndslinje som förbjöds av araberna själva att någonsin bli betraktad som gräns. De var rädda, redan på den tiden då det begav sej, för att missa chansen att få hela rasket. Att nu många likaväl anser den vara en gräns är ren lathet – för att slippa att mera grundligt sätta sej in i hur det faktiskt är skrivet.
Om bosättningsproblematiken så är det nedtecknat i flera av palestinierna själva signerade fördrag (Oslo, Roadmap, Annapolis) att den ska lösas vid förhandlingsbordet – inte på vägen till förhandlingsbordet. Om det nu är så att det fortsätter att byggas i diverse bosättningar så beror det bara på att Abbas inte klarar av att få ändan ur vagnen. Hade han varit smart och sprungit sista biten till förhandlingsbordet så hade bosättningsfrågorna varit lösta för länge sedan.
Sedan var ju Obama där och petade också och gjorde hans situation etter värre.

Om det gör dej lyckligare så fortsätt gärna att kalla Västbanken för ockuperad mark men förklara gärna samtidigt hur de som började kalla sej palestinier för några decennier sedan kom in i bilden. Det var ju faktiskt Jordanien som ockuparade Västbanken innan Israel fick den på halsen.

Varför jag nämnde ”Dmmb” som din favoritblogg var för att det var den enda länken du gav – vad jag kommer ihåg och då måste den ju betyda oerhört mycket för skapandet av din världsbild. Själv tycker jag bara den är sliskig och det talade jag om för bloggägaren själv en gång (med lite andra väl valda ord) och sedan har han hållit sej borta från Gilboan.

Jag ska avsluta med några ord som jag inte har några illusioner om att du kommer att tro på.
Israelerna skulle inte göra en fluga förnär om de bara fick leva i sitt land i fred och frihet.
Jämför gärna med hackkycklingen som efter år av förnedring anmäler sej till ett gym och snart blir en imponerande bodybuildare.
Israel har tvingats bygga muskler för slantar de så väl skulle behövt lägga i andra skålar men --- ja du känner till resten.

När du gång på gång för vidare att israelerna vilt och galet attackerar araber så snart de misstänker att någon är kristen så stämmer det helt enkelt inte. Känner du inte att du skulle vilja kontrollera lite bakgrundsfakta innan du sväljer betet rakt av? Kolla upp vad de stora stygga israelerna har att säga i saken t.ex.

Måste nog avsluta nu och det är försent att önska Glad Påsk och allting--------------

haNavi heHadash sa...

hasseman: Nä, du får i fortsättningen roa dej med dej själv i din vindskupa. Varför skulle jag öda mer tid på dej. Minns att den kända Melanie Phillips för nåt år sa: "Många högljudda nazister och antisemiter vet en del och ägnar sin tid åt att förvrida det. Slösa inte tid på dem - de är obildbara och inte heller intresserade av saklig debatt. Skriv för alla de som faktiskt inte vet så mycket och som är mottagliga för information - det är den stora massan."

Din klassifikation av faktabloggar - håll dej till fantasibloggar som tycker en massa, med ordet "röd" i titeln så kan du dela din livsåskådning med likasinnade.

Anonym sa...

Hej Gita

Glad påsk, (även om det nu är i efterskott).

Du ställer faktiskt en fråga som förvånar mig lite:
----Vill du att ”Israel ska vinna förståelse och sympati” i omvärlden eller är det bara ett sätt att bakvägen sätta Israel på pottan?---

Självklart vill jag att Israel blir en stat som beter sig så man vinner förståelse och sympati, varför skulle jag annars överhuvudtaget bry mig om frågan ???

Om man önskar landets undergång är det väl bara att låta nuvarande regering fortsätta och heja på dem !!

Jag blir också lite besviken över att du tillskriver mig saker jag aldrig sagt. Om jag påstått eller tyckte att Israel "vilt och galet" anföll araber hade väl i princip de frågor jag ställt på din blogg varit onödiga.
Vad som är värt att diskutera är väl att Israel gör vissa saker som är helt logiska ur säkerhetssynounkt, och sen gör de andra saker som är helt ologiska.

Om Israel ärligt höll sig detsom är logiskt skulle man nog både vara framgångsrikare att skydda sin befokning, slippa omvärldens kritik, och dessutom kunna lösa konflikten med palstininerna.

Du tror att jag kallar Västbanken ockuperad för det gör mig lycklig...har du inte funderat på att det är ett mer logiskt sätt att se det då hela övriga världen defenierar situationen på detta sätt.

Du tror att Israel säkerhet i första hand beror på hur stark militären är. Det är nog en dålig strategi, speciellt som kvaliteten på Isarels krigsmakt idag sjunkit till långt under exemplevis NATO-nivå. Israel saknar med undantag från Libanon (som gick käpprätt....) idag helt striderfaren personal från utlandsuppdrag, bortsett från några inofficiella "rådgivare i Irak han man inte varit med i någon av världens konflikthärdar på åratal. Israel "främsta" elitsoldater gjorde en insats på MaviMarmara som fortfarande sägs vara ett skämt bland militärer, när man åkte på stryk mot huliganer som beväpnat sig med båtens vertygslåda och sen förlorade sina egna vapen till huliganerna. På Västbanken och Gaza möter man bara styrkor som saknar förmåga att svara militärt. Idag har till och med Danmark och Sverige flera soldater med stridserfarenhet mot militära trupper etc...
Så om det är något Israel behöver så är det fred....det får man inte genom att bygga bosättningar.

MEN, jag tycker det finns mycket av hopp inom Israel med en intern fredsrörelse, grupper som mer och mer tar ställning mot bosättare och ockupationen.
Till och med Harry visade mig på bloggar där de tuffaste kritikerna verkade vara just Judiska Israeler som inte accepterade kristna sionister, Israeliska högerextremister, illegala bosättare etc...

Hasse

Merlin sa...

Har inta varit här på länge, så ser jag till min besvikelse att hasse fortfarande är kvar....! :(

Hasse sa...

Hej Merlin, long time no see.

Jag förstår inneligt du blir besviken, nu kan du ju inte skiva dina inlägg som är så ogenomtänkta att de faller ihop när de ifrågasätts.

Jag förstår att det orättvist att tvingas byta arbetsmetod och ta hänsyn till fakta och relevanta källor.

Hoppas du hittar en fristad någonstans där du slipper såna som mig (kolla hos avpixlat, där brukar de vara toleranta mot foliehattar)

Hasse

A-K Roth sa...

Hasse: "...Israel "främsta" elitsoldater gjorde en insats på MaviMarmara som fortfarande sägs vara ett skämt bland militärer, när man åkte på stryk mot huliganer som beväpnat sig med båtens vertygslåda och sen förlorade sina egna vapen till huliganerna...."

Det är nog ingen skämt för de soldater som fick svåra skador och slogs för sina liv. Det största skämtet, om det finns något roligt i händelsen, är väl att man naivt tyckts ha gått på aktivisters försäkran om fredliga avsikter, att de inte skulle göra en fluga förnär. I efterskott, när man känner till IHHs, jihadisters och judehatares del i projektet på olika nivåer, låter raljerandet och mjölkandet av händelsen lite over-the-top.

Jag skulle inte kalla de skränande jihadister som använde dödligt våld "huliganer". Inte heller var de fredsaktivister.

Men visst, bordningen blev en en katastrof som iofs somliga "fredsaktivister" verkar ha varit mycket glada över, något att fira att döma av några osmakliga uttalanden från kändisaktivister.

Harry Harrysson sa...

Det faktum att obama spelade en roll när det gällde
flottiljen har inga andra media jag har sett, nämnt. Läs
länk