22 mars 2012

Det jihad-kristna Bilda


Studieförbundet Bilda (f.d. Frikyrkliga Studieförbundet) lever dåligt upp till sitt namn.
Vi har för någon vecka sedan sett och hört hur representanter för Bilda demonstrerat sin brist på bildning och sin uppenbara respektlöshet för andra människor.
De har förnedrat och grovt förolämpat utsatta människogrupper med en totalt okristlig jihad-kristendom.
Tillhör man en organisation med detta namn så förpliktar det men här har representanter för Bilda i stället gett oss en skrämmande bild av hur snacket i den organisationen går.
Framtiden får utvisa om de överhuvudtaget är bildbara.

Att vara kristen betyder inte längre att vara en Kristi efterföljare utan numera ingår det att man också bör välja bort och utesluta vissa människor.
Bort, bort.
Så gjorde nazisterna också.
Man ska fjärma sej så mycket det går från juden Jesus och hans folk för då vet man att man håller sej inom den politiskt korrekta mittfåran och kan ostörda fortsätta med sin hatpropaganda till ackompanjemang av folkets ljubel.
Man är ju så vansinnigt både liberal, vidsynt och tolerant...

Hur genomför man då dessa akrobatiska övningar?
Jo i stället för att följa Jesu missionsbefallning som talar om ALLA människor så tar man under sina vingars beskydd människor man vet är ute efter struparna på det folk som kan följas i rakt uppstigande släktled till Kristus själv.

Finemang, då kan man slå två flugor i en smäll.
Man visar omvärlden hur gudeligt godhjärtad man är samtidigt som man med hela sin jihad-själ motarbetar och förtalar judarna.

Vilken lycka att det finns palestinier att tillgå i detta ’ädla’ syfte.
Jag undrar stillsamt vad palestinierna skulle säga om de förstod att de bara är ett medel i kampen mot judarna?
Ett medel Bilda och Diakonia använder sej flitigt av.

Om den svenska kristenheten verkligen brydde sej om palestinierna skulle de först och främst uppmana dem att söka fredliga arrangemang med Israel för utan Israel kommer det aldrig att bli något Palestina.
Ett Palestina utan support av Israel skulle självdö inom en snar framtid – såvida de inte tänker fortsätta att bete sej som super-offer med super-bidrag även bakom egna gränser?

Diakonia påstår att de arbetar i Israel och i de palestinska områdena men det är en absurdt krystad sanning.
Släng ett öga på deras samarbetspartner så ser du att de allra flesta är palestinska organisationer, 25 stycken, medan endast 4 finns i Israel.
För att förstärka slagsidan ytterligare är en av de 4 den ökända organisationen B’Tselem och de övriga tre är organisationer som enbart sysslar med arabiska affärer.

Jodå – Diakonia arbetar i Israel... men MOT Israel.
Helhjärtat, med hela sitt jihad-hjärta.

Bilda då?
Jo, de hjälper Diakonia i dess ’seriösa’ uppdrag att utbilda jude/Israel-hatare och deras energi är outtömlig.
Inga metoder verkar vara dem främmande bara de ligger rätt i tiden - och visst gör de det.
Helt rätt i tiden.
I denna vår tid predikar Hamas i FN’s salar i Geneve och Ashton sitter ännu kvar i sitt elfenbenstorn.

Sista halvan av mars och en bit in i april tänker Bilda bjuda sina tilltänkta offer lite kultur.
En konstutställning i Immanuelskyrkan i Stockholm de kallar Det håliga landet som naturligtvis ska vara en allegori på Det heliga landet.
Dragplåstret skulle vara affischen ser du här ovanför med juderåttor som glatt knaprar i sej palestiniernas förlovade land...

Nassarnas juderåttor är uppenbarligen seglivade.
Sega, bruna råttor.

När skammen gick upp på torra land gav Bilda upp sin bästa bild (naturligtvis väljer man ut sin bästa bild för en affisch) och bytte ut den mot något mera slätstruket.
De var liksom tvungna för annars hade grupptrycket tvingat dem till förklaringar med risk för oönskade kullerbyttor.
Vad man vill med utställningen är ju inte att försöka förstå konflikten utan bjuda publiken på hemmabyggda snabbrecept i tyckanden - och hoppas att ingen märker något.

I Bibel talas det mycket om sinnesändring men jag tvivlar på att det var en sinnesändring som fick Bilda att plocka bort sin favoritaffisch.
Sinnesändringar kommer inifrån men i det här fallet föll råttbilden bort på grund av yttre tryck.
Inte riktigt samma sak skulle jag vilja säga.

Varför håller Bilda och Diakonia på så här?
Varför trasslar de in sej i politik som de oftast inte har något egentligt begrepp om och helt egenmäktigt delar in mänskligheten i onda och goda.
Eftersom de inte orkar (vill? vågar?) studera ämnet med öppna sinnen så faller de i farstun för den gamla stereotypen om ’the underdog’.
Man bestämmer sej raskt för vem som är the underdog, den svagare, och sätter sedan på honom både änglavingar och gloria.
Lätt som en plätt eller om du så vill – klart som korvspad.
Inte behövde man tänka till själv heller.
Att ställa sej frågan om the underdog möjligen kan ha några egna små fel och brister är naturligtvis helt oacceptabelt.

Palestinierna som genom åren finslipat sina metoder att framstå som ’the underdog number one’ kan numera räkna in ’die dumme Schweden’ bland dem de duperat.
Bilda och Diakonia är lysande exempel på detta fenomen men jag är säker på att du kan bidraga med ytterligare exempel.

Tillbaka till konstutställningen och råttorna.
En reflexion så här på sluttampen – skomakare bliv vid din läst.
Pastorer med beväpnade råttor i blick skulle göra väl i att hålla sej till predikandet och låta andra mer begåvade personer sköta konsten.
Att dessutom behöva påminna pastorerna om att ingen blir specialist efter ett par veckors turistande i området känns lite häftigt men visar sej likväl vara nödvändigt.
Amen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ...

21 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Ett antal av de stora "kristna" kyrkorna kör med israelhat och omfamnar alla muslimer, länk så de svenska, med pastor Jansson som främsta företrädare, kan väl inte vara sämre.

Anonym sa...

Bra skrivet, Gita! Amen till det.
Föredrar de sega råttorna från gottiskiosken jag fick som barn:-)
EL

Dag Selander sa...

Vill man vara en godkänd och accepterad kristen nuförtiden, så måste man följa med i vad den rådande världsbilden säjer. Den säjer att om du kristen så delar du samhällets rådande opinion och det innebär att du måste vara antiisrael ooch antisionist, dvs du är propalestinsk i din mening om Israel. Så är det med Bilda, så var det för Diakonia, så ock för de institutionella kyrkorna.

Gita, vi är tacksamma för den vassa pennan som du har!

Harry Harrysson sa...

Ja, Dag, du inser varför jag inte kallar mej kristen längre, även om min tro inte minskat med åren, snarare ökat. Jag tar Jesus som en ypperlig jude, inte som startare av en ny religion.

Gita sa...

Harry -
Jag läste någonstans att Sverige och Danmark är de mest sekulariserade länderna i Europa. Detta tycker jag visar att folk tröttnat på att gå till Guds hus och bli snuvade på Guds ord. Den socialistgoja som bjuds där idag ligger liksom inte på samma nivå som det rena Gudsordet som en gång gjorde Kristendomen till en attraktiv religion.
Även om Sverige är avkristnat så kan folk skilja äkta vara från falsarier.

Gita sa...

Anonym, EL -
Tack för din kommentar. Jag blir glad varje gång jag förstår att vi i alla fall är några stycken som kallar saker vid dess rätta namn och som förstår var skon klämmer.
Jag hoppas tillgången till din barndoms sega råttor aldrig kommer att sina...

Gita sa...

Dag -
Jag tycker det borde vara tvärt om att den rådande samhällsopinionen skulle vara intimt präglad av det urgamla Gudsordet. Ett bättre sätt att hålla sej uppdaterad på och ta till sej senaste nytt samt ha god framförhållning finns inte.

Tack för din go'a uppmuntran.

Gita sa...

Harry -
Att nämna att Jesus var jude är som att svära i den svenska kyrkan. Att tro att de med denna strutsmentalitet kan förändra fakta är enbart tragiskt. Urdumt - faktiskt.

Harry Harrysson sa...

En annan rolig länk. Jag tror det är helt ok att svära i kyrkan om man svär över rätt sak. Läste en sida om vad Bilda visade på utställningen och det verkade vara ett direkt minne från Nazitiden, om och om igeh. Finns inte på internet vad jag vet. Iran kanske sponsrar utställningen, liksom de gjorde med länk.

imse sa...

Jag gillar verkligen att du kallar saker vid dess rätta namn.

Gita sa...

Imse -
Det finns ännu ingen lag på att man måste spela med i elakt spel men den dagen kommer kanske den också.

Anonym sa...

Men snälla nån, Israel måste vara det gnälligaste och mest självmedömkande landet i världen.

Israel är under hot från Iran, Hizbollah och Hamas. Men istället så klara man inte av att tygla sina bosättare och fortsätter stjäla massa land från palestininerna och sen gnälla och tycka synd om sig själva när omvärlden inte accepterar det.

Det har alltid förvånat mig varför Israel attackerar och trakasserar de kristna palstininerna som antagligen hör till de fredligare grupperna som överhuvudtaget finns i mellanöstern.
Om man bara googlar lite så finns det ju drösvis med kyrkliga bloggar som med ögonvittnesrapporter beskriver ett beteende från Israel som verkar helt obegripligt (http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/2012/04/land-day-i-palestina.html)

Varför ringa in Betlehem med mur och sno landet från dessa. Självklart kommer man då att reta upp både lokala kristna och andra kyrkor.

Om Isarel istället kunde tygla sina extremister och även lämnade de kristna palestininerna i fred skulle man antagligen slippa "uppmärksamheten" från både svenska kyrkor och kyrkliga organisationer.
Det verkar ju rätt tydligt att banden mellan kristna palestininer och deras kyrkliga vänner i omvärlden är starka, och då verkar det mer än osmart att ständigt ge sig på dem, och sen klaga när det uppmärksammas.
Om man vill slippa både rättmätig och felaktig kritik så borde man väl börja med att undanröja orsakerna till kritiken istället för att skjuta på budbäraren.

Om man lyssnade på P1 i morse var ett mycket spännande reportage från Gaza som visade på stora likheter mellan Hamas och Isarel som båda verkar sakna både vilja och förmåga att ta avstånd från sina respektive extremister

Hasse

Gita sa...

Hasse –

Ledsen att jag inte hunnit svara dej tidigare men nu ska jag ägna dej några rader, bara dej...
Utifrån ett kortsiktigt och ytligt perspektiv är dina kommentarer ofta relevanta men om man zoomar lite på dina argument så faller de ofta under rubriken – ’drevet går’.
Bara för att du har en kompis som tycker likadant som du behöver det inte betyda att ni har rätt – lika lite som att drevet har rätt.

Det finns många s.k. sanningar i den här konflikten som du väldigt sällan går till botten med. Som t.ex. ditt påstående att israelerna stjäl en massa land från palestinierna.
Hade du sagt samma sak efter att ett fredsfördrag slutits och signerats så hade du haft rätt för först då vet vi vem som ägen landsnuttarna i området.
Jordanien ockuperade Västbanken fram till fredsfördraget med Israel 1994 då de överförde ansvaret för dessa områden till Israel. Du kan med viss rätt hävda att palestinierna ’äger’ area A på Västbanken (Oslo Agreement) men inte fullt ut innan israelerna kan leva i fred inom säkra och erkända gränser utan hot och våldshandlingar (UN resolution 242).
Dit har vi idag lika långt som någonsin och tills en ändring kommer till stånd genom förhandlingar har Israel det övergripande ansvaret för Västbanken. Om du vill kalla Västbanken ockuperad så gör gärna det men tro inte att det rättfärdigar begreppet.
Det visar bara att du ingår i företeelsen med arbetsnamnet ’drevet går’.
Både FN och EU har duktiga drevkarlar vars repekt krympt till --- en tumme.
Alltså – israelerna stjäl INTE en massa land från palestinierna som du lite slappt uttryckte dej.

Vad som sägs på dina favorit-siter om de kristna palestinierna är vad vissa svenskars nedslag i verkligheten gör gällande. Svenskar med ett ’uppdrag’...
Jag har snart bott här i 15 år och lyssnar till vad som sägs på hebreiska och i viss mån arabiska. Jag är inte ens arab vilket är en klart förmildrande omständighet i detta ’multi-allt-vad-du-vill-land’. Jag umgås med israeliska araber, både kristna och muslimer, och jag lovar dej att kunde de läsa dessa sliskiga gudsnådeliga utgjutelser som ”Dessa mina minsta bröder” levererar så skulle ingen känna igen sej. Vad den bloggen ägnar sej åt är politik och ingenting annat. De kristna araberna är endast ett medel.Tyvärr. Att Joakim Wohlfeil uppenbarar sej där förstärker naturligtvis den bilden.
Har du funderat på varför Diakonia behöver en policyrådgivare. Min slutsats är att deras policy i Mellanösterna är så korrumperad och rent ut sagt snuskig att det krävs en heltidsanställd person för att försöka kränga begreppen. Allt för att rättfärdiga deras närvaro här.
I minsta brödernas blogg attackeras och trakasseras de kristna araberna av judarna och sedan för du glatt dessa åsikter vidare utan att blinka eftersom de så elegant platsar i din världsbild.
Som sagt – drevet går.

Hasse sa...

Hej Gita

Det var ju ett tag sen, så det känns lite grann som vi glömt vart vi står.

Jag skall ge dig rätt i en sak, jag har ett stort förtroende för vad FN, EU, Sveriges regering, Folkrättsexperter etc.. tycker i konflikten. Jag är helt medveten om att både Israeler och Palestininer skulle önska att omvärlden stod helt och fullt på deras sida. Jag skulle inte acceptera någon av deras ideer och håller mig därför till det som du kallar drevet, och vad andra kallar inetrnationella samfundet.

MEN, däremot blir jag lite förvånad när du utnämner mina "favoritbloggar" och "Kompisar". Bloggen "DMMB" är en religiös blogg men som dyker upp flest gånger om du googlar på kristna palestininer.

Jag tror jag tidigare gjort klart vad jag tycker om all slags religion.

Däremot tyckte jag frågan är relevant om relationen mellan Israel och de kristna palestininerna. När Reepalu hoppar på Judar i Malmö så får han välförtjänt kritik från Simon-Wiesental-centret. Trots att du säkert kan hitta nån svensk jude som tycker Reepalu talar sanning, så vore det knappast rätt metod att skälla ut SW-centret för de tar upp frågan.
När nu Israeliska soldater hoppar på kristna palestininer inför ögonen på svenska trosfränder så är det knappast rätt metod att skälla ut utländska kristna för de berättar vad de sett.

Nix jag har inte fundrat på vilka, eller varför några jobbar på Svenska Kyrkan. Eller på Judiska eller Muslimska organisationer.

Svenska Kyrkan har dock en bra sida om folkrätt i Israel Palestina ( www.diakonia.se/ihl )som stämmer väl med vad hela internatonella samfundet säger, och det innebär väl enligt dig (och säkert också enligt Hamas och PA )att de är med i "drevet" som inte stöder nån av sidorna i konflikten.

Harry Harrysson sa...

Nä, "folkrätt" betyder inte "vad de flesta tycker". Folkrätt är det mest luddiga begrepp som finns, som varje "expert" kan anpassa till eget tycke och smak.

Beskrivningen av t.ex. hur Diakonia öser svenska skattekronor över israelhatare, är en rätt intressant läsning och inte nån flummig folkrätt utan mycket exakt.

Förtroendet för FN och många av dess institutioner, tja, har du sett denna videon som visar lite hur UNHRC arbetar? Observera, inga som helst protester mot vad som sägs där. Och de haver du full förtröstan inför :) När det gänget nyligen beslutade sig för att skicka en kommission för att undersöka judiska nybyggare, men är totalt ointresserade av att 280 raketer föll över södra Israel för ett par veckor sen..... Info: kommissionen kommer inte att bli insläppt.

Hasse sa...

Harry, du måste nog vara bland de sämsta i universum på att göra en målgruppsanalys.
Dina länkar (NGO-Monitor vs. Disakoniakyrkan )när olika extrema judiska bosättarfans bråkar med kristna svenska idealister funkar bara som alltid när du försöker argumentera, jag kan bara som vanligt tacka för att du bekräftar mina ståndpunkter.
Eftersom du älskar att peppra dina inlägg med länkar så skickar jag en till dig som förklarar detta med religion ( http://www.iheu.org/ ).

Seriöst, det är 2012!!

Harry Harrysson sa...

Rolig länk du ger, de talar om mänskliga rättigheter. Bland de värsta brotten däremot i världen sedan 50 år är UNRWA:s och arabstaternas avsiktliga inpackande av alla arabiska flyktingar bakom taggtråd i direkt brott mot de mänskliga rättigheterna, där UNRWA inte nämner något i sina regler om hur de ska sluta vara flyktingar och barn till flyktingar och barnbarn till flyktingar etc. Jämfört med UNHCR som med ungefär samma budget hjälper alla andra flyktingar i hela världen! Och målet följer de mänskliga rättigheterna, ett slut på flyktingskapet.
Abbas regering har sagt att även om de får ett eget land kommer de inte att ta in en enda arabisk flykting där, inte ens de som redan bor på Västbanken!

Så din länk är bra på att snacka - men det är det många som gör. Världen är smockfull av religiösa människor, det är bara i Sverige det är lite tunnsått.

Israel har av humanitära och religiösa skäl tagit in varenda judisk flykting, de från arabvärlden var fler än de arabiska som UNRWA betalar för, och de har också tagit in många andra judiska flyktingar från hela världen. De på länken du nämnde ägnar sej mest åt självbeundran, inget konkret.

A-K Roth sa...

Hasse, att dra fram Dessa minsta böder som trovärdig blogg är sannerligen lite underligt. Där är fritt fram att driva de mest israel-och judefientliga artiklar, som en från Inger Styrbjörn, kyrkoherde emeritus och följeslagare strax efter slaktandet av familjen Fogel i Itamar. Jag glömmer det aldrig för det var så okristligt föraktfullt. Kyrkoherden emeritus upprepade i sin artikel vandringssägner som hon fått av ISM-medlemmar: Förövarna skulle ha varit thailändska gästarbetare i bosättningen.De skulle ha varit arga för att familjen Fogel skulle ha hållit inne med betalningen (de snåla judarna, typ).

Hasse, det fanns inga utländska gätstarbetare i Itamar. Bloggen är en enda ensidig demonisering av en sida i denna konflikt. Hoppas det hjälper. Jag är ingen som hyllar bosättare men jag ser dem som människor. Judiska bosättare och palestinska/arabiska som tar till våld måste stoppas!

Hasse sa...

Till signaturen A-K Roth

Jag tror du behöver läsa vad jag skrivit tidigare. Innan du försöker lägga ord i min mun (fingrar).

Jag googlade på kristna palestininer och då hittar man DMMB, om den är trovärdig eller inte får ni som är med i nåt av de religiösa samfunden hålla ordning på.

Däremot är det ju ingen som motsäger vare sig att de kristna knappast står för nåt våld mot Israel. Men Israel står för ett betydande våld och trakasserier mot de kristna.
Det var upphovet till mina frågor varför Israel gör nåt som så uppenbart undergräver dess egen legetimitet.

Om nån annan tror det är bra för Israel så får ni gärna argumentera för det...

Anneli sa...

Något jag anser vara rätt märkligt är allt detta tal om "kristna araber". Saddam Hussein myntade termen vad gällde irakiska kristna.

De flesta av dessa kristna i samtliga länder i Mellanöstern är inte araber, utan antingen urbefolkningar som omvände sig till kristendomen innan islam var uppfunnet o de satte igång sitt "heliga krig". Eller i i synnerhet Judéen, Samarien o Galliléen. En blandning av judar, romare, greker, korsfarare mm mm.

Genom detta nya begrepp "kristna araber" fråntas de sin historia. Vilket är mycket grymt.

Hur många muslimska jihadister inbillar ni att konverterade till kristendomen?

A-K Roth sa...

Hasse: "...Jag googlade på kristna palestininer och då hittar man DMMB, om den är trovärdig eller inte får ni som är med i nåt av de religiösa samfunden hålla ordning på..."

Och jag bidrog med hur jag upplevt tonen och inriktningen(en enda stats fel alltihop) på just den bloggen. Varsågod, det var så lite så! :) Mycket riktigt har jag inte läst mycket från dig.

Fråga: Antar du att att de "ni som...", dem du tilltalar och antar om, tillhör något religiöst samfund och varför antar du det?
Och varför ska inte du bry dig om trovärdigheten i en blogg du googlat fram?

"...Däremot är det ju ingen som motsäger vare sig att de kristna knappast står för nåt våld mot Israel. Men Israel står för ett betydande våld och trakasserier mot de kristna..."

Ja,det beror väl på? Kristna terrorister har ju rapporterats, bl.a. en som släpptes i fångutväxlingen med Gilad Shalit. Kristna terrorister finns i andra länder, inte konstigt om de finns i denna infekterade konflikt. Man kan omöjligt veta vilka som planerar eller utnyttjas till att begå terror. Den kristna Hanan Ashrawi har kallats "an apologist for Islamic terror".

Kristna lever, vad jag uppfattat, i kläm från båda håll. Vad man aldrig borde se bort från, i min syn, är att de säkerhetsåtgärder som gör livet surt för människor har sin grund i det oresonliga och förödande våldet från terrorgrupperna, det som handlar om människors liv och död, hundratals sprängningar och ännu fler stoppade efter upptäckt, plus mångårigt raketkrig med än starkare missiler.
Men den sidan brukar inte antiisraeliska debattörer ta upp. Israel vill bara jävlas, typ.

Hasse, jag tycker inte det stämmer med verkligheten att Israel medvetet skulle vilja göra livet surt för just kristna palestinier. De gör gladeligen livet surt för andra också, inte minst israeler(!) pga alla säkerhetsåtgärder. Och de gör livet surt för hela världen, om man ska tro de ettrigaste belackarna. :) Fanns inte Israel skulle det vara fred i mellanöstern och världen. Ack vad de bedrar sig.

Jag är säker på att Israel på många områden kan göra bättre. Men det kan sannerligen omvärldens mest ensidiga och syndabocksorienterade kritiker göra också. De kan ägna en tanke åt det dödliga och folkföraktande våldet från palestinier, martyrhyllandet och uppviglingen. Kanske du kan börja. :)